icon

Mamičky štvrtákov pridajte sa

pacna
26. aug 2010

Ahojte mamicky stvrtakov sem-sa sem nech sa podelime o skusenosti,starosti a radosti 😀

zuzanocka
5. sep 2010

@lenca13 prepac, to mala byt reakcia na junovku 😉

pacna
autor
6. sep 2010

aj nasi maju Busy Bee 😀 maju super pani ucitelku dost ich naucila.Nasla som rozvrh na nete ale az dnes takze vcera si volalakamoske o rozvrh.Dnes maju 6 hodin a potom uz len 5 a 6

nicky77
6. sep 2010

junovka - aj naši mali 6 hodín už aj minulý rok. Aj Anglinu mali známkovanú.
Tento rok ešte neviem, lebo mali ešte len rozvrh na dnes. Tak uvidíme ako ďalej.

junovka
6. sep 2010

Dnes maju 6 hodin, rozmyslam, ze pojdem dnes zapisat Timku na basketbal, lebo jej spoluziacka sa pytala, ci by nechodila aj ona, a dnes rano som mala uz aj telefonat od spoluziackinej mamky, ze ako som sa rozhodla s basketom 😀 Som zvedava, ci to Timku bude bavit, rada by som bola, keby ano 😅 ....a uz sa nahlasila opat na tanecnu do Arizoniek.
Na ake kruzky vam chodia deti???

Dnes Nely sla po prazdninach opat do skolky, bala som sa ci to nebude s placom, ale zatial nie...som zvedava ako dalej 🙂

teodorka
6. sep 2010

ahojte ,mozem sa pridat? aj ja mam doma stvrtaka 🙂

lenca13
6. sep 2010

@teodorka samo ze sa mozes pridat 😉
Dnes som zohnala Radke busy bee 😉 ,bude chodit na vytvarnu a plavecky to ju zatial bavi,my zatial nemame rozvrh ani na nete som zvedava s cim pride dnes zo skoly 😕

teodorka
6. sep 2010

my uz rozvrh mame hned prvy den dostali...

pacna
autor
7. sep 2010

a hoj Teodorka vitaj 😀
nasi idu na buduci tyzden na plavecky 14€ neni nasich 😅

lenca13
7. sep 2010

tak uz mame rozvrh Po,Ut,Str sest hodin vo Stvrtok pat a v Pia styri hodiny 😉

junovka
7. sep 2010

@pacna Timka mali chodit minuly rok v maju na plavecky, ale to zrusili, nakolko opravovali plavaren ☹ ....tak by malo absolvovat tohto roku to 😒 ......a pokial viem, tak u nas je to bezplatne, vraj v ramci telesnej vychovy 😕 ....a vy musite za to platit??? 😖

bodka70
7. sep 2010

my sme tiež mali plavecký zdarma, myslela som, že všade je to tak. Alebo je to poplatok za dopravu? Nemáte bazén priďaleko? Naši chodili pešo do susednej školy.

teodorka
7. sep 2010

nasi mali tiez plavecky zadara minuly rok ...a co sa tyka rozvrhu pond.streda,stvrtok maju 6 hodin a utorok a piatok 5 hodin ...najlepsie mame ale vstavanie do skoly ,v lete sme sa stahovali takze byt mame oproti skole co znamena ze vstavame 7.20 a 7.45 prebehnu len cez cestu ...tak takyto luxus si nemoze dovolit kazdy 😀 😀 zato Teo 3 roky chodil peso do skoly pol hodinu tak teraz to ma asi za osmenu zlaticko nase 🙂 🙂

pacna
autor
7. sep 2010

@teodorka super cesta 😀 😀 😀

no tak ma napisane 14€ a mozno nejake 2€ sa budu vracat 😅 neviem prečo to je spoplatnene,plavaren nie je daleko takze nejako extra sa nemusia prepravovat

junovka
8. sep 2010

ahojte,
vcera sme absolvovali prvy den treningu na basketbale, dnes rabno Timka vstavala s riadnou svalovkou 😅 ...a vyhlasila, ze uz tam nepojde....co by mna osobne dost mrzelo, lebo ma sancu hrat dobry basketbal, nakolko potrebuje stale viac dievcat, ona so spoluziackou su tam navyssie, chcu z nich zrobit team, aby o rok mohli uz chodit sutazit kade.tade.Dokonca sa mi to paci, ze ich trenuju reperezent.treneri......no, proste vcera hodinovy trening nemal chybu 🙂 ...len treba nam tam chodit asi 30 minut peso a spat detto 😝 ...co uz, aspon posluzi na rozcvicenie svalov 😀

Inak, skola...vsetko po starom, o tyzden by mali mat rodicovske, tak som zvedava.

Chodia vase deti na etiku ci nabozko??

bodka70
13. sep 2010

@junovka, moja chodila v prvom roku na náboženstvo, druhý rok na etiku a tretí a štvrtý ročník na náboženstvo.
Pri zápise sme sa s mužom nevedeli rozhodnúť, kde ju dať, nie sme nejako nábožensky založený, keď to tak mám povedať, na ateistu som príliš veriaca a na veriaceho príliš ateista 😀 .
Potom po prvom ročníku sme ju dali na etiku, nech si teda vyskúša aj to a v treťom ročníku som sa jej pýtala, či chce ísť na 1.sväté prijímanie, že ak áno, bude musieť chodiť na náboženstvo a aj viacej do kostola. Tak nakoniec sa dcérka rozhodla pre náboženstvo. A chodí aj toho roku, lebo majú dobrého učiteľa, čo ich veľa naučí a má k nim dobrý vzťah (na rozdiel od 1. ročníka).
Ja mám zásadu, že radšej nech ide dieťa do kostola raz, ale dobrovoľne ako 10x nasilu. Nie som teda veľmi zástancom ťahania detí od útleho veku do kostola (vidím, ako sa tam nudia), len preto, aby si na to tzv. zvykli.
Ale neberiem nikomu jeho názory, každý nech robí podľa svojho presvedčenia a cítenia, ako mu to vyhovuje.

junovka
13. sep 2010

@bodka70 moja Timka chela chodit od 1. rocnika na nabozko, lebo vedela ze v 3. triede pojde na 1. sv. prijmanie, co aj sla.Tiez nie som nejaky fanatik do kostolov a tak 😅 , ale...mam stym v zivote skusenosti, keby ze nema 1. sv. prijmanie a tak, ze nebude mat v kostole svadbu 😀 .V 4. triede som jej dala na vyber, tak opat si vybrala nabozko.Len teraz mi prisla stym, ze vraj by mali mat birmovku....tak neviem 😨 😕 ???Nejako sa mi to zda skoro ne?Ako je to u vas s birmovkou??

Apropo...na dnes mali sa naucit 3- slohovu basen z Citanky naspamat, tak som zvedava 😒

bodka70
13. sep 2010

Naša Soničku je krstená v grekokatolíckom kostole a tam pri krste dieťa absolvuje aj birmovku (pomazanie olejom), takže toto už má a nemusí ísť na birmovku.
@junovka

pacna
autor
14. sep 2010

ahojte zienky nasi zacali chodit na plavecky ,včera sla natešena ale dnes moc nie niečo sa jej snivalo tak mala strach 😅

lubomira14
14. sep 2010

Ahojte dievcata. Som tu nova, mam tiez syna stvrtaka. Ma niektora z vas skusenosti s posmievanim od spoluziakov?

teodorka
14. sep 2010

lubomira ja zatial nie 😕 Ty uz ano?

junovka
14. sep 2010

@lubomira14 bohuzial ano, a to uz od 1.triedy ☹ ....ale podla slov Timky a jej spoluziacky/kamaratky/ uz pomenej.....klop-klop.Snad rozumom nase deti aj k tomu dospeju 😉

lubomira14
15. sep 2010

Bohuzial ano, najprv to bola pani ucitelka, v prvej a druhej triede. Potom sme na odporucanie psychologicky zmenili skolu a ucitelku. S tejto strany je to teraz super. Mame super ucitelku, ale spoluziacky, su doslova zakerne. Ta psychologicka nas upozornila, ze je nepriebojny tip a idealny na sikanu. Boluzial dievcata na to prisli. A najvacsia sila je, ze aj toto je dedinska skola a neuhadnete kolko je v nej ziakov. Spolu sest. Tri dievcata a traja chlapci. Tak to je uz nieco,ze?

zuzanocka
16. sep 2010

ahojte!

tak ako zarezavate? u nas to uz ide - da sa povedat - naplno... i ked este stale chodia kade-tade mimo skoly - dopravne ihrisko, kolesa proti rakovine..
maju niekolko novych ucitelov, no mlada je spokojna, dostali sice aj jednu, co je "postrach" celej skoly (pamatam si ju este ja, ked som tam chodila, ozaj sme sa jej ako decka bali... 😲) , ked som sa nadky pytala, ci je pani ucitelka prisna, povedala mi, ze ano, ale ze nie je zla, ze ked oni su slusni, aj ona je slusna 😀 😀 😀

@lubomira14 ja by som isla najprv za rodicmi tych sleciniek s tym, ze ked nespravia napravu, budes to riesit s vedenim!

lenca13
16. sep 2010

Ahojte v skole vsetko po starom zarezavaju hned od zaciatku 😉
@zuzanocka aj nasa ma ucitela co je postrach celej skoly ucil este mna,Radka mi vysvetlovala ze ma na nich dve palice 😕
@lubomira14 tak nasa s tym problem nema,ale tiez maju spoluziaka ktoremu chalani robili zle uz v prvej triede,ale zakrocila tam ucitelka a odvtedy maju klud

bodka70
16. sep 2010

u nás našťastie šikana v triede nie je, je ich 16 a triedna si vie urobiť v triede poriadok. U Soničky zatiaľ nevidím, že by sa nejako musela namáhať v škole, ale jej to vždy išlo ľahko, spomínala som to aj v téme mimoriadne nadané deti. V piatok idú na výlet do Budapešti, mali ísť koncom minulého roku, ale kvôli záplavám to museli odložiť.

Včera sme boli na okresnom kole národnej cyklistickej súťaže (spomínam to aj v prváckej téme 😉 ), Sonička bola vo svojej kategórii druhá, dostala medailu aj pekné ceny 🙂 . prikladám zopár fotiek:

pacna
autor
16. sep 2010

bodka supeeer 😀 😀 😀

nasi stale chodia na plavaren takze je volno

junovka
16. sep 2010

@bodka70 super, blahozelame.! 😉

Timka zarezavaju naplno, uz ma par jednotiek, ucit sa jej sice nechce, ale co uz....dokonca si oblubila ja basketbal 😵 Dnes ich zobrala trenerka do Roznavy na medzinar.basket zapas zien, kde sa jej strasne pacilo, dostala na ruku podpisy od znamych basketbalistiek, kadejake suveniri....... 🙂
Dnes som bola na rodicko, co sa tyka plavarne, tak snaaaad az na jar budu chodit s tretiakmi, lebo plavaren este neni dokoncena 😠 😠

pacna
autor
29. sep 2010

dnes maju ist na etnofilm a asi pojdu odtial pesi sak zas budu cely premoceny leje a leje 😠

bodka70
5. okt 2010

@pacna, dnes leje aj u nás, to bolo zase ráno 😒. Dievčatá sú zatiaľ zdravé (klop, klop 😉), ale čo počúvam, tak kopec detí v škole už je chorých, aj v Kajkinej triede (prváci) je už kopec detí chorých a vo vedľajšej triede už je chorá aj učiteľka.
U nás sa to rozbehlo s písomkami a previerkami, zatiaľ máme v žiackej samé jednotky, tak snáď nám to dlho vydrží.
Sonička začala chodiť na ďalší krúžok, i ked nie je to v podstate krúžok, ale turistický klub Vandráčik, dostali sme taký náborový lístok, Sonička tam išla na deň otvorených dverí a veľmi sa jej to páčilo. V piatok poobede majú stretko v klubovni, hrajú sa tam rôzne hry a v sobotu mávajú celodenné výlety, tak Soňa hneď išla - boli na Jasovských skalách. Stojí to len 8 eur ročne členské v klube, tak si myslím, že to nie je veľa. Soňa okrem toho chodí 2x týždenne na tanečnú (folklór), v utorok poobede má "mladého reportéra" - to je práca v školskom časopise a raz týždenné cvičí gitaru. Takže má dokopy 4 aktivity, ale v pohode to zvláda, ten turistický klub je v podstate pre nu taký relax.

mimomu
5. okt 2010

ahoj bodka.a na folklor chodi do zusky?