icon

Mamičky učiteľky

eminka7
15. jún 2013

ahojte vsetky mamicky-ucitelky 🙂 pomaly budem aj ja ucitelkou a dufam, ze coskoro aj mamickou. Mam vsak strach, ze z toho ucitelskeho platu sa nam nebude najlepsie zit...vsetci ucitelia su nespokojni,ze maju maly plat, ja ako zacinajuci ucitel bez praxe ho asi tiez nebudem mat bohvieaky, tak sa trochu obavam a rozmyslam, ci sa nepustit do cohosi ineho, mozno nieco ekonomicky zameraneho a ist inou cestou ako ucitelka...este som premyslala nad sukromnou jazykovou skolou, neviete ako je to tam s platom?

zuzkaanicka
12. dec 2013

@probabela myslim, ze dobre vidis, mrkni si tabulky:
http://www.ozpsav.sk/sk/Aktuality/Oznamy/Platov...

probabela
12. dec 2013

@zuzkaanicka 😒 tak to nie je bohvieco

bonaquaba
27. feb 2014

vidim, ze davno tu nikto nebol, dufam, ze sa niekto ozve
chcem sa opytat uciteliek anglickeho jazyka, ci nahodou nepouzivaju na vyucovani knihy s interaktivnou tabulou za odpoved dakujem

1rybka1
25. mar 2014

ahojte baby, mam Bc z ucitelstva,ale na Mgr chcem predsa len pokracovat v inom, neucitelskom smere. Bude potom mozne,ak sa raz predsa len zamestnam v skolstve, ucit ako plne kvalifikovana? budem mat VŠ II. stupna,ale ucitelstvo iba Bc., Mgr si planujem urobit bud cisto anglictinu alebo nieco neucitelsky zamerane...

stija
18. jún 2014

ahojte, tiez som tu uz dlhsie nebola, este som na MD, ale pomaly sa chystam do race. ale za ten cas som sa trocha stratila, pocujte, nemozte mi niekto povedat, co je pracovny trieda jeden a co dva? akosi to neviem najst a asi som uz ozaj pozadu

sharlotta
18. jún 2014

@stija nie som si 100% ista, ale ked som odchadzala, tak sa takto zaradzoval zacinajuci ucitel a samostatny pracovnik, tusim.
@1rybka1 ak budes mat statnico z pedagogiky, tak budes normalne kvalifikovana.

stija
20. jún 2014

@sharlotta dakujem 🙂
mam este otazku, mozno niekto bude vediet. som este na MD, viem, ze pocas materskej ma nemoze zamestnavatel prepustit. ak sa vratim do prace tak moze. ako je to ale, ked by som nastupila na ciastocny uvazok? to nemam predstavu, neviete niekto?

natalienka12
20. jún 2014

@stija Ak ukončíš rodičovskú dovolenku a nastúpiš do práce, je jedno na koľko hodín je uväzok, môže ťa prepustiť, ale samozrejme len z dôvodov uvedených v zákone.

sjuzik
25. jún 2014

ahoj maminky ucitelky. crta sa mi praca v skolstve. mam vystudovanu anglictinu a dorobene DPŠ. dost sa toho bojim, lebo v podstate o tejto praci vela neviem. na DPŠ som sa toho vela nedozvedela, tak by som sa chcela opytat, co vlastne praca ucitela okrem samotneho vyucovania zahrna. mam na mysli veci ohladom ucebnych planov, osnov, co si vytvara ucitel sam a co mu stanovuje skola. vdaka.

lauricka
25. jún 2014

@sjuzik ja ucim anglinu na gympli. Tak ak Ta nieco zaujima, pytaj sa do spravy. Inak, najlepsia skola je prax. Skolsky rok vzdy zacina pekne poporiadku a vsetko od zaciatku, takze budes postupne nabiehat. Dostanes uvadzajuceho ucitela, ktory Ta bude viest a mali by Ti vsetko vysvetlit a ukazat. Ak su normalni, tak Ti aj poskytnu plany a Ty si ich len upravis podla svojich skupin, ktore dostanes a daneho sk. roka, pripadne poctu hodin, ktore budes do tyzdna v tej skupine mat. Co sa tyka ucenia, je dobre ist na hospitacie ku skusenejsim ucitelom, pozriet si ich hodiny, ak im to nebude vadit. A chodit na skolenia. Ale skor take, co vedu zahranicni lektori. Alebo nejaki nasi, ale dobri. Take skolenia, ze MPC organizuje a tieto slovenske, to casto za nic nestoji. Napr. taka konferencia pre ucitelov, co kazdy rok organizuje IH Bratislava. Alebo sa da ist cez granty aj na letne studijne pobyty pre ucitelov, ja som tak bola 2 tyzdne v anglicku, dostala som na to grant, schvalili mi ziadost.

sjuzik
26. jún 2014

@lauricka Dakujem za odpoved. V utorok tam idem na taky obsirnejsi "pokec", tak sa povypytujem toho co najviac a snad budem mudrejsia. Keby cosi, urcite sa este ozvem 🙂 Vdaka.

bonaquaba
1. júl 2014

ahojte kocky, z akych knih ucite studentov na strednych skolach, ktore su dobre podla vas a nemate nahodou niektora skolske vzdelavacie programy ku knihe Headway Pre-intermediate 4 edicia,

uzabytobolo
7. sep 2014

@lauricka aj ja som vyštudovaná učiteľka, ale odučených mám len 12 mesiacov od februára 2008 do začiatku februára 2009, bolo to obdobie, kedy ešte neboli zavedené kredity a podobne. Mám otázku, keďže som zo školstva prešla k inej profesii (kvôli platu na získaniu hypotéky v BA kraji), odtiaľ išla na MD a plánujem sa po materskej vrátiť naspať do školstva - budem zaradená ako začínajúci učiteľ? V dobe keď som učila neprebiehalo žiadne adaptačné vzdelávanie, teda neviem o tom, do akej platovej triedy budem zaradená? Predtým som bola v 10triede plus osobný príplatok (som jazykárka na SŠ) Veľmi pekne ďakujem za odpoveď. Vypadla som kompletne z problematiky, tak sa musím trochu zorientovať 🙂

lauricka
7. sep 2014

@uzabytobolo rata sa cela prax a ak si nevymyslam, tak by sa malo aj nieco z materskej...ci? Rozhodne vsak nie su a nebudes zacinajuci ucitel, s tym nemaju kredity nic spolocne.

uzabytobolo
7. sep 2014

@lauricka ďakujem, len ja som na materskú išla už počas toho druhého zamestnania, nie počas TPP v školstve. Je možné, že budem opäť v 10?

lauricka
7. sep 2014

@uzabytobolo na to, aby si bola o triedu vyssie by si potrebovala prvu kvalifikacnu skusku alebo doktorat. To Ti v skole povedia, v platobnom dekrete budes mat uvedeny plat aj kolko rokov mas zaratanej praxe, ked nastupis.

uzabytobolo
7. sep 2014

@lauricka ďakujem

lauricka
7. sep 2014

@uzabytobolo ak si dobre pamatam, rata sa tam aj prax, ked si pracovala,ale nie v skolstve, ked si neucila. Len sa nerata uplne cela. Proste, narataju tam aj ine veci. Uvidis, kolko Ti to vyjde. Pripadne, ked si zavolas na skolu mzdarke, tak Ti to povie. Ma na to program v compe.

tetasofia
4. okt 2014

@macamac Ahoj, ako si dopadla s 2. atestáciou? Konečne idem na vdelávanie a neponám nikoho, kto s tým má skúsenosti. Ďakujem a odpoveď

macamac
5. okt 2014

@tetasofia ahoj, čakám na vyjadrenie. teraz na jeseň by som mala vedieť.
takže ešte nijako 😉
dám vedieť 🙂

tetasofia
6. okt 2014

@macamac ahoj, ďakujem za odpoveď, ak nezabudneš, daj vedieť, som zvedavá, nepoznám nikohol, kto by to absolvoval........z akého predmetu to máš?

macamac
6. okt 2014

@tetasofia vlastiveda, 4.ročník

jaako
16. okt 2014

@macamac ahoj.písala si,že máš po 2.atestácii. prosim ťa, ty si ju robila počas materskej?

macamac
16. okt 2014

@jaako ahoj,
ja ju ešte nemám, čakám na vyjadrenie k odovzdanej práci, akosi im to trvá 😒
ešte ma v tom lepšom prípade čaká obhajoba a skúšky
a nerobila som ju počas materskej, ale myslím, že to nie je problém

jaako
16. okt 2014

@macamac ok dakujem

macamac
27. nov 2014

@tetasofia ahoj, tak minulú stredu som obhájila 😉
držím palce 🙂

tetasofia
28. nov 2014

@macamac Ahoj, gratulujem, ja píšem :D

anicka802
29. nov 2014

Ahojte no a čo si myslíte ako to je s platom špecialného pedagóga. ŠTUDUJEM to na vš. no ako tak čítam tie učitelské platy tak :(

petomih
27. dec 2014

Baby.poradte.mam otazku.ak som uz samostatny ucitel.teraz na rodicaku,pricom prac.pomer mi uz skoncil na dobu urcitu-mozem si zbierat kredity ak nemam zamestnavatela?

elisadavinci
1. jan 2015

@anicka802 ahoj špecialny pedagog je odborny zamestnanec, takže platovo je to o niečo lepšie v porovnani s pedagogickým zamestnancom. ale vačšinou školy nemaju peniaze na špec.pedagoga, takže ich prijimaju ako pedagogickych zamestnancov alebo maju 2 uvazky - napr 25% ako odborny zamestnanec a 75% pedagog. zamestnanec