Mamičky učiteľky
ahojte vsetky mamicky-ucitelky 🙂 pomaly budem aj ja ucitelkou a dufam, ze coskoro aj mamickou. Mam vsak strach, ze z toho ucitelskeho platu sa nam nebude najlepsie zit...vsetci ucitelia su nespokojni,ze maju maly plat, ja ako zacinajuci ucitel bez praxe ho asi tiez nebudem mat bohvieaky, tak sa trochu obavam a rozmyslam, ci sa nepustit do cohosi ineho, mozno nieco ekonomicky zameraneho a ist inou cestou ako ucitelka...este som premyslala nad sukromnou jazykovou skolou, neviete ako je to tam s platom?
@zuzkaanicka 😒 tak to nie je bohvieco
vidim, ze davno tu nikto nebol, dufam, ze sa niekto ozve
chcem sa opytat uciteliek anglickeho jazyka, ci nahodou nepouzivaju na vyucovani knihy s interaktivnou tabulou za odpoved dakujem
ahojte baby, mam Bc z ucitelstva,ale na Mgr chcem predsa len pokracovat v inom, neucitelskom smere. Bude potom mozne,ak sa raz predsa len zamestnam v skolstve, ucit ako plne kvalifikovana? budem mat VŠ II. stupna,ale ucitelstvo iba Bc., Mgr si planujem urobit bud cisto anglictinu alebo nieco neucitelsky zamerane...
ahojte, tiez som tu uz dlhsie nebola, este som na MD, ale pomaly sa chystam do race. ale za ten cas som sa trocha stratila, pocujte, nemozte mi niekto povedat, co je pracovny trieda jeden a co dva? akosi to neviem najst a asi som uz ozaj pozadu
@stija Ak ukončíš rodičovskú dovolenku a nastúpiš do práce, je jedno na koľko hodín je uväzok, môže ťa prepustiť, ale samozrejme len z dôvodov uvedených v zákone.
ahoj maminky ucitelky. crta sa mi praca v skolstve. mam vystudovanu anglictinu a dorobene DPŠ. dost sa toho bojim, lebo v podstate o tejto praci vela neviem. na DPŠ som sa toho vela nedozvedela, tak by som sa chcela opytat, co vlastne praca ucitela okrem samotneho vyucovania zahrna. mam na mysli veci ohladom ucebnych planov, osnov, co si vytvara ucitel sam a co mu stanovuje skola. vdaka.
@sjuzik ja ucim anglinu na gympli. Tak ak Ta nieco zaujima, pytaj sa do spravy. Inak, najlepsia skola je prax. Skolsky rok vzdy zacina pekne poporiadku a vsetko od zaciatku, takze budes postupne nabiehat. Dostanes uvadzajuceho ucitela, ktory Ta bude viest a mali by Ti vsetko vysvetlit a ukazat. Ak su normalni, tak Ti aj poskytnu plany a Ty si ich len upravis podla svojich skupin, ktore dostanes a daneho sk. roka, pripadne poctu hodin, ktore budes do tyzdna v tej skupine mat. Co sa tyka ucenia, je dobre ist na hospitacie ku skusenejsim ucitelom, pozriet si ich hodiny, ak im to nebude vadit. A chodit na skolenia. Ale skor take, co vedu zahranicni lektori. Alebo nejaki nasi, ale dobri. Take skolenia, ze MPC organizuje a tieto slovenske, to casto za nic nestoji. Napr. taka konferencia pre ucitelov, co kazdy rok organizuje IH Bratislava. Alebo sa da ist cez granty aj na letne studijne pobyty pre ucitelov, ja som tak bola 2 tyzdne v anglicku, dostala som na to grant, schvalili mi ziadost.
ahojte kocky, z akych knih ucite studentov na strednych skolach, ktore su dobre podla vas a nemate nahodou niektora skolske vzdelavacie programy ku knihe Headway Pre-intermediate 4 edicia,
@lauricka aj ja som vyštudovaná učiteľka, ale odučených mám len 12 mesiacov od februára 2008 do začiatku februára 2009, bolo to obdobie, kedy ešte neboli zavedené kredity a podobne. Mám otázku, keďže som zo školstva prešla k inej profesii (kvôli platu na získaniu hypotéky v BA kraji), odtiaľ išla na MD a plánujem sa po materskej vrátiť naspať do školstva - budem zaradená ako začínajúci učiteľ? V dobe keď som učila neprebiehalo žiadne adaptačné vzdelávanie, teda neviem o tom, do akej platovej triedy budem zaradená? Predtým som bola v 10triede plus osobný príplatok (som jazykárka na SŠ) Veľmi pekne ďakujem za odpoveď. Vypadla som kompletne z problematiky, tak sa musím trochu zorientovať 🙂
@uzabytobolo rata sa cela prax a ak si nevymyslam, tak by sa malo aj nieco z materskej...ci? Rozhodne vsak nie su a nebudes zacinajuci ucitel, s tym nemaju kredity nic spolocne.
@lauricka ďakujem, len ja som na materskú išla už počas toho druhého zamestnania, nie počas TPP v školstve. Je možné, že budem opäť v 10?
@uzabytobolo na to, aby si bola o triedu vyssie by si potrebovala prvu kvalifikacnu skusku alebo doktorat. To Ti v skole povedia, v platobnom dekrete budes mat uvedeny plat aj kolko rokov mas zaratanej praxe, ked nastupis.
@lauricka ďakujem
@uzabytobolo ak si dobre pamatam, rata sa tam aj prax, ked si pracovala,ale nie v skolstve, ked si neucila. Len sa nerata uplne cela. Proste, narataju tam aj ine veci. Uvidis, kolko Ti to vyjde. Pripadne, ked si zavolas na skolu mzdarke, tak Ti to povie. Ma na to program v compe.
Ahojte no a čo si myslíte ako to je s platom špecialného pedagóga. ŠTUDUJEM to na vš. no ako tak čítam tie učitelské platy tak :(
Baby.poradte.mam otazku.ak som uz samostatny ucitel.teraz na rodicaku,pricom prac.pomer mi uz skoncil na dobu urcitu-mozem si zbierat kredity ak nemam zamestnavatela?
@anicka802 ahoj špecialny pedagog je odborny zamestnanec, takže platovo je to o niečo lepšie v porovnani s pedagogickým zamestnancom. ale vačšinou školy nemaju peniaze na špec.pedagoga, takže ich prijimaju ako pedagogickych zamestnancov alebo maju 2 uvazky - napr 25% ako odborny zamestnanec a 75% pedagog. zamestnanec

@probabela myslim, ze dobre vidis, mrkni si tabulky:
http://www.ozpsav.sk/sk/Aktuality/Oznamy/Platov...