Maminky na rozprávanie. Nájde sa niekto?
ahojte maminky som tu nova a na taj stranke nieje s kym pokecať.Kto mate zaujem kontaktujte ma tu na fore alebo prostrednictvom IP. 😉
@mia258 no hej, ale moj mi niekedy taku hanbu urobi, aj v meste proste hocikde, a ja sa normalne hanbim, uz som si poplakala velakrat. vies on hadze papuluje a ked nieco poviem, tak nepocuva, ako keby som stene hovorila, mozno taby este viacej pocuvala nez on. ja som uz zufala. nemoze sa stazovat na nic je dobre postarane o neho dostava lasku, aj sa s nim zahram aj ked nemam cas, ale on nevie kde su hranice, proste nevie cakat ked poviem mu pekne ze za chvilu, ale on chce uzaj. Po pravde ja som uz na dne, v koncoch vela krat...Priatel mi pomaha ako sa len da, ale aj on ma niekedy dost a hlav ne ked robi na nocnej smene.. je toho vela.. ja uz neviem kde hladat riesenia a pomoc... ☹
@svetlankat to určite áno potom daj vedieť ako dopadla oslava ..a ako sa malej páčilo 😀 😀
@amalka421 prepáč, odpisujem ti až teraz, lebo poobede som už letela pre malú do jaslí. Šli sme poobede so švagrinou a jej deťmi na plaváreň, Mia sa vybláznila, chcela stačiť aj o dosť starším švagrininým synom tak mala čo robiť 😀
No moja sa napr. nehádže o zem na verejnosti, nikdy to nerobila... Ale ona nevie rozprávať potichu, stále len kričí, takže kričí aj na verejnosti, na ulici, v meste, v obchode. A potom sa za nami všetci otáčajú 😅
A moja vôbec nečaká, kým jej ja niečo podám, ona si to chce vziať sama, aj keď musí vyliezť na stoličku, zo stoličky na stôl a odtiaľ na kuchynskú linku. No proste na infarkt 😀
@amalka421 neboj moja niesi sama..sme natom asi rovnako je mám tiež takého srďa drobca..tiež chce všetko za každú cenu a hned..a ked nejdem že v kuchyni umývam riad tak bude dobiedzať srdiť sa a nerváčiť až je celý červený..ale nechcem mu ustupiť leboo to bude len horšie..tak ho nechám nech sa vyplače..alebo ho zabavím niečim iným..no ked to spraví v obchode..ked on chce ísť tam a ja tam a sa zlostí na porazenie..to je tiež taký srdo..ale som rada..že sa mi nechádže o zem ako niektoré detičky ja by som sa od hamby asi prepadla..už tak sa hambím ked začne nerváčiť niekde..to si potom pripadám ako tá najhoršia mama ktorá nezvláda svoje dieťa..ako keby som mu roabila niečo zlé.....ked on sa občas dokáže srdiť aj sám na sebe ked mu niečo nejde..
uprimne ťa chápem..poznám to.. ☹
@cilicka22 ospravedlňujem sa ze len teraz pisem, ale nestihala som skorej,... teraz mam klud lebo mi zaspal kevin a Bonnieka isla so starkou vonka..... a ja som si myslela ze len moj je taky, ale ako tak citam ze aj ine deti su .. My sme boli uz aj u psych. detskej. Ta mu dala kvapky a o mesiac na kontrolu a aposlala nas aj k logopedicke, hroza, co ti poviem na zblaznenie.... ale co mam robit, ked je taky, ja som si uz vela krat poplakala pri nom , ked sa nedalo s nim.. a nik ma nechapal, chape iba ten kto ma take deti ako ja a zaziva to..... ☹
@amalka421 ja ti verim, ze si z toho zufala. Mne napr. moja mama vycitala, ze Mia je taka aktivna, preco s nou nieco nerobim... Ale co??! Ono sa to dobre povie, ale ty si matka, ty si s nim 24hod denne a tiez mas len jedny nervy 😒
Nerozmyslala si ho dat na nejaky sport?? Aby sa vyblaznil, bol v kolektive a naucil by sa aj respketovat autoritu?
Citala si aj nejake knihy? Napr viem, ze respektovat a byt respektovan je dost oblubena medzi mamickami.
@mia258 no neviem, nepyala som sa priatela, no len ja nemam cas byt s nim ja musim viest celu domacnost a mne nema ko byt s nim , lebo pritel robi na nocne , a malokedy ma volno.. takze non stop s nima.. to je zle.. a este k tomu nevie plavat, a ani ja nie som dobry plavec, takze odo mna by sa nenaucil nic.. ☹
@amalka421 aha... tak ja chodím s Miou na plaváreň. Tiež nevedela plávať ale deti to majú akosi v sebe, preto sa chodí do bazéna už s maličkými deťmi. A nie je problém dať koleso alebo rukávniky, ak by sa bál, aj u nás to niektoré deti majú 🙂 Nechodím s ňou do vysokej vody, len tak, aby som ja mohla pevne stáť a udržať ju.
Ale keď nemáš na to čas, tak chápem 😒 Ja tiež musím upratať, navariť, vyprať, atď. Ale malú to strašne baví, tak radšej budem mať jeden deň doma bordel, nech sa vyblázni 😅
Jedine, že by ti priateľ postrážil malú a vtedy by si mohla, alebo keby išiel on s ním... inak asi nie 😖
@amalka421 tak t omáš úplnú pravdu..nikto to nedokáže pochopiť tak ako ten čo to prežil alebo čo má také náročné dieťatko doma..vieme o čom rozprávame..máš dve detičky pozerám..to musí byť teda ešte náročnejšie..obdivujem ťa že to zvládať tak ako to zvládaš..
a pomohli malému tie kvapky..či ani nie..
moj malý je tiež taká malá nevybitá batéria..vkuse niekde lieta lezie a čosi vymýšľa..nedokáže obsedieť ani pri jedle..niekedy večer padám od únavy.. ☹
ja sa len utešujem že je lén v obodí vzdoru a podrastie a prejde ho to..ved každé dieťatko si tým musí prejsť u niektorých to má lepší priebeh u niektorých horší..
@cilicka22 mozem povedat ze ttie kvapky kus pomahaju.. ale aj tak je to tazke s nim.. mne svokra povedala ze sa klania predomnou, kevidela aky je Kevin. No ona vychovala 3 deti ale neboli taketo... dnes som mala ist ku nej, ale svagor siel niekoho odniest do madarska.. tak zajtra poobede pojde po mna. No a vecer budem sama, lebo svokra ide na dializu a svagor mozno bude behat kade tade.. priatel sa tesil , ze pojdeme nazat, domov, ale neda sa ked je taky plany ze musim s nim chodit po lekaroch... co narobim... na nervy mi uz niekedy vseko ide, uz by som, najradsej vybuchla. Nespim cele noci lebo Bonnie sa mi budi, lebo jej idu zuby.. je to tteraz na mna vela, aj ked som u nasich pomahaju ako sa da, ale aj tak je toho moc... uz niekedy odpadavam od unavi... ☹ niekedy si zelam aby to uz konecne skoncilo... hadam sa aj toho dockam.. 🙂
no hádam sa dočkáme..mi sme natom rovnako celú noc nespíme ráno vstávame o pol šiestej..malému ide zúbok a každú noc sa mu niečo sníva tak sa prehadzuje budí a srdí sa potom..prelieza zo svojej postielky do našej a tak celú noc..mi ráno vstaneme s manželom ako mátohy a on vysmiaty a čiperný ako keby spoinkal ako anjelik celú noc..
ani toto počasie nám nepraje...minus 10 a doma mu musíš vymyyslieť program na celý den ked vonku sa isť nedá..ved to je zima dospelému človeku nieto ešte malému...
no máme to s tými našimi detičkami ťažké, no snad sa raz dočkáme a raz nám to tie naše detičky vráti.. 🙂 🙂
@cilicka22 bola som len na sone. prvy vstupny termin mam tuto stredu. ale sono trvalo asi 15 minut a poukazovala nam babatko. vsetko je v poriadku, srdiecko bije tak ako ma. ked som mamine ukazovala video zo sona a videla ako drobcekovi bije srdiecko tak ostala uplne ticho a musela som jej to pustat niekolkokrat dokola.
bambule inak v piatok som ten vodicak neurobila. jedna chybicka krasy a musim ist znova. no co uz. vraj ked sa pozeram na dialnici ci mozem obiehat, tak pri pozerani sa za seba uz tocim volant. vraj ked toto zdokonalim, tak to na druhy krat dostanem. inak skusajuci bol v pohode, vobec som nebola nervozna.
@cestovatelkaandrea skoda, ze pre taku malickost ti nedal prejst 😒
Ja som akurat dosla domov, boli sme z jasli na plavarni, Mia sa vyblaznila, skusala som urobit aj nejake fotky pod vodou, ked sa potapala. Potom to hodim do pc a uvidim, ci sa aspon jedna podarila 😀
Inak uz druhy-treti den ma boli zaludok, kdd sa napr. natiahnem, tak ma hned zaboli... Ale nejedla som ziadne take jedlo, tak neviem. Dufam, ze to nie je nic vazne 😕
@cestovatelkaandrea to nevadí..však sa nič hrozné nestaloo..vidíš išlo ti to aj tak super..uvidíš druhý raz to určite zvládneš..vieš kde si robila chybičku..tak sa jej vyvaruješ a zvládneš to ..určite ano.. 😉
@cestovatelkaandrea tak to je super hlavne že ste v poriadku..teším sa s tebou..ja som tiež ostala v nemom užase ked som prvý krát počula na sone malému biť srdiečko..je to nezaabudnuteľný zážitok 🙂
@cestovatelkaandrea gratulujem ti a prajem nech ti tehotenstvo prebehne v uplnej pohode. 🙂
@mia258 vies ze ma to uz ani netankuje 😀 😀 v piatok som si zobrala pol dna volno a potom som sa vynadavala manzelovi 😀 😎
joj to plavanie ti zavidim. ak budu fotky ok, tak sem hod nejaku 😉
ta bolest zaludka je normalna. ja to mavam tiez. niekedy mam pocit, ze mam dostat hnacku, tak ma rozboli zaludok. a niekedy ked si lahnem, tak tiez zacitim taku neprijemnu tupu bolest v zaludku alebo v slabinach. najlepsie mi je teraz v klbku na boku. na chrbate mi je nanic. inak uz som zhodila 4kg 😅 babatko si uvedomuje chute a dava mi to riadne pocitit.
@cilicka22 uz nad tym ani nerozmyslam, vsak nabuduce to urobim a ruky si priklincujem k telu aby sa mi volant netocil ked sa budem pozerat 😀 😀 😀
to fakt, s tym sonom je to fakt nadhera. o dva, tri tyzdne mam dalsie. v stredu mam hodinovy pohovor u porodnej sestry, tak budem vediet viac.
inak dufam, ze coskoro uz bude drobcovi lepsie a zubok ho uz dlho nepotrapi.
@jitkatatarova dakujem 😉 kde si sa doteraz tulala? co mate nove?
@cestovatelkaandrea no dakujeme..dúfam aj ja ..nech už nám vídu všetky konečne..nech to máme za sebou..sú to síce tie posledné stoličky zadné ale sú asi aj najhoršie..
určite to zvládneš...a ranné nevoľnosti už sú preč..či ešte sem tam niaka... 😉
@cestovatelkaandrea popravde ani nevyšli, ale tak čo by som chcela, keď jednou rukou cvakám a druhou držím Miu. Poprípade ju niekomu zverím 😅 To bolo všetko v rýchlosti, ale celkom sa chcela fotiť, hodím o chvíľku do albumu, tak potom mrkni 😉
No mňa žalúdok stále bolí, ani sa zohnúť, ani natiahnuť po niečo. Ja na chrbte môžem ležať, aj na boku celkom, ale na bruchu nie a to je moja obľúbená poloha pri spaní 🙄

@mia258 tak o je dobre, ja mam vo FR sesternicu, no neviem ako zvladne skolku, asi vsetky daju vypoved, lebo ja mam kus s nimproblemi, za ten cas co sme na svk som ho uz zobrala aj k psychologicke a ta nas poslala k logopedicke, proste niekedy sa idem zblaznit, a este aj mala Bonnieka je horor niekedy.. ach jo .. keby aspon nebol taky vzdorvity a hyperaktyvny mozno by to bolo lahsie... ☹