Maminky na rozprávanie. Nájde sa niekto?
ahojte maminky som tu nova a na taj stranke nieje s kym pokecať.Kto mate zaujem kontaktujte ma tu na fore alebo prostrednictvom IP. 😉
@mily7 to je zaujimave. mne porodna asistentka poradila na bolavy chrbat teply termofor na chrbat alebo krize.
Ja vo vseobecnosti horucu vodu vo sprche nemam rada ale vsak takou normalnou teplou vodou ktoru sa sprchujem stale mi nemoze ublizit. Asi ziadna tehotna zena by sa nesprchovala v studenej vode.
Dik za typ, opytam sa v utorok porodnej sestry co vedia o tom tu v NL.
@cilicka22 no to je mi luto. My uz sme chori ☹ Tuto noc som spala asi iba 5 hodin, co Damian v noci plakal od bolesti v uskach. Dovtedy absolutne nic, len pokasliaval a mal slabsiu nadchu. A zrazu v noci toto. Tak sme mu aj hned zacali davat antibiotika do uska. Rano som mu usko pozrela a uz mal trocha mazu vyteceneho von, takze uz to najbolavejsie ma za sebou. A to ju mal mesiac dozadu. Len teraz nastastie neteplotuje. V stredu ideme k usno nosnej tak uvidime, co nam povie. Dufam, ze mu nebude chciet zaviest nove trubicky do usiek ☹.
@cestovatelkaandrea ja som to tiez viackrat citala, ze horuca voda moze vyvolat predcasny porod...lokalne na chrbat teply termofor urcite nevadi, ale v sprche by mala byt voda len tak aby ti nebolo zima a nemala by si sa prilis prehriat... teda tak mne povedala doktorka, ked som mala na zaciatku tehu problemy s krvacanim.
@cestovatelkaandrea jooooooooj tak to mi je ľúto moja..u nás to zatiaľ len začína..no dúfam že ostaneme len pri tých soplikoch lebo ked sa mu chytí hrdielko vždy nám to prejde do menšieho zápalu žiadny sirup nám nerazberá..tak máte tiež doma maroda..dúfam že sa vám to čo najskor zlepší ..to je hrozná bolesť tie úškami..aj mi sme to už mali ved vieeš..a čo ty ešte si od malého neochorela..dúfam že nie..a čo bábätko ako sa držíte 🙂
@adlani Ja mám s teplou vodou skúsenosti 🙂 🙂 Vyvolávačku mi dali o 08.00 a dok mi povedal o 17.00,že to tak skoro nevidí,ale že mám isť do sprchy 😀 Tak som to skúsila pustila som si teplu vodu na bruško a dá sa povedať,že o pár minút sa spustil pôrod 😀 😀 čo aj samotného dok prekvapilo 😅 😕
@cilicka22 ahoj 🙂 My v pohode, aspoň že mi nebýva zle (klop, klop) a ani žalúdok už nepobolieva našťastie. Len tie chute 😅 Zajedám sladké kyslím a naopak, len striedam tie dve chute, už aj do obeda ich pridávam. Dnes kyslá polievka a po nej sladká tekvica 😀 No hrabe mi z toho 😀 😀
@cestovatelkaandrea zatiaľ celkom fajn. Teraz napr. keď nie som v škole a malá je v jasliach, mám celé doobedie voľné. Tak si prepisujem poznámky, niečo sa naučím 😉
No ja tiež nechápem odkiaľ má toľko energie, ale ona je strašne súťaživá, nedopustila by, aby bola slabšia ako starší chlapci, aj keby mala dušu vypľuť zo seba 😀 😀 😀 Toto má po bývalom... 🙄
ahojte babenky, dakujem za privitanie.... malinka mi akurat zaspala,tak sem nakukam,ale asi vsetky pracujete resp. obedujete vsak? tak dobru chut...a zase sa objavim 😉
@zuzulik ja ešte len dováram obed, mám čas kým pôjdem po malú.
@cilicka22 aj ja mám, tiež jablká a pomaranče, na tom fičím vo veľkom, cez deň aj kilo ovocia zjem 😵 Malej sme to hovorili a nejako to ešte nechápe, možno keď budem mať veľké bruško. A manžel pracuje, snaží sa makať na 120%, aby všetko zariadil, lebo rodiť už budem asi tam, tak aby som si predtým stihla všetko poobzerať 😉
@mia258 no ved jasné..to verím teraz sa treba ešte viac obracať hlavne ak pojdete tam..všetko nové treba sa zo všetkým zoznámiť..tak už je to 100% stahovanie 😉 .
to máš pravdu teraz asi ešte nechápe že maminka má v brušku bábätko ked bude bruško väčšie bude sa viac zaujímať..a už máš predstavu čo by si chcela ... 🙂
@cestovatelkaandrea jasne, ze sa nikto v studenej nesprchuje 🙂 Len proste treba davat pozor s teplou, horucou vodou na brusko v tehotenstve. na zaciatku to vedie k potratu a neskôr k pôrodu, takze tod co viem. A ze ak mas potom v neskorsom stadiu, ked je mozny porod poslickov, ktorych nevies rozoznat od normalnych kontrakcii tak mozes dat teplu vanu, sprchu. Ak su poslickovia skutocny, porod sa rozbehne aj kontrakcie ak su falosne prestanu.
@adlani to mi je uplne jasne z toho co pises. dava to zmysel. len sa mi zdalo zvlastne, ze teply termofor moze skodit, ked si ho dam na chrbat. ved by mi to porodna sestra neradila, keby to mohlo vyvolat porod alebo potrat. horucu alebo velmi teplu vodu ja nepouzivam, taku normalnu teplu a aj to sa sprchujem 5-10 minut.
@cilicka22 ja som v poriadku. Asi to bude tymi tehotenskymi vitaminami co beriem. Je tam vela C-cka, tak som proti virusom asi odolnejsia.
@5759 asi je to individualne, niekto sa moze sprchovat v teplej vode cely cas a nic mu nebude a druha mamicka sa bude sprchovat len chvilu a moze mat z toho problemy. ja som vedela, len o horucich kupeloch, ze nie su dobre. o normalnej teplej sprche nie. ale porozpravam sa s porodnou sestrou o tom, lebo ma to celkom zaujalo.
@mily7 dik za info, porozpravam sa o tom s porodnou sestrou buduci tyzden. inak ja ked som rodila nasho prveho drobca, a mala som kontrakcie, tak mi tepla sprcha robila nesmierne dobre. kontrakcie tak neboleli a lepsie som ich predychavala.
@mia258 taku chut si mi urobila na tekvicovu omacku. jaaaj asi poviem manzelovi ze take bude cez vikend. 🙂
alebo tekvicova polievka, mnaaam 😉
bud rada, ze je Mia tak priebojna. Ked vidim niektore deti ake su, ze kam ich das tak tam su, tak je lepsie mat priebojne dieta. Aspon podla mna.
baby ozaj horuco horucu vodu neodporucaju!!! Teplou sa aj ja sprchujem, nebojte!!!! 🙂) cestovatelkaandrea kde si rodila prve? na slovensku? ja mam strach a je mi luto, ze to tu musim odrodit.
@mia258 Neboj nic najneskor priberies,ale potom zase mozno ze schudnes uvidis no v kazdom pripade vam zavidim 🙂
@cestovatelkaandrea Ja zase nechcem aby bol madzi nimi velky rozdiel ak sa rozhodneme mat druhe 🙂
@cilicka22 akurát sme sa s mm smiali, že ďalší týždeň pôjde omrkúť nejaké bývanie a natočí to na kameru a pošle mi, nech nie som úplne mimo výberu 😀
Ja som tak na polovicu, aj chlapca aj dievča by som brala. Ale mm chce jednoznačne dievča, neviem prečo 😅
@cestovatelkaandrea aj nabudúce 😉 😀 😀
Ja som tiež rada, lebo ona sa podľa mňa v živote nestratí a keď niečo nepozná, alebo napr. vo vedľajšej izbe niečo spadne, ja idem tak opatrne, nožnice do ruky a zakádam sa keby náhodou... a ona tam vletí vyškerená a bez strachu 😀 😀 😀
@dadqa86 jasné, uvidím ako to bude neskôr v tehu.
Dnes mi bolo večer nejako zle, poobede som šla pre Miu, nakupovali sme spolu a teraz večer sa mi hlava začala krútiť, nevoľno mi prišlo, bolí ma hlava, no neviem... 😖
@mia258 no aby si presne vedela do čoho ideš..aby si to mala omrknuté..vidíš aký je pohotový.. 😀 😀
tak manžel by bral zase dievčatko..sa vraví že muži radšej dievčatko lebo to sa tak viac túli k ocinovi..neviem..ved hlavne aby bolo zdravé a čo to bude sa ukáže neskor.. 😉 daj potom vedieť..a čo mamina už sa s tým zmierila..či stále je taká nevrlá.. 😢
@cestovatelkaandrea tak to je super..nech ta to len obchádza..ved máš aj tak roboty dosť s malým..a drobcovi je už lepšie..ja po večeroch makám malému na výzdobe na oslavu..pomaličky ale isto.. 😉

@mia258 tak t mas super, ze tam nemusis chodit kazdy den. A ako ti to ide so skolou? Stihas sa ucit?
Inak Mia riadna futbalistka. Tu v NL by z nej boli uneseni. Strasne vela dievcat tu hra futbal, takze by tu zapadla 😉 .
Ale uprimne, energie ma aj za troch 😉