icon

Maminky na rozprávanie. Nájde sa niekto?

rozpravka99
25. júl 2011

ahojte maminky som tu nova a na taj stranke nieje s kym pokecať.Kto mate zaujem kontaktujte ma tu na fore alebo prostrednictvom IP. 😉

cestovatelkaandrea
15. mar 2012

@joannas lebo sa nam zdalo, ze mi nedala skusajuca skusku na vodicak neopravnene. preto sme to urobili a aj tak to nepomohlo 😖

mia258
15. mar 2012

@cestovatelkaandrea a odporučili jej aj po druhom rizikovom ešte tretie?? 😕
Ja už lepšie, jem viac-menej všetko, občas ma bolí hlava, ale inak som v poriadku 🙂

cilicka22
15. mar 2012

@cestovatelkaandrea to mi je ľúto moja..sa mi zdá že si stále čosi nájdu a hlavne že to tam máte dosť prísne ohľadne takýchto vecí..
no ved to človek ked si dnes ústa neotvorí nato čo sa mu nepáči..tak sa vo svete stratí a je v úzadí..potom si k nemu ľudia veľa dovolia..netreba sa nechať a hlavne ked má človek pravdu..ved vo svete sa nájde veľa takýchto múdrych ľudí no nie 😀 😀

cestovatelkaandrea
16. mar 2012

@mia258 posielali ju na potrat ale ona bola tvrdohlava a nesla. so sestrou bola v nemocnici, lebo strasne vela vracala a vela chudla. tak bola nejake tri-styri mesiace v nemocnici na infuziach a jedine co zjedla bola huspenina, presnidavka a pomarance. pri mne bola v nemocnici od druheho mesiaca takmer do konca a na kolko moj brat je odo mna mladsi iba o 13 mesiacov tak s nim bola skoro stale v nemocnici, lebo jej telo bolo dost unavene. mam pocit, ze keby mala cakat stvrte, tak by opat nesla na potrat ale by sa snazila babatko vynosit. ale je to teraz na nej vidiet. zdravie ma labilnejsie ako ine zeny v jej veku. Ale mozno to nie je sposobene tehotenstvami ale niecim inym.

Inak super, ze ti je lepsie a ze mozes jest. ja este stale chudnem, sice nie tak rychlo ako par tyzdnov dozadu ale vidiet, ze zo mna ubuda.

cestovatelkaandrea
16. mar 2012

@cilicka22 ja viem kde bol problem. chybu urobila autoskola ked ma prihlasovala na skusku. neoznamili danej organizacii, ze skusajuci musi hovorit anglicky. ked som jej to povedala s instruktorom na zaciatku skusky, tak sa stavala na zadne, ze ona nebola informovana a podobne reci. povodila ma po najkomplikovanejsich cestach v meste. same decka na bicykloch a vela aut, same nastrahy v podobe znaciek. jednoducho ma chcela nachytat. aj instruktor to tak zhodnotil. tak nakoniec skontatovala co skonstatovala, lebo ma nenachytala na nicom 😖 . teraz musi autoskola napisat do prihlasky, ze skusajuci musi hovorit anglicky uz dopredu, aby sme sa vyhli takymto nedorozumeniam.

na svete je kopec sprotych... a najhorsie je, ked takyto ludia o tebe rozhoduju alebo maju pocit, ze ti musia davat rozumy.

joannas
16. mar 2012

@cestovatelkaandrea prečo chudnes zvracias?

cilicka22
16. mar 2012

@cestovatelkaandrea no to fakt poteší..snad to už nabudúce bude lepšie..verím že to určite zvládneš moja.. 😉
no mi ani nevrav..a zrovna mi mame v baráku takých dosť..hlavne čo nevedia niektoré veci pochopiť..mame ozaj rušno tu..pod nami je pes doga..čo každý večer a poobedie zavýja ked mu odíde panička..nad nami stará striga..čo sa nevie vmestiť do kože..a vedla nás zase sa nasťahoval mladý párik čo robia žúrky každý týžden a nieekedy potiahnu aj to tretej ráno..hudba na plné gule..no to človeka ozaj poteší..
ale čo už však každý má niečo ☹

mia258
16. mar 2012

@cestovatelkaandrea ja by som tiez nesla na potrat, ani pri tretom. Preto mi lekar hovoril, nech tretie nemam. Budeme sa urcite chranit a mozno aj tak o 10 rokov sa nieco zmeni a uvidime. Aj sme s lekarom diskutovali, ze mozno to je preto, ze Miu som cakala taka mlada a moje telo sa este ani poriadne nedovyvijalo, aj predtym som mala nejake problemy... 😔
Aj ja som rada, ze sa to zlepsilo. Niekedy by som vkuse len nieco jedla a niekedy je mi aj po pomaranci strasne tazko 😒 a ty stale zvracias alebo ti nechuti jest?? Ja sa odvazim raz a mam 2 kila menej, potom dalsi tyzden kilo priberiem a tak dokola 😅

cestovatelkaandrea
16. mar 2012

@joannas nezvraciam. dokonca mi zacina aj chutit jest. jednoducho neviem. mozno teraz spotrebujem viac ako ked som tehotna nebola. o dva tyzdne mam kontrolu u porodnej sestry tak opat bude kontrolovat z mocu, ci pri chudnuti neodchadza aj vela tuku z tela. naposledy ked mi to kontrolovala, tak to bolo este v norme, takze som nemusela ist do nemocnice.

cestovatelkaandrea
16. mar 2012

@cilicka22 a my sa kvoli tomu strasne tesime ze uz o rok budeme byvat v dome. tiez mame vydarenu susedu. ma okolo 50, alkoholicka a casto zuruje s jej priatelom. v noci dokaze chodit vencit psa aj 10 krat a pri tom tak dupe ako slon a hulaka, ze ju pocut az ku nam do spalne. a vo vedlajsom dome je na prizemy urobeny bar, tak tu mame veselo takmer kazdy vecer minimalne do jednej v noci.

cestovatelkaandrea
16. mar 2012

@mia258 ved to, vsak uvidis ako sa to vyvinie trebars o 5 rokov. 😉
Chutit mi celkom chuti len asi spalujem viacej kalorii teraz ked som tehotna. O dva tyzdne mam kontrolu tak som zvedava co mi povedia 😀 Ty ides kedy na najblizsie sono? Inak uz asi tri dni citim drobca v bruchu ked sa velmi silno pretaca. Ked kope, alebo hybe rukami tak nie. Ale ked tam robi riadny cirkus, tak sa len smejem. Hlavne po kazdom jedle tancuje 😀

cilicka22
16. mar 2012

@cestovatelkaandrea no tak to tiež teda nemáte ružové..ja by som tiež chcela do domčeka..aj manžel chce že by to mal malý lepšie ..ale nechem koli tomu že to bude hned vedla svokry..a ja nemám rada ked sa mi niekto do niečoho neustále stará..
mi máme dole zase kaderníctvo..a to je tiež taká drbna všetko čo sa pohne dole to hned vie 😀 😀

mia258
17. mar 2012

@cestovatelkaandrea 14.4. idem na sono, či je všetko v poriadku. Jeej vážne? 😵 Ja ešte nič necítim, ale ešte je asi skoro, snáď je všetko v poriadku.

Inak sme obe s Miou vyhádzané. Ona je na tom našťastie oveľa lepšie, len občas nejaké fliačiky na brušku a chrbte. Ale ja mám celé stehná červené, aj kolená, to sú také suché miesta, akoby popálené 😕 Netuším z čoho to máme. Mne sa zdá, že to začalo keď sme sa vrátili z nemocky, z jedla to asi nebude, ja nie som na nič alergická a nejedla som ani nič nové. Mia tiež nie...

joannas
18. mar 2012

@mia258 ahoj,ako sa má mia už je úplne zdravá? Tá alergia si mislim že bude z nemocnicnecho postelneho pradla,aké máte počasie mi veľmi pekné teplo ako keby bol april a nie marec,je + 17

mia258
18. mar 2012

@joannas ahoj. Už je zdravá. teplotu už pár dní nemá vôbec, ani hnačky nepokračujú. Ale do jaslí ju ešte aspoň týždeň určite nedám, v utorok ideme na kontrolu.
U nás je teraz trošku chladnejšie, tak okolo 12° a prší taký drobný dážď. Som zvedavá čo budem robiť s malou poobede 😒

joannas
18. mar 2012

@mia258 však do poobedia možno prestane pršať,a teraz spí? Branko ešte nie ale ale už by konečne mochol zaspať,ja som aj teraz nalozila jest,tí si už obedovala?

cestovatelkaandrea
19. mar 2012

@cilicka22 no ved prave preto sa tesim, ze o rok to uz konecne bude ine, lebo za 4 roky uz toho mam dost.
@mia258 uz vam ta reakcia presla? Mozno to bola reakcia na nieco z nemocnice. Mozno to mohol byt jeden z ich dezinfekcnych prostriedkov 😖

Ako ste vikendovali? ja som bola stale doma, lebo v piatok som zacala krvacat. Porodna asistentka ma hned aj vysetrila a babatko bolo uplne v poriadku. Dosla k zaveru, ze je to z unavy, lebo som mala cely tyzden stasne stresovy a este som rozchadzala chorobu od mojej kolegine. Este to bolo trocha aj v sobotu ale od vcera uz nic, len som dost unavena. Tak som dnes ostala doma.

mia258
19. mar 2012

@joannas ahoj, prepac se odpisujem az teraz, ale vcera sa mi mala zobudila a musela som sa jej venovat. Nakoniec prestalo prsat, ale stale bolo zamracene. Boli sme poobede len na zahrade so psami, aby sme boli na cerstvom vzduchu. A vecer ked mi zaspala, tak som sa sla ucit do skoly 😒

@cestovatelkaandrea Myslim, ze Mii to uz preslo, mne zo stehien este nie. Ale snazim sa si to nesuchat, ani o oblecenie. Nepouzivam radej ani parfumovane kremy a sprchovy, tak snad... Aj mne sa zdalo, ze z nemocnice, ale nemyslela som, ze to budeme mat dlho, ked uz spime vo svojom 😒
A ty len kludne lez a nechaj sa aspon chvilu obskakovat, nech sa vam nic nestane...

joannas
19. mar 2012

@cestovatelkaandrea a čo v robote robíš?

mama.wolfka
19. mar 2012

@cestovatelkaandrea dávaj na seba pozor a oddychuj ...
... ťa prenasledujem 😅

cestovatelkaandrea
20. mar 2012

@mia258 tak aspon, ze Mii to uz preslo. dufam, ze coskoro aj tebe. aj ja teraz radsej pouzivam neparfumovane sprchovacie gely a vonavku co mam, nezaciti ani najcitlivejsi nos. davam si jej teraz malo 😀 zato ja citim druhych a je mi z toho niekedy na 😝
ja sa citim uz lepsie. manzel ma doviezol do roboty, sedim tu na riti a snazim sa robit. krvacanie uplne preslo, len nadcha a bolave hrdlo este pretrvavaju. normalne som si dala vcera aj dnes po jednom paralene tak hadam to rychlo prejde. ale po praci, idem rovno do hajan a vstavam az rano. ak by sa mi vratila teplota, tak ostanem doma na marodke do konca tyzdna.

cestovatelkaandrea
20. mar 2012

@joannas nic namahave na fyzicku. sedim na riti v kancelarii a rozmyslam kade a ako tahat klimatizaciu v lodi. troska zodpovednejsia robota ale bavi ma to. hlavne vela kreslim a komunikujem s nasim hlavnym technikom. robota nie je stresujuca, velmi ma bavi. skor ten vodicak ma minuly tyzden zobral a chora kolegina. teraz jej to uspesne vracam nazad 😀 ma zbadala a sup hned si dala pre istotu dva paraleny do seba. Ale tak ona je asi mentalne chora vdaka tabletkam a ja uz davno hovorim, ze by sa mala dat liecit.

cestovatelkaandrea
20. mar 2012

@mama.wolfka Zuzi to je OK 😎 mne to nevadi 😀 ked budem mat viacej casu tak ti odpisem na tvoju dlhu IP aj aj Peti. len som mala toho teraz dost a cez prestavky v robote stiham len taketo kratke spravy pisat. no a po robote vacsinou jem a spim

joannas
20. mar 2012

@cestovatelkaandrea tak to nemáš namachavu robotu,možno si krvacala len tak,chlavne že to prestalo,dasa tí pri malom späť? Mne by sa nedalo on sa stale musí niečo vipitovat ukazovať

cestovatelkaandrea
20. mar 2012

@joannas drobec je velmi chapavy chlapec. ked vidi, ze mi je zle, tak si sadne vedla mna na gauc a dokaze pozerat rozpravky aj dve hodiny, kym ja sa nevyspim. a ak by chcel nieco robit, vzdy pride za mnou, zobudi ma a az potom nieco robi. este nikdy nerobil nieco potajomky. par krat som si to testla. akoze som spala a on bol cely cas na gauci a nic nespekuloval.

cestovatelkaandrea
22. mar 2012

@mia258 dnes som rozmyslala, ze preco ides na sono az 14.4.. u vas nerobia sono okolo 12tt na predpokladany datum porodu? a do konca 14tt sa robi meranie sije kvoi DS. Teda iba ak chces. Ja som to napr. odmietla tak len popozerali drobca ci je vsetko v poriadku a urcili termin porodu.

joannas
22. mar 2012

@cestovatelkaandrea A prečo si odmietla?

cestovatelkaandrea
22. mar 2012

@joannas lebo by som na potrat nesla aj keby som mala porodit dieta s DS. nedokazala by som to. jednoducho by som ho lubila aj take.

joannas
22. mar 2012

Pp@cestovatelkaandrea prepáč ale ja som to tak nemislela že máš dať dieťatko preč alebo že babetku niečo je ,len tak som sa pitala lebo mi to príde take samozrejme každé vyšetrenie ktoré neohrozujú babetko,

mia258
22. mar 2012

Ahojte 🙂
Absolútne nestíham chodiť na koníka, Mia už úplne ožila po chorobe, vonku krásne svieti slnko, tak sme vonku takmer nonstop. Ledva ju naženiem domov aby sme sa najedli. A poobede spí len tak, aby sa nepovedalo a potom rýchlo vstať, nech jej niečo neujde 😀
Už som bola aj v škole ráno, rýchlo si odbavila tri písomky a o dva týždne znova.

@cestovatelkaandrea no preložili mi to o týždeň skôr, že do 15. tt musím mať za sebou vyšetrenie. Tak neviem, v 12. asi nemáme nič 😕