icon

Maminky na rozprávanie. Nájde sa niekto?

rozpravka99
25. júl 2011

ahojte maminky som tu nova a na taj stranke nieje s kym pokecať.Kto mate zaujem kontaktujte ma tu na fore alebo prostrednictvom IP. 😉

jitkatatarova
16. sep 2011

@katuska01 pracu si stale hladam a ano gazdujem sama.Ale teraz v nedelu pride domov tatino,tak som zvedava ci ich vobec do skolky dostaneme. 🙂 lebo ked je doma tak sa od neho ani nepohnu.Ale v skolke som ucitelke preventivne hovorila ze mozno nepridu.Ved vyskusame. 🙂

katuska01
16. sep 2011

@jitkatatarova no ved jasne chcu si tatina uzit...🙂nooo veru to hladanie aj ja sa uz tesim na to mam sice este 2roky cas ale predsa som zvedava ci sa podari...mne pojde akurat tobias do skoly Bianka do skolky a ja do prace vsetci to budeme mat tazke 😀 😀

jitkatatarova
16. sep 2011

@katuska01 no ved to,nie je to lahke,lebo u nas je to zacarovane. 🙄 Podnik kde som robila zrusili a tu nie je bohviekolko roboty.A navyse nemozem ist ani na 3zmeny ked tatino nie je doma.Lebo kde by boli?Oni aj ked su u svokrovcov,tak padne 17hod a oni idu domov,ani za svet nezostanu,nieto aby u nich spali.Lebo maminka by bola smutna. 🙂 Aspon to hovoria.

katuska01
16. sep 2011

@jitkatatarova hehe zlate🙂no ved to ze ked uz mas deti nemozes robit tak ako to vyhovuje im ale tebe a takych je velmi malo co to vedia ako tak pochopit🙂

jitkatatarova
16. sep 2011

@katuska01 ved to.Len som uz cela nesvoja,ze som doma,vlastne muzovi na krku,ten sice vravi aby som sa nestresovala,ale nie som zvyknuta byt bez prijmu a len tak sediet doma. 🙂 Aj ked tie chvilky pre seba nie su celkom na zahodenie 😀 😀 😀

katuska01
16. sep 2011

@jitkatatarova heeh nooo veru cloveku uz chyba po tych rokoch okolo deti a domacnosti trosku aj spolocnost aj chvilky pre seba ja to taham uz 3 rok +1rok z malou ale uz mam nikedy toho dost ale zas nestazujem sa🙂 🙂 🙂

irriss
16. sep 2011

@jitkatatarova
....Vzpominam si na tyto stavy, kdy jsem byla zvykla byt sobestacna po vsech strankach...a cas doma mne doslova uziral stavem "neschopnosti"...

Nyni jsem uz 17 let "na materske dovolene" 😀 😀 😀 a beru ji jako Praci...toto zjisteni mi pomohlo v pristupu k sobe same, kdy jsem si prozila leta psychickeho stradani tim, ze jsem si pripadala "na krku manzelovi" 😉

Tady v Italii (spise na Sicilii) ..je pro muze "ostuda", kdyz neuzivi svou rodinu...zena ma pevny bod rodinu a starost o ni....ale je take fakt, ze tady je rodina a socialni zazemi zalozene uplne na jinych podkladech nez je v Cechach, ci na Slovnsku..nebo kdysi v Ceskoslovensku...
Tady je temer nutnost "byt doma", neexistuje nic, Stat nepamatuje na dite, organizace skolstvi take ne..je to proste na nas..maminach a pokud chces, aby se Tve dite zaradilo do "Zdrave spolecnosti", musis "hlidat" a nenechat sve dite "sezrat spolecnosti"..mozna trosku narocne a nepochopitelne..ale je to zkusenost 20ti let na tomto uzemi....kde se zapomina na dite a uz davno zapomnelo na "cloveka"

jitkatatarova
16. sep 2011

@katuska01 ved si treba ja trosku uzit volnosti kym je cas. 🙂 Viem ze ked budem robit tak to uz bude o niecom uple inom.Vlastne az teraz som si uvedomila,ze mi budu chybat,ved predsa len 3roky skoro stale spolu a teraz budeme spolu stale menej 😢 A ani sa nenazdame a vyletia z rodneho hniezda.Inak som si vsimla,ze odkedy ich mam tak cas neuveritelne rychlo bezi,dovtedy sa len tak vliekol. 🙂

jitkatatarova
16. sep 2011

@irriss no nastastie mam chapaveho manzela,ved mi vravi,ze kam sa ponahlam,ze ked bambulky chodia do skolky,sice len na pol dna,tak si mam oddychnut,ze ked budem robit,tak uz nebudem mat na seba cas vobec. 🙂 A ano tato spolocnost je fakt divna,vsade vypravaju o podpore rodiny a pritom pokial nie si sprepacenim mensina tak sa na teba kazdy kasle. ☹

katuska01
16. sep 2011

@jitkatatarova no veru je to tak letí ten cas pri detickach ale ja to vidim na svojom do 3rokov potreboval prevazne mna a to skoro vo vsetkom a pri vsetkom a od 3rokov ako keby utal zaujimali ho kamarati vsetko okolo viac samostatny bol a tak no veru ako sa hovori do 3rokov dieta potrebuje mamu od 3rokov kamaratov🙂
@irriss myslim ze hej uz dost dlho zijes tam tak vies ako to chodí v kazdej krajine je to trosku ine🙂

jitkatatarova
16. sep 2011

@katuska01 ved to, o chvilu nastane obdobie,ked im bude vsetko prednejsie ako rodicia a ked si to clovek uvedomi tak aspon na mna padne melancholia. ☹

katuska01
16. sep 2011

@jitkatatarova nooo uz niekedy to aj na mna dolahne a nieje nic krajsie ked sa na mna este obcas zavesí a trosku ma vystíska lebo chlapec v jeho veku to uz je pre neho take ze ale mama ved ja som neni malicky a tak...ale on bude aj tak stale moj maly chlapcek🙂 🙂 🙂

irriss
16. sep 2011

@jitkatatarova
Tvrdis kasle a to podle meho se u Vas zatim "nekasle" tak jako tady 😉 😲 😲 😲 😲

Tady jsi kazdemu fuk...od tehotentsvi...pres materskou (6 mesicu)...skola bez druzin, bez krouzku....povinna zakladni skolni dochazka s povinnym placenim ucebnic...(dcerka ted nastoupila na zdejsi "stredni skolu" - jedna se ale o 6.tridu - proste 2.stupen zakladni skoly..jen za ucebnice jsem dala 440Eur a 300 Eur za skolni pomucky a stale mi denne nosi seznam, co jeste dokoupit...
A pokud si nekdo bude myslet, ze jsou tu jine platy, tak se myli...prumerny plat "normalnich lidi" je 800-1.200Eur..s tim, ze pronajem (norm.standartni bydleni) je okolo 700 Eur mesicne..podskrtni a odecti...kdyz jsi na tom "dobre" zbyde ti plus minus 400 Eur....
Omlouvam se za odboceni.. 😒 ☹

jitkatatarova
16. sep 2011

Aka som rada ze sa mozem takto vyrozpravat.Ked sa zalozila tato diskusia,tak som si zaspominala na stare casy ked sa narodili,normalne som bola dojata.Spomienkami,ake to vsetko bolo nove,ten pociatocny strach a kazdy ich pokrok,ved nie nadarmo sa vravi ze prve roky dietata su najkrajsie. 🙂

jitkatatarova
16. sep 2011

@katuska01 to teda hej,v ociach rodicov deti vzdy zostanu detmi,nie je nic krajsie nez detsky usmev a objatie.Esteze si ich teraz este mozeme naplno uzivat. 🙂

katuska01
16. sep 2011

@jitkatatarova nooo a mne sa strasne rata ked sa oni zacnu objímat uplne krasne a pusinkuju starsne sa lubia ja ich kolko krat len tak necinne pozorujem ked sa hraju🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

jitkatatarova
16. sep 2011

@irriss v pohode,aspon sa dozvieme nieco nove o zivote v inych krajinach.Myslim si ze co sa tyka platov a vzdy sa bude kazdy stazovat 🙂Vies mna len mrzi,ze aj ked clovek pracuje,tak si stale musi davat pozor na to aby vobec vyzil.A vary je zivot len o hrdlaceni?Moj muz robi vo Volkswagene a to ti poviem poriadne sa nadrie,je od nas 200km a to len koli tomu,ze s platov co je v nasom okrese by sme nevyzili.Aj preto si chcem co najskor najst pracu,aby sa mohol vratit sem k nam.On je strasne rodinne zalozeny a velmi ho hneva ze nie je pri nas.Ale nateraz je to jedine riesenie. 😢

jitkatatarova
16. sep 2011

@katuska01 toto ma tiez vie dojat.Ale vedia sa spolu aj poriadne pobit a ako,normalne ich nestiham od seba odtrhavat.Hulakaju na cely dom ,to vsetci susedia o nich vedia,a zrazu sa len zacnu stiskat,pusinkovat,akoby nic a ja som na prasky. 😀

katuska01
16. sep 2011

@jitkatatarova veru aj ja rada spomínam su to krasne casy a myslím ze kazdy vek ma svoje caro a teraz len porovnavam ako to bolo ked bol on maly a teraz ked mam malu a tak sranda🙂
@irriss nooo veru je to tazke a urcite len na SK nie ale vsade... 😒

irriss
16. sep 2011

@jitkatatarova
ach jo..jak ti rozumim..nas problem je take zalozen na praci a vzdalenosti, ale museli jsme ho resit "kompromisem"

byt v Praze
byt na Sicilii
ale ani v jednom miste moznost prace...
takze kompromis je 1.400km ze Sicilie, kde sice je byt, ale neni prace a 1.100 km z Prahy, kde neni moznost prace pro manzela..Ve vysledku jsme tam, kde je prace, ale nikdo z nas neni "doma" a nutny pronajem...

jitkatatarova
16. sep 2011

@irriss no to tie nie je bohvieco.A kde teda zijete?

irriss
16. sep 2011

@jitkatatarova
v Ligurii..."bohvieco" 😉 kompensuje do urcite miry more temer pred domem....ale nevim, zda je blahodarne...vsem trem mym slecnam objevili stitnou zlazu...more, ryby, jod...a stejne potvora nevynechala ani jednu ☹

jitkatatarova
16. sep 2011

@katuska01 Na spomienkach je to krasne,ze nam ich nikto nevezme a vacsinou si pamata len to pekne.Ako som aj zabudla na ledva hodinove spanie medzi krmeniami,ale nezabudla na to ked som ich prvy krat videla.Boli take drobucke. 🙂 🙂 🙂

katuska01
16. sep 2011

@jitkatatarova hehe inak to musi byt uzasny pocit vidiet hned malinke a tvoje🙂aj ja si pametam na vsetko akoby to bolo vcera vsetko akurat pri Tobiaskovi som si to pri porode vytrpela riadne a nakoniec aj tak cisarak ma pockal 😒

jitkatatarova
16. sep 2011

@irriss to je mi luto.To uz ani nevies kde mas byvat ani co jest,aby bolo zdravie.Inak ta obdivujem. 🙂 🙂

irriss
16. sep 2011

@jitkatatarova

Lito ne... 🙂 😉

Panuje u nas vetsinou dobra nalada, pokud se nevbloudi nejaky "bubak" z venku za nesnazi se negativne zasahnout...
Ale Bubaci jsou take vsude....a bohuzel zadny Recept neexistuje a zadna Rda neni dobra k jejich uplne "likvidaci"...

jitkatatarova
16. sep 2011

@katuska01 No ja som ich videla az na druhy den co sa narodili.To vies odviezli ma do Trencina,lebo u nas neboli inkubatory a tam mi robili urgentnu sekciu v narkoze,lebo jedna bola zadockom a podla ultrazvuku sa uz Veronka tlacila von.A tak som si zazila kontrakcie v sanitke co nezelam nikomu,skoro som porodila tam.Stahy po1,5minute ked sme dorazili do nemocnice.Cely moj porod trval necele 3hod.A tak viem ake su oba porody 🙂 Narodili sa v nedelu o 4hod,54min. a ja som ich videla az v pondelok o 12 🙂 tej.Normalne sa mi teraz slzi tlacia do oci ked na ten zazitok sponinam.

jitkatatarova
16. sep 2011

@irriss tak to je potom dobre. 🙂 🙂 🙂

katuska01
16. sep 2011

@jitkatatarova fuuu ale obidve sa narodili cisarakom nie?no to mne praskla plodova voda doma uz o pol 17 tak som isla ale ziadne kontrakcie nic a prisla som do porodnice uz o 20,00 som mala kazdu minutu som myslela ze zblaznim ake silne...ale bohuzial do pol 3 rano sa mi nepodarilo iotvorit viac ako na 3cm tak v poslednej chvili mi o 3 rano robili sekciu v narkoze ja som normalmne cakala kedy uz zaspim ale vazne take to bolo 😒 a 3,10 uz bol maly na svete🙂

jitkatatarova
16. sep 2011

Nejak som sa tu pozabudla,musim este ist na nakup!Ak budem mat este cas tak dojdem.Zatial pa. 🙂 🙂 🙂