Maminky na rozprávanie. Nájde sa niekto?
ahojte maminky som tu nova a na taj stranke nieje s kym pokecať.Kto mate zaujem kontaktujte ma tu na fore alebo prostrednictvom IP. 😉
@katkagreganova -podla mna ti postaci zo zaciatku ten zaklad a potom to vsetko ostatne pride aj samo..ja som este pred Irskom zila 5 rokov v spanielsku bola som tam sama slovenka v jednej spanielskej rodinke,takze som bola donutena..bolo to nielen narocne ale aj rychle a to bolo na tom dobre.. 🙂
@rozpravka99 jej ty máš také malé miminko? to je radosť mať takého drobčeka, ale tie detičky tak rýchlo vyrastú... ja si to úplne užívam, mojej najmladšej, má už síce 2 roky, mala teraz v polovici júla a sa teším že ju mám, ona je taká bábatkovská...
@mia258 a co sa tyka malej, rozviaze sa jej jazycek, o to sa neboj, len jej to trosku dlsie potrva, moj maly zacal rozprvat az teraz a to nie je z bilingvalnej rodiny, co mam znamych, tak mala zacala rozpravat az po 2 rokoch, najskor len par slov a teraz , ked uz ma skoro 2,5 roka, rozprava vsteko, potrebuju si trosku zatriedit reci...
@katkagreganova tu v podstate aj keď nechceš, tak sa musíš naučiť fr 😀 Ale ty chceš, takže nie je problém 😉
Za rok sa určite naučíš, len pozeraj filmy, počúvaj rádio, čítaj noviny a časopisy a zdokonalíš sa. A hlavne rozprávaj s manželom fr., máš doma výhodu 😵
@katkagreganova ja mám pocit, že ona aj vie, čo chce povedať, ale nedostane to zo seba von. Tak len ukáže rúčkou na nejakú vec, ale začne mrnčať a vydávať zvuky
@vodnarky ved to.. aj ked si to ja tak nepripustam, maly bol a este stale je naviazany na dedka, kazdy den pride s tym, ze chce ist za dedom...alebo donesie telefon, ze mu mame ist volat... ked sme boli na tyzden doma, nepotreboval ani mamu (este sa kojime), ani tatina, stacil dedo a od neho sa ani nepohol... No a ostatni nam chybaju tiez.. a pocasie, ja som prekvapena z SXB, z tych 7 tyzdnov, co som tu, tak asi 3 -4dni boli take, ze neprsalo, ale co je vyhodou, ze ked aj poprsi, je potom strasne teplo (resp. bolo 🙂 )...
@mia258 to sa zmeni, asi ma v sebe strach, ze nieco povie zle...🙂 neboj, zachvilku z nej bude maly recnik .-)
@katkagreganova @vodnarky ja viem, chce to čas, netlačím na ňu 🙂 raz to musí prísť 😀
@ivet78 tam musí byť pekná kopa snehu! 😵 Ja ani nepamätám kedy naposledy sme boli celá rodina spolu 😒
@katkagreganova -aj unas..mala len babka sem,babka tam..teraz je v siedmom nebi,lebo tu mame babku,dosla na 5 tyzdnou aj so sestrinou dcerkou 5 rocnou..no ked babka odide,uz teraz si viem predstavit co bude robit..ale mala neterka tu ostava az do septembra..tak esteze tak.. 😀
@ivet78 -nasa ma 3,5 roka a trva to uz vyse roka..tak uvidime ze dokedy..lebo ona je na tom tak,ze ked sme doma sami a chcem sa s nou zahrat tak to trva mozno asi taku minutu a potom sa len rozculi a uz sa somnou dohrala..a pritom hram podla jej pravidiel.. 😅
@rozpravka99 jeeej, ty mas Lucku, aj my sme mali take meno vybrate pre nasho drobca, ak by bol baba🙂 A ako ste si na seba zvykli? malinka poslucha?
@vodnarky to ano, viem, si to predstavit. My ideme za necely mesiac opat domov, takze dedko bude mat 3 tyzdne Danika zaveseneho na rukach 🙂
baby idem sa uz ja suchnut k tomu mojmu pri telku 😉 ..dobre som si s vami pokecala..aj nabuduce..paaaa..dobru noc vsetkym.. 😵
Mne došiel domov priateľ, tak končím tiež. Majte saaa 🙂
pekny den maminky.. 😎 ..ste vsetky zaneprazdnene?? 🙂
dievky ale sa to tu rozbehlo ani som vsetko neprecitala
no zachytila som nieco o rozvazovani jazyka no niekedy to troska trva ale co pride potom to male stvorenie sa neda zastavit
moja svagrova zije v taliansku v nemecky hovoriacej casti a muza ma bulhara mala zacala hovorit az ked mala takmer tri roky
ja byvam na slovensku no keby mozem a mam kam hned odtialto odidem
@mia258 ak ti mozem poradit (v rodine mame strasne vela "uprchlikov") s malou doma hovor v svojom jazyku ona sa hodne nauci z rozpravok a ked ju das do skolky par dni si posedi v kute a bude tak to aspon poradili sesternici v Nemecku a ono to fungovalo uz na troch jej deturencoch tam dokonca neodporucaju hovorit s dietatom v nematerinskom jazyku lebo ze zbytocne prebera zlozvyky
no ja neviem mne by asi stacili aj cechy oni maju uplne inu mentalitu tu sa kzdy len pachti zavidi tam ma kazdy kazdeho na haku len ja neovladam ziadnu rec na to nemam danosti tak asi inde by som ani nemohla

@mia258 s tym centrom ma to zatial nenapadlo, este sa len otukavam... takze dakujem za radu... 🙂 Ja som len trosku prekvapena, kedze v SXB je vela cudzincov, ze to nie je az take easy dohovorit sa po anj..este tak v centre, kde chodi vela turistov. A inak, ospravedlnenit sa, ze nepoznam ich jazyk je tiez veta, ktoru stale pouzivam, ale bud potom odpoviem po frj, alebo sa len usmejem a idem dalej 🙂