Maminky na rozprávanie. Nájde sa niekto?
ahojte maminky som tu nova a na taj stranke nieje s kym pokecať.Kto mate zaujem kontaktujte ma tu na fore alebo prostrednictvom IP. 😉
@cestovatelkaandrea ja robím hlavne polievky na 2 dni, ale nie vždy. Podľa toho ako jej chutí 😅
A druhé jedlo varím malej buď každý deň čerstvé, alebo jej dám 2. deň s menšou obmenou. Napr. zmením zeleninu alebo prílohu atď.
Ale varím jej to čo sebe, sebe tiež nekorením a nesolím, tak aspoň nemusím zvlášť 🙂
A mm sa naobeduje v práci, keď je niekedy doma tak mu robím zvlášť alebo si uvarí sám. Preňho väčšinou pečiem 😀
@jajuska1411 doma vsetko v pohode,uz sme prekonali nadchu,tak dufam ze sa tak skoro nevrati. 🙂 Uzlina sa zmensila,tak hadam na buduci tyzden budu vysledky ok.Inak su v poslednom case take nejake rozkokosene. 🙂 Chudacik tatino musel ist s nimi do pivnice,lebo sa obuli a jemu doniesli topanky,no odolaj potom. 😀 Strasne radi tam chodia,ja som sa z toho vyzula ze ja sa bojim a tak mam pokoj. 🙂
@cestovatelkaandrea tak to mas poriadne nabity program,ja som sa zas pristihla,ze normalne zacinam zavidiet ludom pracu.Normalne som na vetvy z toho v akej hladovej doline to zijem.Vsetko tu krachuje a co su ponuky tak len na dochadzanie okolo 65km a este k tomu na 3zmeny,co u mna neprichadza do uvahy.Ved ani zo skolky nechcu ist tie moje potvorky s nikym inym ako so mnou,tak co by to bolo keby som prec skoro 12hod. ale to je na dlho...
Inak zmenu casu sme u nas nepocitili az na to ze same od seba vstavaju okolo 6:45 a to som ich predtym musela budit.Takze je to u nas klad. 😀
@mia258 tak to mas super, ze ti dcerka zje polievky. ja toho nasho tvrdohlavca nepresvedcim.
Nevadi ti, ked jej nesolene jedlo? ja som zacala pouzivat menej tiez a najprv to bola zmena ale teraz je to v pohode, viacej sa hram s koreninami. Ale zas tak aby to drobcovi nevadilo.
ja strasne rada peciem a teraz ma chytili aj marcipanove torty. normalne sa tesim, ked budem mat o mesiac narodeniny a si upeciem tortu, kolegovi do prace pre jeho dceru a este jednu nasim znamim tu v NL pre ich dcerku, ktora bude mat 3 roky.
@jitkatatarova veru mam a niekedy mam pocit, ze ani nezijem, len robim veci ako robot. Ale tak zas, ked urobim autoskolu tak toho casu bude viac. 😎 Teraz som napr. cez vikend uplne vypustila aj upratovanie a radsej sme sa s muzom venovali len drobcovi. Boli sme pozriet piesocne duny (20km od nas) s nasimi priatelmi a tak sme mali prijemnu nedelu.
S tou pracou ti to veru nezavidim, viem, ze je to na SR teraz dost tazke a este mozno aj bude tazsie buduci rok, kvoli krize 😖
Sa ani nediv, ze bambulky nechcu aby ich niekto iny ako ty bral domov zo skolky 😉 su na teba dost naviazane. Ale podla mna je to dobre, lebo koho ineho by mali mat nase deti tak moc radi ak nie nas rodicov 😀
@cestovatelkaandrea ona si veľmi nevyberá, jediné čo mi doteraz nezjedla bola špargľa (to má po mne 😀 ) a mäso veľmi nemusí, tak fičíme viac na tofu, sóji, občas ryby alebo sa snažím aspoň kuracie jej vnútiť.
Môj mm je úplný fanatik na sladké, niekedy pečiem aj 3 koláče naraz 😀 Bábovky, torty (ale mne práve marcipánové nejdú 😀 ), buchty, všetko možné. Stále sa učím od svokry, hlavne také ich domácke, zaužívané 🙂
A ja práveže soľ nemám rada vôbec, takže mne to nevadí. Koreniny tiež občas, také vhodné aj pre malú. Napr. kurkumu som začala dávať do polievky 🙂
@mia258 tak to mas fakt zlate dieta. nas drobec preberal dost ked bol mensi. je strasne masovy asi po tatovi a na zeleninu si este zvykame doteraz. ale napriklad spenat, brokolica a karfiol, rajcina, uhorka a paprika mu nevadia. vcera sme mali plnenu papriku a len krutil ustami, ze to nechce. ale tak nakoniec sa rozjedol.
Si ina sikula, ked stihas tri kolace naraz. ja som rada, ked upeciem kolac na nedelu. Ja mam akurat problem s kysnutymi kolacmi. Neviem kedy sa ich naucim robit.
Kurkumu som este moc neskusala. Dik za typ mozem vyskusat.
@cestovatelkaandrea nevieš náhodou, či môže malá škoricu?? Minule sa za ňou na stole načahovala, tak som jej štipku dala do mlieka a odvtedy ju chce do všetkého. Nemôže jej uškodiť, nie? 😕
Ja som rada, že tak papá, aj keď neviem ako dlho jej to bude trvať 😀 Raz sa určite začne zasekávať.
Stíham, lebo kým sa mi pečie, tak môžem upratať alebo sa venovať malej a potom to už len vyberiem. Ja nepečiem nič zložité, len také rýchlovky 🙂 Kysnuté nerada robím, s ním je veľa roboty 😅
@mia258 no po skorici by mohli nastat alergiecke reakcie, hlavne tie vo forme koznych vyrasok.
ale ak z nej nic nemala, tak v malom mnozstve mozes kludne davat dalej. nas drobec ju mas tiez rad a tiez z nej reakciu nemal.
@cestovatelkaandrea no ja som zatiaľ s koreniami na tom opatrne... tiež sa bojím, že niečo jej nesadne a vyhádže sa z toho alebo ešte horšie 😒
Ale nič jej z nej nebolo. Škorica ja od jedného roka? A vanilka? 😵
@mia258 Vanilka je asi tak isto ako skorica. Kludne skus v malom mnozstve a ked to nic neurobi, tak mozes davat dalej. Nas drobec moc vanilkove nemusi.
Inak z tej plnenej papriky mal drobec vcera cely den hnacku. Tak manzel na veceru robil zapecene kuracie prsia v sampionovej omacke, aby mal nieco ine. A tak sa napraskal drobec jeden, ze som si myslela, ze s tym plnym bruchom ani nezaspi 😀
@cestovatelkaandrea ja som teda vanilku ešte nedávala, ale dnes skúsim , či jej bude chutiť 🙂
Och, chudáčik, mu nesadlo na žalúdok ☹ Už je v poriadku?
Moja má oslabenú imunitu, tak musím dávať pozor aj na jedlo, lebo keď napr. zvracia z jedla, podráždi si žalúdok a črevá a potom jej trvá dlhšie, kým sa dá do poriadku 😒
@mia258 ja si myslim, ze mu to asi spravil rajcinovy pretlak v omacke.
Z coho ma Mia oslabenu imunitu? Byvala castejsie chora, ked bola mensia.
ahojte mamičky, som tu pomerne nová a rada by som sa zoznámila s niakymi milými mamičkami, ktoré si radi pokecajú na tému detičky 🙂 ved takých tém nikdy nieje dosť a vymenila aj pár rád. tešim sa 🙂
@cestovatelkaandrea môže byť, moja hltá očami paradajky, stále sa za nimi načahuje ale nemám odvahu jej ich dať ešte 😒
Ona sa narodila skôr, bola malinká a predtým bola každý týždeň chorá. Ale nebolo v tom našťastie nič vážnejšie, "len" oslabená imunita. Tak na ňu musím dávať väčší pozor, hlavne teraz keď chodí do jasličiek.
@cilicka22 ahoj, vitaj medzi nami 🙂
dakujem, moj malý má 20 mesiacov, a ked som mu dala niečo z paradajok, hned sa vyhadzal okolo ustočiek, a teraz nechcea ani vidieť anparadajky ani nič podobne, predtým mi spapal aspon polievočku paradajkovu ale teraz ani tu nechce tak neviem 🙂
malá sa ti ešte budi aj v noci, a o ktorej ju dávaš spinkať, mi chodime o pol osmej a spime do pol siedmej akko kedy 🙂
@cilicka22 nie, prespí už celú noc. Ona sa väčšinou do postele pýta sama, dnes zaspala pred siedmou. A chodí tam medzi siedmou a deviatou večer spinkať, podľa toho aký náročný mala deň 😀 Dnes sme boli poobede na kolotočoch, tak sa vybláznila aj s inými deťmi. A odkedy chodí do jasličiek, tak ju dávam skôr spinkať, aby vládala ráno vstať 🙂
a o ktorej ju davaš spinkať 🙂
@cilicka22 napr. dnes som ju dala 18:20, ona zaspáva v podstate sama. Prezlečiem ju, ešte jej niečo prečítam alebo sa s ňou rozprávam, dám ju do postieľky a vypnem svetlo. A idem preč. Väčšinou zaspí sama po pár minútach a ak nie, tak k nej prídem, pohladkám ju, znova niečo hovorím, ale na ruky ju už neberiem. Tak je zvyknutá a vyspím sa ja aj ona, izbu má vlastnú 🙂
A poobede ti ešte spí?
Ešte len od pondelka tam chodí. Ráno fajn, pohrá sa s deťmi, hračkami kým som tých 15-20 minút na začiatku s ňou. A keď ju už dám vychovávateľke a idem preč, spustí rev 😒 Ale hovoria mi, že po niekoľkých minútach odíde od dverí a ide sa hrať ďalej, už jej nechýbam 😅
ano poobede ešte buva chodie spinkať okolo obeda a pospí 2-3 hodinky a vy 🙂
@cilicka22 predtým, keď bola menšia, tak sa budila častejšie, aj na papanie. Ale mala som pri nej vysielačku, tak hneď ako sa zobudila som pribehla, my máme spálňu hneď vedľa 😉 Keď jej idú zúbky, je tiež nervóznejšia, niekedy si ju vezmem do postele ale niekedy stačí, že som pol hodinku s ňou a zaspí znova.
Tiež spíme na obed, tak aspoň dve hodinky a potom ideme plné energie vonku a objavujeme svet 😀 😵
no to aj mi, len vstane a už tata, niekedy nechce ani nič spapať 😉 ........a kde bývaš? 🙂 Už teraz znášame zubky lepšie ale ked bol menší dosť často sa budi, teraz mu nattriem dasienka a buva? 😉
@cestovatelkaandrea no ono sa to prejavilo az ked zacali chodit do skolky.Predtym 2x tyzdenne chodili k svokrovcom na cely den a vsetko bolo v pohode,ale padlo 17hod a uz isli domov za mamickou aby jej nebolo smutno. 😀 Aj sme sa ich skusali presvedcit ci nechcu u nich spat a nehrozi.Len ma na nich zarazilo ze ked po ne s babkou prideme,aby si zvykali ze pride cas ked ja nebudem moct,no oni sa vratia do triedy a nevyjdu kym nepridem.Ani sa nedaju jej obliect a po ceste k nim len pocuvam ako sa babky boja.Pritom ked uz prideme k nim tak uz pre ne neexistujem.S kade to maju,to by som rada vedela.Pritom svokrovci ich doslova zboznuju,su to ich jedine vnucence a aj bambulky maju radi ich.No uvidime ako sa to vyvinie,dnes ma po ceste ubezpecovali,ze sa nebudu bat. 🙂 Som zvedava.
Drzim palce s tou autoskolou. 😉

@mia258 vsimla som si, ze mas otazku vo svojom profile, ci varime kazdy den nieco nove detom. no ja sa to tak snazim robit. malokedy ma drobec to iste na dva dni ale ked ma to iste dva dni, tak mu to nevadi. s cim my mame doma doteraz problem, je to, ze odmieta polievky. ani lyzicku do neho nedostanem. a pritom tu v NL sa robia take dobre huste a aj smotanove polievky. take ake mam ja rada.