Maminky na rozprávanie. Nájde sa niekto?
ahojte maminky som tu nova a na taj stranke nieje s kym pokecať.Kto mate zaujem kontaktujte ma tu na fore alebo prostrednictvom IP. 😉
@cilicka22 moja si asi myslí, že je chlapec, lebo synovci ju stále vezmú k sebe a hrajú sa s ňou chalanské hry 😀 😀 A potom po nich všetko opakuje 😀
My máme doma 4 psov (aj keď jeden sa nejak presťahoval k svokre, takže väčšinou troch 😀 ) a s tými vystrája najviac, naťahuje sa s nimi o hračky, hádže im loptu, češe ich, atď. 🙂
A najviac sa jej páči otvárať chladničku a mrazničku a vyhadzovať z nej veci 😅
@mia258 vidim že máš doma tiež riadne číslo 😀 😀 presne ako mi 😀 😀 ale to je dobre že sú také živé aspon na v živote nestratia, a nemusime sa bát že si nevedia poradiť aj bez nás 😀 😀 moj malý je taký šibal ked mu niečo zakážem pozre do kuchyne či sa pozerám, ked nie šikovno otvorí dvere a už pokračuje 😀 😀 a ten jeho úsmev šibalský to by si mala vidieť, tie naše detičky sú šikovnejšie ako mi,vedia ako nám prejsť cez rozum 😀 🙂
@cilicka22 presne tak, malso a sunka to je mnam mna. hrasok my mozeme, dokonca aj spenat ma velmi rad. vzdy ked ho varim, tak vravi, ze ide jest krokodila 😀
@cilicka22 ver mi, ja to uz pocuvam, a niekedy mam toho dost. urcite sa kvoli tomu netreba stresovat a ked musi dieta zvladnut dva jazyky tak to trva jednoducho dlhsie.
@mia258 neboj ono je to fakt tymi dvoma jazykmi. nas drobec mele doma po holandsky a v skolke po slovensky. to je nova zabavka. napr. my sme velmi velky pokrok zbadali ked mal okolo dvoch rokov, vtedy sa velmi rozhovoril. ale fakt kazde dieta je ine. jedno hovori viac a druhe menej. mozno je Mia viac pohybovo zdatna presne ako pises, takze v tom je viac vyraznejsia.
hlavne netreba porovnavat. niektori ludia to radi robia a niekto svojmu dietatu aj rad prida aj to co este nevie. napr. som tu raz citala, ze trojmesacne dieta zrozumitelne vyslovovalo slova.... takze asi tak.
@cilicka22 no to mas riadneho sibala. v tomto je nas drobec kludas. sice vonku rad beha a bicykluje, doma je taky kludnejsi. rad si sklada puzzle, kocky, skladacky a dlho sa hra s vlacikmi. a sam si pozera knizky a tvari sa ze cita ako maminka alebo tatinko 😀
@cestovatelkaandrea no to aj moj rád listuje v knižkách, najradšej má zo zvukmi a tie sa sa dajú všeliako otvárat pri tých by strávil aj hodinu,a najradšej má ked mu pustim mickeyho na dvd a pozerá niekedy neviem o nom ani že tam je dokáže to tak dlho pozerať že sa musim prisť s kuchyne pozrieť či tam vobec je a nikedy má také dni že len vymýšla čo by zase nové vymyslel, poskrýva veci kade tade do šuflíkov v kuchynskej linke a tak 😀 😀
@cilicka22 aj moja to tak robí a mm jej všetko dovolí, on sa na nej len zabáva. Horšie to je, keď sa pustí do jeho vecí, to už je oheň na streche 😅 A potom že vychovávaj... 😀 😀
@cestovatelkaandrea tiež myslím na to, že počkám tak do 2-3 rokov kvôli dvom jazykom a ak dovtedy nezačne rozprávať, tak to budem riešiť potom, snáď ešte nebude neskoro 😔
@mia258 no presne ked ja pokričím ked už naozaj robi niečo zlé, tak on ho poľutuje,hned ho zoberie na ruky a ked jemu nedajbože buche po jeho milovanom televizore plazmičke, začnee kričať o sto dušu aby prestal že odíde obraz a ja ho ani len poľutovať nemožem 🙂 to je potom oheň na streche a zvádka ako hrom, čo je mužove toho sa chytať nesmie ale všetko ostatne može 😔 😒 😒 ach ty chlapi horzné čosi 😀 im asi fakt nik neporozumie hihi 😀 😀
dnes fakt hrozný deň od rána vrtajú susedia, naobed malý nemohol ani spať a pod nami majú psa dogu 😒 a tá zas večer ked som dávala malého búvať húka a skučí o sto dušu, odišla mu nikde zase panička, čosi príšerne,dúfam že mi nezobudí malého 😠 😒
@cilicka22 tak toto som ja prežívala minuly týždeň 😢 U nas tiež susedia vrtali a aj susedov pes kde tu zavíja 🙄 Je to hrozne, ked susedia vedia, že v panelaku su male deti, ktore už potrebovali spať a uplne to ignoruju 😖
:@maminka142 no to áno, pripadá mi to niekedy ako keby oni nikdy malé deti nemali, a popritom deti majú ☹ ale to sa rýchlo zabúdna no čo už 😢 ani by mi to tak nevadilo keby včera aspoon ten sviatok nebol čo si ľudia chcú oddýchnuť a nie celý den počúvať buchotanie a vrtanie, to fakt nie 😖 😒
@cilicka22 nas drobec rad pozera Tomasa a priatelov, potom Bambulku ( tu si uz dokonca pospevuje v niektorych dieloch), Macka Uska, Vesele vlaciky, Krtka a potom Dora a Diego.
Inak neviem ci poznas tuto stranku www.rozpravky.tv ale kukni. tam je rozpravok na pozeranie od nevidim do nevidim.
@mia258 aspon u nas v NL to zacinaju riesit az po dvoch rokoch, ked dieta nenapreduje v reci, takze vy mate casu fakt este dost 😉
dnes vobec neviem co mam varit. mala som cely tyzden hnacky, tak som chcela nieco len velmi dietne, aby sa mi zaludok nerozhadzal 😅 ale predstava na jedlo ma ubija 😖
😀 @cestovatelkaandrea no toomáška občas kukneme aj mi ale najviac ho aj tak stále baví mickey mouse 😀 😀 to je jeho srdcová záležitosť 😀 máme doma aj plyšákovov mickeyho a stále zaspáva len s nimi 😵 😀 skúsim kuknúť dakujem za radu 😀 😀 si zlatá, mi mu väčšinou nasťahujeme rozprávky na dvd a potom si ich pozerá 😀
@cilicka22 vidím, že máme rovnakých manželov, to bude asi tým, že všetci chlapi sú rovnakí, akoby ich jedna mater mala 😀 😀 😀
Inak presne aj moja zbožňuje Mickeyho, plus všetko čo sa týka Disney. Máme doma Disney plyšákov, knihy, rozprávky, hračky so zvukmi, bábiky... izbu má v štýle Disney princezná a ešte aj na oblečení sa niečo nájde 😀 😀
@cestovatelkaandrea ja viem, len občas začnem tak hlúpo panikáriť 🤐 😎
Ja som bola dnes s Miou nakupovať, chcela som nejaké zimné veci pre ňu aj pre seba a nekúpili sme nič 🙄 Nakoniec ma to totálne znechutilo, len som minula prachy na potraviny a hračku pre malú (to musí byť 😅 ) a šla som domov. Počasie a nákupná horúčka nás zmohli, tak som ju už uložila do postieľky 🙂
Ešte počujem ako sa hrá so svetlami nad postieľkou a niečo si mrmle, ja som si už uvarila teplý čajík a začínam víkendovať 😀
@cestovatelkaandrea a z čoho máš tie hnačky? Nejaká viróza?? Ja som to mala pred mesiacom, tiež som vyše týždňa len hnačkovala a je to nepríjemné, ani som nemohla nikam dlhšie chodiť. A síce som proti tabletkám a chémii, musela som aspoň tri dni brať lieky, aby som do toho nezatiahla aj malú 😒 Našťastie to z ničoho nič aj prešlo, vtedy to malo viac ľudí v okolí 😖
@mia258tak to máš svätú pravdu, no to ako keby som videla veci u nás doma v postieľke disney, samé plyšáky mickey, rozprávky, hračky..........všade sami mickey 😀 😀 ale som nemohla zohnať detskú posteľ s motívom mickeyho tam som mu objednala nema, uvidime či sa mu bude páčiť 😀 😀 snad ano 😵
a čo aký bol týžden dalo sa, už nám konečne začína víkend, oddychovačky 🙂 😀
@mia258 jeeeeeeeeeeeej krásna fotečka , malá vyzerá medzi nimi ako princeznička 😀 😵 ešte neviem asi budeme celý víken len ja s malým, muž pojde do práce tak s malým čosi podnikneme, po vonkku sa mi moc nechce prechádzať 😀 😀 zima je tam ako v rusku 🙂 🙂 asi pojdem pozrieť mamu a možno skočíme aj niekam do obchodáku pozrieť čo majú nového a pekného, možno nájdeme aj niaky ten darček pod stromček 😀 😉 ozaj máš už niake kúpené 😉 či čakáš na poslednú chvíľu ak ja hihi 😀 🙂 😉 , a čo vy idete podniknúť 😉
@cilicka22 ani ja neviem kam s ňou ísť. Niekde na kryté ihrisko, alebo do plavárne... neviem 😒
Nejaké darčeky už máme pokúpené, len rozmýšľam nad tým, či ich mám ťahať so sebou na Slovensko (jedine ak by sme šli osobným autobusom 😀 😀 ) alebo si spravíme Vianoce skôr/neskôr? 😒 Toto som nejako nedomyslela 😅
jeeej, konecne jedna verejna tema, kde sa uzivatelky nehadaju! ahojte!
@mia258 podarena foto 😉
@cilicka22 rozpravok nikdy nie je dost, niekedy sa pristihnem pri tom, ze vsak aj ja sa im tesim, ked ich pozerame.
@mia258 aj ja panikarim a preto mi trvalo dost dlho, kym som sa na vodicak dala 😅
tie hnacky som mala z pastety z divej kacky. ale manzelovi nic nebolo. strasne ma prehanalo asi tri dni a potom som si kupila lieky v lekarni a tak mam teraz zas opacny problem.
Inak krasna foto 🙂
@mandragora22 ahoj
@cestovatelkaandrea to je ale pravda, 😀 ja tiež niekedy si prisaadnem k malém a nadšene ich pozeráme spolu, však v každom človeku stále drieme dieťa ktoré si s radosťou pozrie rozprávku 😉 , ja sa aj na vianoce teším na tie klasické rozprávky popolušku a tak, 🙂 to mi tak pripomina že sú ozaj vianoce 😀 😀
@mandragora22 ahoj a ďakujem 🙂
Nehádame sa, lebo nie je dôvod, len sa chceme vykecať a odreagovať od tých našich radostí-starostí 😀
@cestovatelkaandrea to mi nepripomínaj! 😀 Budem baliť asi deň pred odchodom na Slovensko, tlak 220, cestovná horúčka v plnom prúde a určite zabudnem niečo "nepodstatné" ako napr. spodnú bielizeň 😀
@cilicka22 minulý rok, som bola na Vianoce tu vo FR. A rozmýšľala som, že by bolo dobré urobiť to tak, že jeden rok budeme tu a druhý na Slovensku... Len uvidím, či mi to aj vyjde 😵
U nás dnes od rána prší, v celom dome je taká tma 😨 A zistila som, že Mii akurát vychádza zub, tak mi tu viac mrnčí, občas sa pýta na ruky alebo sa len ticho hrá na zemi 😒 Chúďatko moje... Dnes asi nikam nepôjdeme, len spravím väčšie upratovanie a niečo upečiem 🙂
🙂 @mia258 to mi je ľúto ☹ aj mi to máme na vianoce zaužívané tak že vianoce strávime u svokry a silvestra u mojej maminy, ale tento rok sa mi akosi nikam nechce 🙂 🙂 najradšej by som travila vianoce doma, v kľude sa navečera, pozrieť rozprávky, dať si darček a stráviť príjemný štedrý večer len mi traja, no neviem skúsim sa dohodnúť s mužom.............a čo ste cez víkend tiež samé ako mi 😉 😵

😀 @mia258 no to ako keby som videla malého, to je tiež taký šibal šplhať po nábytku, otávarať zatvárať dvere, vypinať televizor, zapinať notebook to mu veru ide, a ešte nahánať susedkinho kocúra 😀 😀 u svokry máme vlčiaka dennyho a ten ked ho zbadá kričí od brány denny denny, tahá ho za chvost, za uši , občas mu vlezie do búdy a ten nič len tiško stoji, a to je už poriadny vlčiak 😀