Maminky na rozprávanie. Nájde sa niekto?
ahojte maminky som tu nova a na taj stranke nieje s kym pokecať.Kto mate zaujem kontaktujte ma tu na fore alebo prostrednictvom IP. 😉
@cilicka22 no vidíš, aj tá moja je živá až až, raz ich musíme zoznámiť 😀
Mňaaam a s čím si robila palacinky? 😵 Ja sa chystám robiť v sobotu lievance na raňajky 🙂
Ja blbá som si ku káve dala dvojitú porciu tiramisu, potom mi bolo zle a tak sa teraz snažím ospravedlniť polovicou pomela 😀
@cestovatelkaandrea ja tu v meste tiež nemám žiadnych Slovákov ani Čechov, len v iných mestách ktoré sú od nás veľmi ďaleko, to sa mi neoplatí cestovať tak dlho s malou 😒
Inak ja som vždy chcela tri deti, ale musím pekne po poriadku... 😅
@cilicka22 jasné 😉
olej, cibuľa, paprika (kapia), cesnak, chilli papričky, mletá sladká paprika, čierne korenie, soľ, 1 mrkva, 500g mletého mäsa (ja keď varím pre seba, tak mäso nedávam), 500g paradajok, konzerva fazule, konzerva kukurice.
Cibuľu, cesnak, mrkvu a papriku pokrájaš, hodíš do hrnca s rozpáleným olejom. Pridáš korenia + chilli a chvíľku smažíš, kým je zelenina mäkká. Potom pridáš mäso a varíš kým sa neuvarí. Keď je mäso hotové, pridáš kukuricu a fazuľu z konzervy, paradajky (môžeš ich predtým ošúpať, aby šupka pri jedení neprekážala) a zaleješ vodou. Varím tak 30-45 minút kým to nie je hotové 🙂
Ja už väčšinou ingrediencie dávam od oka a podľa chuti, to závisí aj od počtu porcií a veľkosti napr. mrkvy 😀
@mandragora22no a malý mi pritom rád asistuje, povyťahuje všetky hrnce, varešky, podáva si do nich kukuričné chrumky a varí, hoci je kuchyna potom ako po bombe, ale mám navarené teplé jedlo a viem že malý je pri mne a nevyvádza v izbičke niečo zlé 😉 😀 😀
@cilicka22 no tak torta hotova, mozes kuknut na moj prvy vytvor s kvetinkami
@mia258 aj ja tri ale keby sa dalo aj styri. ale mam pocit ze skoncim pri dvoch 😖 uvidime
@mia258 inak aj mne ostalo brucho po porode stale take makke a obavam sa ze sa ani tak lahko nevyformuje. mozem behat, cvicit kolko chcem, ked moj problem je, ze sa lubim najest 😀 😀 😀
@cestovatelkaandrea jeeeeeeeeeejko je krásna, kvietočky sú ako ozajsné..vydarila sa ti 😀
@cestovatelkaandrea no taký problém máme asi všetky, no nedaj si ked malému chystaš niečo dobre pod zub, niaku ovocnú kašičku, upečieš koláči a tak ..........no a potom odolávaj 😀 😀
@cilicka22 dakujem 😉
ja praveze sladke ani moc nejem. ale ja sa rada najem normalnej stravy, maso, zelenina, nejake omacky, pecene zemiaky a potom to ide 😀 ked som kojila (odstrekovala mlieko) tak som jedla ako drevorubac 😀 😀 😀
a este aj napriek sportu, mam pomale travenie, takze asi aj preto 😀 ale tak nie je to zas take strasne. na to ze mam 166cm vazim 64-65kg. postava ani nie je taka zla, len to brucho mam stale makke 😀 😀
@mandragora22 ja musím, veď čo by som dávala malej papať na obed? 😨 😀
@cilicka22 dúfam, že vám bude chutiť 😵
Ešte stále o tom trošičku pochybujem, či by nebolo lepšie počkať ale nechávam to na osud 🙂
@cestovatelkaandrea mne kamoška hovorí, že dieťa je v dnešnej dobe luxus. A musím si byť najprv istá, či ich zvládnem uživiť a postarať sa o ich budúcnosť.
Aj ja mám mäkké a rozmýšľam, že ja tam mám viac natiahnutej kože ako tuku, preto to zle vyzerá 😖

😉 @saemi tak zajtra teda vyrazíte na prvú prechádzku, a dávaš ju trošku aj na čerstvý vzduch 🙂 aby si pomaličky zvykala a nebol to na nu naraz taký šok 😉