Maminky na rozprávanie. Nájde sa niekto?
ahojte maminky som tu nova a na taj stranke nieje s kym pokecať.Kto mate zaujem kontaktujte ma tu na fore alebo prostrednictvom IP. 😉
@dadqa86 nechcela som písať, že sú rovnako staré ... 🙂 , ale sme sa pochopili.
Ja som mala termín pôvodne na 30.5., ale som doktorovi hovorila, že to bude býk a nie blíženec (to sú ťažké povahy), a potom aj sám usúdil, že na tom niečo bude, lebo mi zmenil termín na 20.5. 😉 Ale malá sa aj tak začala tlačiť už 15.5. 🙂
Ešte predtým, než som nasadila jantárové korálky, skúšala som dologel, ale sa mi nezdalo, že by to zaberalo (muža som poslala do lekárne a baby mu predali také, čo nezaberá 😒 ).
Asi bude slabý a chcem byť pripravená, keby sa to zhoršilo, ten tvoj gel sa volá cal-gel?
Inak som nechápala ako fungujú tie jantárové korálky, predtým mi malá hocikedy dostala taký záchvat plaču, zúrivosti a neviem čoho keď ju začali tie zúbky bolieť, a naraz to prešlo zo dňa na deň. Znáša to omnoho lepšie, neplače. Skrátka pomáhajú 😵
@jarkam2 :Hlavna vec ze sme sa pochopili 😉 no ano vola sa to Calgel a celkom to funguje tak sa mi zda 🙂 len som zistila ze mu to musim castejsie natierat dnes je celkom kludnucki tak som rada len sa v noci nevyspim poriadne cez den mi nechce poriadne spavat.Myslis ze by som mala zacat uz z dennim rezimom? 😒
@dadqa86 @cilicka22 baby dnes je totálne príšerný deň! 😠 😠 😠
Na skoro 6 hodín nám vypli vodu aj elektrinu! Pred obedom sa všetko vyplo, ja som mala obed nedovarený, malá mi kričala v kuchyni od hladu. Ako som mala dať zapiecť cestoviny do elektrickej trúby???
Navariť čaj? Z minerálky. Malej som robila kašu aj mlieko z minerálky, v celom dome tma. Zima taká, že sme chodili v troch vrstvách a to sme zvyknutí doma na tričká bez rukávov, lebo máme vždy teplo. Zapálili sme si v kozube a všetci traja sedeli na zemi pred ním aby sme nepomrzli 😠 Malá sa v tme bála, nechcela ísť spať, nemohla som jej ani zapnúť hudbu...
Našťastie už teraz všetko opravili, lebo už som chytala infarkt ako sa večer osprchujeme a umyjeme zuby 😒
Teraz je malá prilepená na telke a sleduje telku akoby ju videla po prvý krát v živote 😀
@dadqa86 mne malá cez deň nespávala od 6 týždňov. Posledné 2 týždne ju určím spávať cez deň. Doobedu 40 -80 minút, poobede 40 minút. začala som tak, že som si ľahla s ňou, a keď zaspala, nechala som ju. Ale máme jeden zlozvyk, malá mi vždy zaspí len na prsníku , resp. pri kočíkovaní. Ale doma vždy na prsníku ... inak nespí.
Takže teraz, keď si už zvykla spávať doobedu aj poobede a začne si žmoliť oči, tak si s ňou idem ľahnúť, ona si cická, až zaspí ... 😉
No, idem ju uložiť a budem dúfať, že táto noc bude lepšia, lebo minulú sa mi budila každú hodinu, mala nejaké kŕče (už prikrmujem ...), a to som išla spať o 2,00 hod. a ona už o 6.30 bola hore ☹ , som sa vôbec nevyspala.
@mia258 no tak to ti nezávidím, neviem si to predstaviť tak dlho bez vody a elektriky, mna chytá panika ked nejde niake dve hodinky...našťastie mám stále prichystané sviečky lebo ked je u nás väčšia búrka tak vypnú vždy elektriku a malý sa tiež hrozne bojí tmy, aj ked ide spinkať musí mať zasvietenú malú lampičku 😉 😀 a ja som tiež taký strachopud, ked som doma sama 😉
@mia258 :No tak ste mali cely den horor doma nezavidim chudatka este dobre ze ste nepomrzli 😒 strasne oni tiez vedia kedy maju vypnut elektrinu oooch strasne toto 😠 ,ale nastastie ze vam to opravili lebo si neviem predstavyt noc v takej zime nam sa to stalo raz,ale to som este nebola vydata a mala som ineho priatela nam tiez vtedy vypli elektrinu no katastrofa,ale nam nesla ani v noci no to bolo nieco strasne sme v bundach spali 🙄
@jarkam2 :No ja mu nerobim ziadni rezim mne sa zda ze si ho urobil mali sam...On v noci teraz sa budi aj kazde 2-hodiny kedy ako potom rano o siedmej je vzdy hore do takej desiatej potom o pol-dvanastej zaspi a niekedy mi zaspi tesne pred kupanim to ho kupem o siestej tak musim potom cakat pokim vstane aby som ho mohla umyt niekedy ho ani neumyjem len utriem uetarakom lebo sa mi zobudi neskoro.... 🙂 a to ho uz necem trapit a teraz uz spi drobec...Jooooj Jarkam ja ani neviem aky je uz dobri spanok ☹ ja od porodu som sa poriadne nevyspala ani si nepametam ☹
@cilicka22 @dadqa86 aj mne sa už stalo, že sme boli v najväčšej zime doma v bundách a elektrina nám nešla pár dní kvôli výpadku tak noci boli strašné. Kebyže nemám malú, tak by mi to až tak nevadilo ale kvôli nej som mala také nervy! A nemohla by sme ísť ani k rodine, lebo výpadok bol všade! Postupne obnovovali celé mesto, možno ešte teraz sú niektorí ako v jaskyni 😖
Mia síce nezaspáva pri svetle ale v noci vie, že je tma a ide sa spať a dnes bolo tak strašidelne tma celý deň tak to nechápala 😒
@mia258 :No my sme dnes oddychovali a blaznili sa a uzivali si to ze mali nieje az taky plani ako bol predchadzajuce dni 🙂 dnes som ho nekupala lebo sme kupali vcera tak som maleho len utrela navlhcenim uterakom prezliekla do pyzamka a uz buva a ja oddychujem dnes ide Slnce,Seno a Erotika a potom 22:45hod ci ako ide horor o zralokoch tak sa uz tesim 🙂
@jarkam2 ahoj, aj my máme jantárový náhrdelník už od 3 mesiacov
@dadqa86 ešte tento týždeň mám skúšky ktoré rozhodnú, nadpolovičnú väčšinu musím mať ukončenú aby mi schválili definitívne individuálny plán na letný semester a mohla som odísť skôr 🙂
Oh, Mia dnes vstala dosť skoro, vedela som, že keď včera zaspí o hodinu skôr tak sa ani cez víkend nevyspím 😠 Aspoň že už spí, ja si pôjdem tiež skôr ľahnúť a ráno vstávame ☹
@mia258 : 😀 noooo tak pekne budes do rana hore 😀 to mne je jedno kolko stravim casu pri mojich pripravach,ale ked potom zalahnem do postele koniec vela mi nieje treba ja som schopna zaspat do 5-minut ked som velmi unavena a ked citim ze ma uz stipu oci tak som hotova 😀 a telka beziiiii 😀 😀 😀
@saemi no moja to ti verím začiatky sú vždy veľmi ťažké, aj mi sme to tak mali..a si si istá že sa ti dobre prisaje, necucká naprázdno, alebo či máš aj dosť mliečka...mne sa malý ked mal ozaj veľké bolesti bruška, tak sa mi sám odťahoval od prsníka, prestal papať, prisala sa, zase prestal, ale ako sme dávali ten infacol, tak sa to lepšilo, dávali sme ho zhruba do 3 mesiaca ale nam kolika začala v 5. týždni..ked som videla že ho bruško nebolieva, má pravidelnú stolicu už som mu to dávať...ozaj a ako často má stolicu, každý den............či náhodou nemá problémy aj s vypradzňovaním.. ☹ 😒
@cilicka22 kaká takmer do každej plienky... aj plienky sú ťažké, takže ciká a tým pádom musí aj mliečko cucať... pekne sa prisaje... veď počujem ako jej tečie mliečko do bruška... ako fakt som z toho nešťastná... hej to aj ona sa odťahuje keď ju bolí bruško... dáme prestávku a potom jej dám zasa... aj teraz som jej dávala na 3x papať... ale musí vytiahnuť mliečko, lebo Nutrilonu vypila len 30ml.
@saemi vieš čo tak to potom budú naskôr tie bolesti bruška, ked vidiš že mliečko papa a máš ho dosť, tak by tam iný problém nemal byť, ozaj a ešte ak náhodou ked dopije tak ti nevygrckáva viacej mliečka, vtedy by mohlo ist aj o reflux a to dieťatko vtedy trápi ťažoba,nemajú ešte dobre vyvinutú tráviacu sústavu, mliečko sa im naspäť vracia do pažeráka, a to ich potom trápi..tak neviem 😉 🙂
@cilicka22 nie, negrcka. Ked tak len troska mliecka z pusy vytecie. Som pisala aj laktacnej poradkyni ze ci by nemohla prist tak som zvedava. Ak dopila to trocha nutrilonu tak uz neboka hladna. Ale plakala bolelo ju brusko, tak sme masirovali mastickou. A ked ju kojim a dostane bolesti tak sa chuda zvija v krci, bradavka v ustach, ide mi ju vytrhnut. Ale ja ani nic take nejem aby ju brusko bolelo. V kociku vonku je spokojna.
@saemi ono niekedy ani nemusíš nič také zjesť, aj ja som si dávala pozor čo som zjedla, a aj tak nás koliky neobišli, ono je to niekedy aj tým že sa bábätko pri papaní nahltá veľa vzduchu, a to mu potom urobí šarapatu v brušku..no skús tu laktačnú poradkynu a uvidíš čo ti poradí..potom napíš ako 😉 držím palce..nam tiež ti mastičky na bruško ani trošku nepomohli, skor sa mi zdalo že nám viac pomohlo ked sme pocivičili nožičkami 🙂

@jarkam2 :Neskusala som to a popravde povedane ani by ma nenapadlo ze by to mohlo pomoct ja mu davam ten cal-gel na jasienka tak mu to na nejaky cas umrtvi,ale potom ho to zacne boliet znova....
@jarkam2 :Nooo rovnako velke neviem 🙂 ,ale tak stare rovnako su urcite moj sa narodil 16.5. mal sa narodit 14-teho,ale mi zle vypocitali porod tak som ho prenasala,ale je zdravy a to je hlavne 🙂
@cilicka22 :No ja mu dava len ten cal-gel je to celkom dobre som to najskor vyskusala dat sebe na jazyk a strpol mi tak ze som nic necitila 😀 tak som to potom natrela malemu a pomohlo mu... 🙂