icon

Maminky na rozprávanie. Nájde sa niekto?

rozpravka99
25. júl 2011

ahojte maminky som tu nova a na taj stranke nieje s kym pokecať.Kto mate zaujem kontaktujte ma tu na fore alebo prostrednictvom IP. 😉

vodnarky
12. aug 2011

ahojte..

@mia258 -no ty si asi iny majster..ze som opravila branku a plot.. 😅 ..no sikulka ty musis byt.. 😉 ..no my byvame v dome a veru nemame ani branku a ani plot.. 😎 😉
to teda bude tazky vyber pri tej opatrovatelke..v tomto niesi sama ako paranoik..asi som na tom horsie,lebo ja by som to ani nedokazala nieco take podniknut..ale chapem ak niektore maminky nemaju na vyber..nastastie teda,ze ja na ten vyber mam,lebo by som asi zosalela..alespon zo zaciatku..ved ja s mm uz len ked ideme na veceru a mala zostane s mojou sestrou,alebo babkou(ked tu este bola),tak skoro cely ten vecer sme sa len rozpravali o tom co asi robi to nase zlaticko teraz a samozrejme volali sme za ten vecer asi 3x,ci je vsetko ok..uvedomujeme si obaja,ze to trocha prehaname,uz nam to aj vraveli,ale nemozeme si pomoct..je to silnejsie ako my.. 😔

vodnarky
12. aug 2011

@katkagreganova
@wewe22
inak aj ja milujem tu vonu cerstvo pokosenej travy..ale za kosackou som este nikdy nebola..aj my kosime,bo musime,ale ja mam vzdy nieco ine na praci...ako vzdy-kuchyna atd..ale raz ked bude krasne svietit to slniecko,tak skusim.. 😉

vodnarky
12. aug 2011

@mia258 -vela stastia ti prajem pri tom vybere.. 🙂 dobre si prekukni ich referencie... 😉

katkagreganova
12. aug 2011

@wewe22 to mas pravdu.. 🙂
@vodnarky tak raz to isto skus, ta vona je nadherna🙂 a co sa tyka toho strachu o dieta, to si viem predstavit, my sme raz nechali maleho nasim strazit cez noc, isli sme na ples, s tym, ze keby nieco volaju, ja pridem, nakojim, uspim a pojdem spat... no a rano o 3 stale ziadny hovor, ja uz pomaly nervozna, ale volat domov som nechcela, ak by spali, nech ich nezobudim, no a domov sme sa dostali okolo 5 a to nasi uz chodili s malym po dome a vraveli mu, maminka sa uz vrati... ale nie, aby zavolali, oni to zvladli aj bez nas, ale maly bol z toho trosku mimo....
@mia258 tiez zelam vela stastia, my asi casom tiez budeme zhanat aupair pre Danka,ked pojdem do prace, ale ja by som to najradsej odlozila, dokym nepojde do skolky 😎
.....my sa s malym teraz vytesujeme, ze ideme domov uz za 10 dni 🙂 maly sa poobede zobudil a vola "Ideme , papa, dedom," 🙂 tak sa isto tesi uz aj on... Ideme spolu lietadlom, on este neletel, tak dufam, ze vsetko bude ok a ze sa mu bude pacit ....

mia258
13. aug 2011

@vodnarky to len tak frajersky vyzerá, nič komplikované 😅 😀

Ja som paranoidná sama o sebe a čo sa týka malej ešte 1000x viac 😵 Takže sa ti nečudujem, že ste boli nekľudní.
Mne napr. priateľ povie, nech idem večer s kamoškami, že malú nakŕmi, okúpe, uloží. Viem, že to vie, maximálne mu dôverujem, vie sa o ňu postarať, ale ja proste nejdem, lebo mi to svedomie nepovoľuje 😀 Radšej pošlem jeho, nech si oddýchne.

Tak ja rozmýšľam či vybrať mladšiu alebo staršiu, s vlastným dieťaťom alebo bez, atď. Mám nad čím premýšľať 😀

@katkagreganova som aj rozmýšľala, že ju dám do jasličiek. Ale ona má od začiatku zníženú imunitu a už to vidím, že by bola každý deň chorá a nestihla by ani vyzdravieť v tom kolektíve 😒
A kedy sa chystáš do práce?
Užite si cestu domov, trošku závidím 😵

Uff baby, akurát som si vydýchla z grill párty, síce som sa bola prejsť so švagrinou a malou, ale z polovice som bola doma, nech nie som vyvrheľ 😀 Kuchyňa ako po výbuchu, ešte je u nás suseda, ale inak krásny deň aj večer 🙂
Som totálne zničená a zajtrajšok celý prespím 😎

vodnarky
13. aug 2011

@mia258 -existuje jeden vyborny sirup na podporu imunity..je sice od 1 roka,ale ked uz bude mat na to vek,tak ho skus vyskusat,ked byva casto chorucka..je z hlivy ustricovitej(Pleurotus ostreatus)..dokonca si mozes kupit hrib aj v obchode a nieco dobre jej uvarit..(uz presne neviem od akeho veku deti mozu papat hriby,ale da sa to zistit)..nam to velmi pomohlo(tiez sme byvali stale chorlavy) a veru ze klop-klop 😔 ..uz sme neboli dlho chori a to chodime stale medzi veeela deti a aj do veterneho a uprsaneho pocasia von.. 😉bo tu ine ani nieje..ze?☹

vodnarky
13. aug 2011

@katkagreganova -juuuj..veru aj ja tisko zavidim... 😔 .. 😉 ..si to tam uzite.. 😎 nasa lietadla zboznuje..len tie otazky co ma pocas celeho letu.. 😅 ..hlavne ma zaskoci vtedy,ked uz jej je dlho(a my vo vzduchu),ze aby som isla povedat tete,ze ona uz chce vystupovat.. 😀 ..inak ja narobim kopec lepenakou,lebo ona miluje jest(ako jej mamina 😉 )a kym nejake spapa,tak hned mame aj hodku letu za sebou.. 😎 ..

katkagreganova
14. aug 2011

ahojte, aky ste mali vikend...

@mia258 nakoniec si sa sice nevyvliekla, ale nebol to az tak hrozny den....
@vodnarky ja dufam tiez, ze kym spapa nejake to mnamo budeme vystupovat, let nam ma trvat 1,15, takze to sa da zvladnut aj keby mal celu cestu preplakat 🙂

Budem od vas SVK pozdravovat 🙂 a ozvem sa, co tam nove🙂
Inak vcera sme boli v jednom zabavnom parku, prve dojmy nic moc, ale nakoniec sme mali prijemne popoludnie... maly sa povozil na bocianovi, kacke, na nafukovacej lodke, na konikovi, pohral s v gulickach, vidiel tulenov a mohli sme ist domov 🙂 uvidim, ci sa mi podari hodit sem fotky, kedze som to este nerobila, ak ano, tak v albume uvidite 🙂 dnes mame v plane ist do centra Strasbourgu, ale maly este spi, od 14-tej, tak ani neviem, kedy sa potom dostaneme do postele.... no a zajtra, dufam, ze ideme nma plavaren... A potom poviem, ze krasny predlzeny vikend za nami...

vodnarky
14. aug 2011

ahojte..my sme mali vykend uplne super...v sobotu sme boli na takej malej ture-pikniku v prirode a dnes na kolotococh a prechadzke pri mori.. 😎 aj pocasie nam prialo..len raz sprchlo a potom sme uz mali iba slniecko... 😵

@katkagreganova -uz som spravila kuk na fotecky.. 😉 ..ste mila rodinka..maly zlatunky.. 😵
inak to je fajn,taky kratky let..raz-dva ste v Blave..to my mame skoro 3 hodiny.. 😖 ..a ty si odkial zo SVK?ak sa teda mozem spytat.. 😉

mia258
15. aug 2011

@vodnarky o tom som už počula čosi, to dávaš malej každý deň piť?
My tiež chodíme do kolektívov, ale len pohrať sa po pár hodinkách domov, neviem si predstaviť, že ju nechám celý deň medzi chorými alebo nedoliečenými deťmi 😒

Ja som bola včera asi 15-20minút na priamom slnku a dnes mi je od rána tak zle, že som to po zobudení videla na lekára 😖 Nakoniec sa mi trošku polepšilo a hlavne, že malá je v poriadku. Dnes už vonku pred piatou poobede nevyleziem...

@katkagreganova no a o dva týždne mám narodky ja, tak bude ďalšia veľká rodinná oslava a z tej sa už nevykrútim ani keby čo bolo 😀 😀

katkagreganova
15. aug 2011

@vodnarky super, ze sa mali prijemny vikend... nam doobeda vyslo to kupanie, teraz zostalo vonku pekne, tak cakame, kym sa maly zobudi, napapa a ide sa este na vychazdku... Mas pravdu, ze ideme kratko, ale letime z Nemecka do Viedne, lebo zo Strasbourgu je to len s prestupmi, a to sama s malym asi nedam a vyjde to takto lacnejsie.. no a byvame pri Piestanoch...
@mia258 tak to sa teda nevykrutis 🙂 ale budes mat velikansku oslavu... my sme moje oslavovali v tyzdni, len my traja (ale torta bola 😎 😉
co sa tyka tej imunity,asi vsetky deti byvaju casto ten prvy rok chore. ked idu do skolky, ale potom akoby utal, ale tak zase asi nie kazde a je to vase rozhodnutie, ja by som maleho asi dala k nejakej pani, co strazi viac deti, aby bol aj v kolektive, aj mal relativne individ, pristup...

vodnarky
15. aug 2011

ahojte..

@mia258 -hej ..kazdy den 1x denne 4ml..mozem dat aj 2x,ze rano a vecer,ale teraz,ked neni chora tak staci len raz..a moze ho uzivat 2-3 mesiace..no tu som si vsimla,ze v skolke(boli sme tam uz 3x pozriet)ale aj v obchode alebo aj v tych centrach,kde sa chodia deti hrat je kopec deti co su chorucke..mavaju strasne kasle a je uplne pocut,ako su zahlienene...ma to aj stve 😠 ,ze vobec niesu uplne doliecene a hned ich rodicia zoberu medzi kolektiv.. 😖 ..to na SVK,aspon co mi mama hovorila,tak doktorka nepusti moju neter do skolky kym neni uplne zdrava..a to sa niekedy otocia na kontrolu aj 2-3x..tak sa uz pripravujem,ze co nas bude cakat,ked teraz v septembri nastupime do skolky.. 😔

vodnarky
15. aug 2011

@katkagreganova -jeeej..pri Piestanoch??v Piestanoch mam svagra.. 😀 😉

vodnarky
15. aug 2011

@mia258 -tak veru..to sa uz asi z toho nevykrutis.. 🙂 to bude teda asi velka oslava,ked ste tam tak rodinka vsetci spolu.. 😵 ..a bude to tvoja,tak to bude na tom super!! 😎 ja velice mozem taketo oslavy.. 😵

wewe22
16. aug 2011

@katkagreganova kde pri piestanoch ja byvam v dolnom lopasove

katkagreganova
17. aug 2011

v pobedime
😎

mia258
19. aug 2011

Ahojte 🙂
Nejako to tu stojí, kde ste všetky? Užívate si leto?

Ja som teraz trošku v strese, onedlho svadba a ja toho ešte toľko nemám!
A snažím sa nájsť opatrovateľku stále, už som sa stretla s tromi, tak som zvedavá, ako to bude pokračovať 😀

dadka664
19. aug 2011

Ahojte baby.ja som tu nova.som rada ze som zistila ze nieco take funguje

katuska01
19. aug 2011

@dadka664 ahoj tak vitaj na koníkovi 🙂 🙂

vodnarky
19. aug 2011

ahojte.. 🙂

@mia258 -mali sme tu chvylku slniecko,tak sme davali do poriadku zahradu..kosili,upratovali atd..lebo obdobie dazdou sa uz blizi a potom sa tam tak skoro nedostaneme.. 😒
uz si sa stretla s tromi??? 😅 a aky bol prvy dojem? 😎 😉 ..drzim palce.. 🙂

vodnarky
19. aug 2011

@dadka664 -vitaj na MD.. 🙂 je to tu super..vela sa dozvies a aj pokecas... 😉

wewe22
20. aug 2011

ahojte tak tu je teplo uz tyzden a este aj dalsi ma byt
boli sme sa kupat v Podhajskej no celkm sa to dalo ale s malimi detmi sa to neoplati nabuduce skusime radsej Sturovo
vcera sme vypustili bazen lebo sa uz nedala voda vycistit neska ho napustime a dufam ze sa voda co najskor ohreje

katkagreganova
20. aug 2011

ahojte, ako tak citam, vsetci si uzivame posledne letne dni tak ako treba 🙂 Aj my sme mali krasne dny, teraz cakame, kym sa drobec zobudi, aby sme mohli ist na bicykle...
@mia258 neboj, vsetko dopadne tak ako ma 🙂 a kedy bude vas velky den? A neboj, aj opatrovatelku zozenies, nakoniec ti materinsky instinkt napovie, ktora je ta spravna, inak vsetko najlepsie, ako dopadla narod. party?
@dadka664 vitaj 🙂 ako pisala vodnarky, isto tu najdes vela zaujimavych veci, ja som sa sice prihlasila uz davnejsie, ale aktivne "zijem" na MD asi mesiac a je fajn pokecat si tu..
@vodnarky takze zahrada upratana, teraz chytro spravit gril party, aby ste si ju uzili 🙂
Inak pondelok letime domov a tesime sa ako male deti, aj ked nam bude tatino chybat ☹

vodnarky
20. aug 2011

cafte.. 😎

@katkagreganova -este by som prijala jednu gril-party.. 😵 ..ale asi uz nebude,lebo aj ked mame slniecko,tak len rano na taku hodku-dve a potom sa totalne zamraci..v noci sme tu mali riadny vetrisko,takze ako bolo upratane,tak mame vsetok bordel nafukany naspet.. 😠 ..mozem sa aj rozdrapit.. 🙄 takze ak bude zas niekedy pekne a budem chciet aby sa tam aj baby pohrali,budem musiet zas pozametat.. 😖 sak co uz..mam asi toho malo na robote.. 😉
inak stastnu cestu este raz zelam..aj my teraz v poslednej dobe,ked ideme,tak bez tatina.. ☹ on uz nebol na SVK hadam aj 2 roky..najprv ho nepustilo studium a teraz zas praca..ale o to vecsiu radost mame vsetci z navratu.. 😀

vodnarky
20. aug 2011

@mia258 -takze este tyzden a potom to vypukne co?? 😀

wewe22
24. aug 2011

ahojte tak tento hic je katastrofa este som do toho chytila zapal priedusiek horse uz to byt ani nemoze este aj to babo sa vrti celi den v nemocke mi namerali kontrakcie no uplna hruza

katkagreganova
26. aug 2011

Ahojte, tak ja uz si "uzivam" to horko doma, hruza, ale tak, ked je zima, sa nam nepaci, ani ked je teplo, tak co s nami... 🙂 Maly je nateseny, ze je doma, ja si uzivam, ze mam doma aupairky a nie je maly len na mne... A vy ako? co nove?

wewe22
26. aug 2011

ahojte no mna ta choroba doviedla zase do nemocnice maternica nezniesla tolko kasla ale uz mi je zase dobre tak dufam ze v pondelok som doma

vodnarky
26. aug 2011

ahojte..

@katkagreganova -teda sledujeme aj my odtialto,ze ako sa vsetci "dusia"tam u nas doma na svk.. 😕 ..jeden den by som menila,ze troska sa iba opalit.. 😎 😉 ..no inak jak fajn ti musi byt s tolkymi aupairkami.. 😵 ..takze len slnis a slnis??? 😎 😎 😎 😉 😀
inak tu u nas po starom...mraky,dazd a vietor nas kazdodenne navstevuju a uz si zrejme aj zvykli a dohodli sa,ze pobudnu asi trocha aj dlhsie.. 😝
aaaaaa predca nieco...uz len dva dni a nastupujeme po 1x do skolky.. 😵 ..prezivam si to teda riadneI-I...malej o tom cele dni rozpravam,ale ona ze uz vsetko vieeee.. 😅 ..ze mami neboj.... 😅 ..

vodnarky
26. aug 2011

@wewe22 -nieje to veru prijemne take teplo a este byt aj tehotna...bohu-dik,ze ti je uz ok a ze vsetko je v poriadku.. 😔 ..vela,vela vody pit..ja viem,ze vies,ale ajtak... 😉 hlavne sa opatruj... 🙂