icon

Maminky na rozprávanie. Nájde sa niekto?

rozpravka99
25. júl 2011

ahojte maminky som tu nova a na taj stranke nieje s kym pokecať.Kto mate zaujem kontaktujte ma tu na fore alebo prostrednictvom IP. 😉

cestovatelkaandrea
20. dec 2011

@mia258 ja mavam vacsinou tento problem ale v opacnom prevedeni a drobec tiez hnackuje pri zmene prostredia, tak preto ma to napadlo.

cilicka22
20. dec 2011

@saemi ahoj moja..tak čo ako včera..malá sa už potom upokojila..
a čo robkáte? U nás dnes krásne svieti slniečko tak sa chystám s malým vonku ked sa vyspinká..ale ešte musíme počkať lebo nám majú prísť odpisovať merače..ani na sviatky nedajú pokoj..a ty čakaj kedy sa konečne dotrepú 😒

cilicka22
20. dec 2011

@cestovatelkaandrea mi musíme chodiť na nákup väčšinou bez malého lebo nikdy neodídeme potom bez hračky..ale niekedy je dobručký len si vypýta rožtek a ide sa nakupovať..no darčeky sme museli chodiť nakupovať bez neho..a už máš pokúpené všetky darčeky? 😉

mia258
20. dec 2011

Ahojte 😵
Dnes ste nás mali vidieť v meste ráno 😀 Hanba na tri roky, ešteže tu už nebývam 😀
- Mia chcela ďalšiu hračku, tak sme ju odtiaľ vliekli násilím. Mali ste počuť ten krik 😀
- Dotiahli sme ju ku kaprom. Musela som odbehnúť, tak mm kričal na malú, samozrejme francúzsky. Znova atrakcia - cudzinec a ešte k tomu Francúz! A s malým dieťaťom! 😅 Prišla som k nim, všetci ma očumovali, asi čakali francúzsku 😅
- Malá sa zaprela do nádoby s kaprami. Nepomáhali prosby, krik, sľuby, milé slovo, nič. Tak sme ju ťahali násilím, už okolo nás stáli ľudia v kruhu 😀
- Kúpili sme jej takú svetielkujúcu blbosť, našťastie krik prestal. Ideme aspoň trochu slušnejšie, hodila hračku na zem a tá vošla pod auto. Ani nestihnem žmurknúť očami a malá mi už lezie pod auto... Zase kričíme na ňu dvojjazyčne a to už nikto nepochybuje, že sme totálni blázni, už si na nás ukazujú prstom 😅

Aspoň že sme doma, naobedovaní, dvaja z troch spia a ja si idem spraviť kávu 😵
Juu a v nedeľu ideme do Tatier na lyžovačku, som zvedavá ako sa bude malej páčiť 🙂

svetlankat
20. dec 2011

@mia258 si ma pobavila, ved aj take dni musia byt, tak si teraz uzi kus kludu

cestovatelkaandrea
20. dec 2011

@cilicka22 este nie vsetky ale take co sme chceli uz mame. kupili sme mu autodrahu CARS 6.2m dlhu na ovladanie. Uz ho vidim ako sa spolu budeme hrat a pretekat, kto je rychlejsi. Ovladac mu robit problem podla mna nebude, lebo v ZOO velmi dobre vedel ako sa na auticku brzdi a pridava plyn a ide do zakrut 😀
No a este sme mu kupili set na strihanie a lepenie papiera, take zvieratka, lodicky. To aby sa rozvijal aj v kreativnej oblasti. No a este sme mu kupili taku logicku hru, lebo on je maniak do puzzle a vselijakych skladaciek. Este chceme kupit taku metrovu tabulu na kriedy so stojanom, aby si mohol kreslit na tabulu a to by malo z hraciek stacit. Vy co planujete ponakupovat?

cestovatelkaandrea
20. dec 2011

@mia258 no ty musis mat nervy riadne vycvicene 😉 a okolie sa malo aspon o com rozpravat pol hodinu. take tu je a aj bude. ja tiez vidim ako sa niekedy ludia pohorsuju na nas, ked Damian vyvadza.

svetlankat
20. dec 2011

@cestovatelkaandrea to bude radosti,ta autodraha super

cestovatelkaandrea
20. dec 2011

😀 @svetlankat si aj ja hovorim. neviem kto sa s tym bude hrat viac 😀 s manzelom budeme mavat po veceroch preteky 😀 😀

svetlankat
20. dec 2011

@cestovatelkaandrea inac som si aj myslela, aj u nas by to takto bolo. 😀

mia258
20. dec 2011

@svetlankat to som rada 😀

@cestovatelkaandrea ja som si na také veci už zvykla, aj keď musím priznať, že občas mám nervy na krajíčku a predýchavam, aby to malá prežila v zdraví 😀 😀 Ale atrakciou sme často, ja sa len súcitne usmievam na maminky-spolubojovníčky, ktoré prežívajú to isté na ulici/ v obchode/ v autobuse... 😅

lenka112
20. dec 2011

@cilicka22 Viac menej nemal na výber, ale chcel dokázať iným chlapom, že otec na materskej neznamená pohroma. Prvé 2 mesiace som bola doma s nimi, aby sa všetko naučil a potom mu to išlo jedna radosť 🙂 Doteraz to bolo kludne obdobie tak si matersku chválil, som zvevdavá co bude hovoriť teraz 🙂

saemi
20. dec 2011

@cilicka22 ahoj, ani ti nemám kedy napísať...
no vymýšľala do 23h,,, v noci spala super... boli sme 2x vonku. bola tu poisťováčka urobiť malej poistku.
u nás boli vo št. opisovať... už nám ide káblovka

saemi
20. dec 2011

@cilicka22 čo myslíš keby prejdem úplne na nutrilon nepomohlo by to?
ja som už zúfala z toho plaču...

cilicka22
20. dec 2011

@cestovatelkaandrea no ja som mu kúpila knížočky vláčik tomáš a podobne..niake to oblečko pyžamko, papučky, mikinky a strimfličky..a také potrebné...z hračiek dostane elekt. klavír so zvukmi zvieratiek..a s manželom sme mu kúpili takú elektrickú štvorkolku..tak už sa teším ako tu bude s tým vrzgať zase..dúfam že manžel ešte čosi pozrie..kým príde..mne sa už ozaj s ním nedá..Nad tou tabuľov som uvažovala aj ja ale ešte sa mi zdá maličký..snad na budúci rok.. 😉

cilicka22
20. dec 2011

@lenka112 aspon si to vyskúša a pochopi že ženy na materskej dovolenke niesu na dovolenke..ale každý den má plný radosti i starostí, aj povinností.. 😉
Takých chlapov je málo..to máš potom super manžela...maloktorý sa dá nahovoriť..samé reči činy žiadne 😀 😀 a malý už je kľudnejší..nemáva horúčky..

cilicka22
20. dec 2011

@saemi jej tak dnes možeš kuknúť panelák.. 😀

saemi
20. dec 2011

@cilicka22 no jasnééééééééééé 🙂 ak nebude Mia plakať

cilicka22
20. dec 2011

@saemi no moc ti nechcem v tomto radiť..to je rozhodnutie na každej mamičke..ona najlepšie vie čo je pre nu a malé najlepšie..ved mat. mliečko je to najlepšie čo dieťatku možno dať..ale plne ťa chápem..viem že si už zúfala..a trápi ťa to...tak skús niaky čas dávať malej len nutrilon a mliečko si odsávať neustále..aby si on neprišla..ved mliečko sa dá zamraziť až na 3 mesiace...bola by to škoda ked mliečka máš dosť..
cítim s tebou..naše dni niekedy boli plné dňom i nocou plačom..malý plakal až mi to srdce trhalo..ja som pomali ani nič nejedla aby som mu neprihoršila..ale ani to nepomohlo..až nakoniec sme sa dostali do nemocnice..malý mi plakal 3 hodinky v kuse..zobrali nás do nemocnice..tam mu urobili vyšetrenia..a nokoniec zistili že nemá len silné koliky ale aj reflux..čiže všetko mliečko čo spapal väčšinou vyvrátil..bolo mi hrozne..ako mu pomocť...aj sme polohovali aj si odgrgol..ale postupne od bolestí bruška..si nedokázal vytiahnúť dostatok mliečka tak nám doktorka dala na ten reflux aj Nutrilon AR..tak som ho dokrmovala a striedala s kojením..snažila som sa udržať si mliečko zo všetkých síl..aj som si stále odsávala..ale postupne mliečko ubúdalo..odsávačka nedokázala odsať mliečko tak ako dieťatko..podľa jeho potrieb..a snad sa nato podpísal aj stres a unava..skúšala som aj tabletky na podporu mliečka..ale nepomohla som si..doteraz si to vyčítam.. ☹ ☹

saemi
20. dec 2011

@cilicka22 jaj ja fakt neviem. ešte počkám... ked ona ani fľasu nechce... najradšej by som ju kojila.. ked si zvykne na flašu tak už zasa prso potom nebude chcieť mať...
tak aj vy ste mali problémy...
ona troška vygrcne ked si odgrgne, už od vtedy ani tak nevracala...
ja mám tiež homeopatika na podporu mliečka

cilicka22
20. dec 2011

@saemi mne je to veľmi ľúto ale mliečko som si nedokázala udržať čo ma doteraz mrzí..viem ako sa cítiš..ja som bola totalne zúfala a unavená s toho všetkého..a nutrilon ked jej dávaš tak jej dávaš po lyžičkách ked odmieta flašku..ono možno to bude aj cumlíkom..deti sú vyberavé..moj drobec potreboval na mlieko len lovi a cumlík na dudkanie mam..tak žiadny iný aj ked sme dostali sa u nás neujal..skús ju celý deň dojčťi a a večer jej dať nutrilon..aby si si aspon trošku oddýchla...neviem..a aké máš..idem kúpkať malého potom sa ešte stavím..zatiaľ papa..

saemi
20. dec 2011

@cilicka22 aj my sme teraz kúpili... nechce ani cumel... tie máme avent, t.tippee aj nuk... fľašu mám avent aj t.tippee... tam je aj tak inak tvarovaný cumlík...
ked jej dávam čaj tak troška striekačkou ale vypľúva...
teraz horko ťažko na silu vypije z fľaše 30ml aj to je boj... nechce to...
mám nutrilon AR... ale teraz sa celkom dobre večer najedla, kojila som ju. nevymýšľala...

cilicka22
20. dec 2011

@saemi no aj tie cumlíky lovi sú dobré..nemusíš kupovať celú novú flašku stačí cumlík..oni pasujú zväčša aj na všetky flašku so širším uzáverom aj na avet..a tom.tippe je tiež taká širšia aj tam by mal..ono tie cumlíky lovi sú také mäkkučké ked s neho bábätko pije uplne to napodobnuje kojenie..mi sme tiež odmietali cumlíky skúsila som skoro všetky a nakoniec mi magistra v lekárni poradila tento lovi a pri tom sme aj zostali..a možno nebude problém v cumlíku ale mliečku..možno jej nechutí nutrilon..a možno umele mliečko ako také..mi sme tiež dostali najprv na predpis z nemocnice že bebu..ale to bolo ešte horšie malého neuveriteľne zapekalo..nepomohlo ani moje mliečko..tak sme prešli na nutrilon..a bolo dobre..
A už spinká malá? či sa zase zlostí.. ☹

saemi
20. dec 2011

@cilicka22 ved ale ked sme došli z nemocnice tak pár krát vypila nutrilon... tak keby jej nechutilo tak by ho nepila... ja neviem...
od kúpania spala aj teraz troška poplačkala a drieme...
a zasa tu niekomu drbe a mláti do panela... tu sú iní trafení ľudia...
čo robíte?

cilicka22
20. dec 2011

@saemi tak ja neviem možno len ju to bruško trápi ako nášho drobca a tak odmieta aj papať...a ked je lepšie aj sa lepšie napapá..no to sa hovorí tolerantný susedia..
Malý mi už spinká a ja pozerám panelák a sem tam odbehujem odpísať..a čo ty? si sama s malou..teda aj s havinom 🙂

saemi
20. dec 2011

@cilicka22 už zasa plačeme...
bolí bruško... takže z paneláku nič neviem
sama s havinom, Miou a maminou

cilicka22
20. dec 2011

@saemi aha tak aj mamina ostala a čo ti radila mamina..ved ked ťa vidí takú unavenú a vyčerpanú..no ja sa teším aká zase bude noc malý si nad ránom vstane a už je vyspatý.. ☹ snad to dnes tak nebude..ved som ho celkom unavila..ráno sme išli pešo do obchodu..po raňajky..poobede sme boli na 2 hodinovej prechádzke..
Chúdatko..to je hrozné tie koliky..uvidíš ako to pojde dalej..podľa toho sa rozhodni..

saemi
20. dec 2011

@cilicka22 tak mamina si tiež myslí že ked ju dám na nutrilon tak to neprejde... ale viac menej je to na mne...
tak si mala toho dnes dosť... budeš dobre spať.
ved uvidím, ešte počkám. nasadila som tie probiotika a od zajtra tie baby calm a ked nie tak po n.roku niečo vymyslím...
budeme mať urevané sviatky... a každý ju bude chcieť pestovať ked niekam pôjdeme alebo ked niekto príde, to ešte len bude...

petrusk
20. dec 2011

@saemi ahoj, nechcem sa ti nejako do kojenia miesat, ale nevyskusala si laktacnu poradkynu vo svojom bydlisku? moja mala bola na tom ako tu pises a nam to dost pomohlo, aj s jedenim aj so spanim. mozno je len chyba v zlom prisati babatka. a ze nechce caj ani dudel je normalna reakcia babatka, lebo ono ocakava nieco ine ako toto a caj vobec nepotrebuje pokial je kojene. skus tu poradkynu, urcite sa ti to v dobrom vrati.

cilicka22
20. dec 2011

@saemi no každý si ju chce užiť..ja som to tiež nemala moc rada ked si ho podávali z rúčky do rúčky..hlavne pre ten reflux..
No uvidíme..snad áno..aspon trošku sa vyspať kým nebude zase čulí.. 😀 😀 no vyskúšaj..je to len na tebe..ty sama vieš ako sa cítiš a čo bude pre teba aj malú najlepšie..určite sa dobre rozhodneš..
Probiotiká sú veľmi dobré na trávenie a tráviace ťažkosti..mi sme dávali ale koli antibiotikám..inak som nedávala..ale treba to vyskúšať možno to pomože..a už ti prišli tie kvapky..či zajtra..