Maminky na rozprávanie. Nájde sa niekto?
ahojte maminky som tu nova a na taj stranke nieje s kym pokecať.Kto mate zaujem kontaktujte ma tu na fore alebo prostrednictvom IP. 😉
@mia258 hnacky velmi dehydruju, viem ze je to velmi tazke, ale musi pit, ked je apaticka moze to byt znak toho ze uz jej chyba v telicku tekutina. urcite doporuvcujem napoj kulisek, to su mineraly, mne to mala pit nechcela, ale po duskoch som jej to nukala, je to urcite lepsie ako cista voda. Hnackami sa stracaju mineraly a tie treba doplnit. Skus, urcite bude lepsie. Skore uzdravenie
@vevejova333 fuha, tak to si sa moc nevyspala, neboj ono to uz zacne pomaly ale isto ustupovat, deturence v tomto veku sa zacinaju viac hybat, pretacat, cize si to svoje brusko masiruju same. Uvidis, to chce cas.
ahojte
@hausknechtova v tomto ani ja neporadim, urcite by som zasla k lekarke a prehanadla by som v ziadnom pripade nedavala. Pockaj a po sviatkoch pojdete, mozno sa to do vtedy upravi same.
@hausknechtova tu je odpoved z jednej diskusie,mozno pomoze
Katka, na vašu otázku odpovedá psychologička Mgr. Miroslava Kumančíková (jej odpoveď je uverejnená aj v Dieťati č. 7/2008 v rubrike Ako na to?): Tento problém nie je zvlášť u chlapcov medzi tretím a šiestym rokom až taký vzácny, aj keď prebieha s rôznou intenzitou. Môže sa za ním skrývať strach z bolesti, ktorý vyplýva zo zážitku s bolestivým kakaním. Ale stolicu zadržujú aj deti, ktoré takýto zážitok nemali... Pravdepodobne za tým bude snaha udržať si niečo, čo považujú za kúsok seba samého a je preto pre ne ťažké sa s tým len tak rozlúčiť. Vôbec to, samozrejme, nie je vedomá úvaha dieťaťa. Skúste tomu preto nejaký čas nechať voľný priebeh. Dbajte na to, aby mal syn dostatok tekutín, vlákniny, ovocia a zeleniny, teda potravín, ktoré zmäkčujú stolicu a probiotík v strave. Ak kaká pravidelne aspoň raz týždenne, nemal by z toho vzniknúť zdravotný problém. Keď sa vykaká, veľmi ho pochváľte a umožnite mu, nech sa so svojim „výtvorom“ ešte môže zaoberať, myslím tým pozrieť sa na „bobček“, spláchnuť ho a podobne.
@svetlankat kde to najdem? V lekarni? Poslem hned niekoho, nech mi to pojde kupit, dakujem!
@cilicka22 DNES SME BOLI U DOKTORKY NAPISALA NAM SIRUP DUPHALAC A MAM JEJ DAVAT GLYCERINOVE čIPKY AK TO NEPOJDE POJDEME DO NEMOCNICE ALE DUFAM ZE SA VYKAKA A CO SA TIKA TVOJHO MLEHO JA SOM DLHO MLU ODUCALA OD PLIENOK DOKONCA ICH ESTE NA NOC MAME CIKAT SA ZACALA PYTAT KED MALA 2,5 ROKA AJ TO IBA OBCAS ALE ZAKAZDYM SME JU MUSELI POCHVALIT A KAKAT S TYM MAME STALE PROBLEM JA KED SOM JU NECHALA POCIKANU VYZLIEKLA SA SAMA A POVEDALA OBLIECT DUFAM ZE TO ZVLADNETE JA BY SOM TO NA TVOJOM MIESTE NECHALA NA JAR A LETO TO SA UZ URCITE ODUCI DRZIM PALCE 😉
@mia258 ano v lekarni, vola sa to kulisek, su to take sacocky ktore rozpustis vo vode, mas tam aj navod.
http://www.magister.sk/produkt/detail/produkty-...
@svetlankat sestra mi to nakoniec zohnala, Mia vypila tri male lyzicky. Hrala som sa s nou s plysakmi, pili akoze aj oni... Zaspala, tak uvidim ako jej bude ked sa zobudi, keby do vecera nevypila aspon pol flasky, tak s nou asi budeme musiet v noci skocit na pohotovost aby sa jej nieco nestalo 😢
ahojte 🙂
@ladychiara Ahoj 🙂
@mia258 ono staci aj po lyzicke, ale aspon kazdych 15 min, neboj bude lepsie. Na hnacku kludne mozes aj smectu nasadit, ale mne ju Misa ani do ust nedala a ked som jej ju dala striekackou tak ju vyvratila. je to hnusne na chut. No ved uvidite. verim, ze sa Vam polepsi
@hausknechtova tak snad to pomože..držím palce..aj ja si myslím že to nechám na leto..to može chodiť aj bez plienočky a po prípade som obstarala aj odúčacie plienočky s obrázkami autá..tak snad sa niečo ujme..a plienočiek sa vzdá sám od seba..ved už bude veľký chlap..
@vevejova333 no držím palce..nech to rýchlo prejde..mi sme mali do toho aj reflux..tak to bolo o nervy..som rada že je to už za nami..ale je to ozaj pravda..najprv koliky..tie prejdu a zase zúbky..no hrozné nemáme si kedy maminy ani oddýchnuť a je to tu zas..ale každé dieťatko síce znáša zúbky inak..o niektorom ani nevedieť že mu niaky zúbok ide a iné vyvádza ako o dušu..u nás je to tak striedmo..občas nás niaky potrápi..občas sám od seba vykúkne..až potom zistím že mu niaky ide..teraz nás hlavne potrápili tie zadné stoličky..to bol mrzutý ani spinkať v noci riadne nechcel..
Ozaj a čo doma už všetko porobené..poupratované.. 😉
lenka112 ahoj 🙂
🙂
@svetlankat @cilicka22 zjedla mi teraz celú večeru, vypila trošičku, ale už sme sa aj pohrali, šteklila som ju a smiala sa 😵 Teraz po večeri zjedla trochu pomela (citrus), aj v ovocí je voda, nie? 😒 Uvidím ako v noci, budem ju stále sledovať...
@ladychiara ahoj, vitaj u nás 🙂 Si snažilka, tehuľka alebo už mamička?
@svetlankat dnes 3x krát kakala a mala hnačku. To mala len 2 mesiačiky, dúfam, že sa jej tým hnačka nezhorší ☹
@mia258 ved uvidis, ale ja osobne by som asi nasadila dietu.
@svetlankat mala teraz na večeru ryžu a trošičku mäska zjedla, ona inak mäso nechce jesť vôbec.
A inak jej môžem dať v noci alebo na raňajky mliečko? Je to diétne?
@mia258 ake mliecko? UM, mlieko a mliecne vyrobky sa pri hnackach nedoporucuju vobec. Iba materske.
@svetlankat ja už nekojím 😒 Ale nejako to vymyslím, urobím jej takú menšiu diétu, stále jej budem ponúkať piť a snáď sa z toho rýchlo dostane 🙂
@mia258 ved uvidis, hadam uz zajtra bude ok
ahoj,ja by som sa chcela opytať,či vam mala aj hnačkuje a ma teploty?može to byt salmoneloza,teraz to fiči.
skuste ryžový odvar.

Baby, mala mi asi ochorela ☹ od rana zasa hnackujeme, je taka apaticka, v ranajkach sa len babrala... Chcem ju donutit aby aspon nieco pila, aspon cistu vodu. Len lezi pri, ocka smutne, mne je tiez zle, do seba lejem caj 😒 A to sme mali ist do Tatier oslavit Novy rok 😢