icon

Maminy mimo davu

2. máj 2022

Sledujete niekto túto mamičku? Mne sa zdajú niektoré jej reakcie prehnané okrem toho má na to vyštudovanú nejakú školu keď radí ako sa máme či nemáme správať k deťom?

denithestrange1993
2. máj 2022

Nesuhlasim so vsetkym co hlasa,ale v zasade je mi takyto "iny" styl vychovy blizky. Ono ked sa prvykrat clovek dozvie o vnimavej/respektujucej vychove je to nieco zvlastne. Lenze to su zvacsa stereotypy,ktore si so sebou nesieme a povazujeme ich za normalne. Skus dat tomu sancu. Co konkretne ti vadi na Mame mimo davu?

zuzanka.zuzu
2. máj 2022

kto? čo? kde?

mamamasama
3. máj 2022

Názory má podľa mňa skvelé. Aj my doma sa snažíme takto vychovávať, ale ako bolo spomínané vyššie na vine sú stereotypy, ktoré si so sebou nesieme z detstva. Ja si nemyslím, že naša generácia bola vychovávaná správne, som vďačná za nové spôsoby.

evica17
3. máj 2022

@mamamasama kde ju najdem?

selu11
3. máj 2022

.

danulicek
3. máj 2022

sledujem ju už dlhšie a mnoho názorov má naozaj inšpiratívnych aj pre ostatné mamy. niečo robím pocitovo nejako podobne alebo sa mi stane, že sa nad tou konkrétnou témou zamyslím a poviem si, že má fakt pravdu - takto som to vnímala ako dieťa ja a nepáčilo sa mi to, napriek tomu to robím ako matka...

musím však povedať, že niektoré príspevky sa mi zdajú stále trochu "uletené", ale to je môj problém, nie jej 😀 tak výrazne mi ostal v hlave príspevok ohľadom plyšovej hračky, ktorú mohla dcéra pomaľovať, lebo bola tá hračka smutná. a tak ju pomaľovali, lebo to tak chcela dcérka. ja však nie som odborníčka vo výchove. inak je mi veľmi sympatická a rada pozerám jej storyčka a počúvam témy, ktorým sa venuje.

autor
3. máj 2022

Nehovorím že všetko je zlé ale mne to príde že dieťaťu dobre že sa nemáme pýtať akú polievku by si dalo len aby neutrpelo jeho psychické zdravie

evica17
3. máj 2022

Tak si vezmi z toho co sa ti paci. Napr kamaratkina dcera chodila do montesori skolky, ze jej sa ta montesori pedagogika pacila, ale nepacilo sa jej ze to dieta ak napr nechcelo spat tak nemuaelo, nechcelo jest yak tiez sa najedlo az ked bolo hladne. Ze nechavali to rozhodovanie na detoch.
A tak.ho dala do obycajnej.
A aj mne sa paci montesori pedagogika, ale v hygiene, v jedle a spanku nerobim kompromisy. Lebo aj nas je unaveny ale nechce spat, najradsej by sa santil. Zial vecer o 19 uz bude lezat v tej postielke. Prve dni tazko a teraz uz pekne lezi, protestuje a do 15 minut spi. Ale v imych veciach ho respektujem, davam.na vyber, nechavam na nom, snazim sa ho nechat nech mi pomaha.

mamamasama
3. máj 2022

@evica17 my sme montessori rodinka a o tom spankovom "nerežime" počujem prvy krat. Dieťatko ma ritualy a samo ma nastaveny biorytmus na spanok. Nikdy sme nemali problem so zaspavanim. O 19:00 lahne a spi. Čo sa tyka jedla, je pravda, ze davame na vyber a je, kedy chce. A ake kompromisy v hygiene? Ved deti su ucene umyvat sa, odkedy vedia stat na nohach. Samostatne.

evica17
3. máj 2022

@mamamasama neviem. Mne to tak kamaratka vravela. Ze jej dieta naobed nespalo, nejedlo.
A nas, ma nastaveny svoj biorytmus, ale zas mal obdobie kedy nechce spat, ze aj ked unaveny ale vymyslal.ci vecer ci naobed. Vtedy nemal na vyber.
Hygienu myslim zuby napr.

denithestrange1993
3. máj 2022

Tak potom kasli na tuto stranku a zameraj sa na ine pristupy,ktore sedia tebe a tvojej rodine. Toto vnimam ako zbytocny hate.