icon

Maminy študentky

charlottte
9. okt 2011

Ahojte sú tu nejaké maminy/budúce maminy, ktoré čakajú bábo a ešte študujú?...či už na SŠ alebo na VŠ...rada by si s vami popíšem 🙂

martinantonia
4. feb 2012

@romy31 no a byvali sme aj s muzom na intraku doteraz ,on sa o dievocky staral,sem tam prisla namiesto neho babka,svagrinka,sestra, a mala som z intraku par báb,ktore dobehli ked nik nemohol prizerat a musela som byt v skole,a ked som prisla zo skoly boli sme spolu,ked som nezvladala tak male ostali u babiek, teraz statnicovy semester idem riesit tyzdnovkami bez dievociek ,na vikendy budem chodit domov a travit cas s nimi, nejak to musime dobojovat🙂 je to podla mna o velkej vnutornej sile, skola zas o stastiii🙂

romy31
4. feb 2012

tak to máš môj veľký obdiv a držím ti palce...ja neviem, či by som zvládla chodiť od malého preč...ale mám tu výhodu, že som z BA a aj rodinu tu máme našťastie, tak môžu pomáhať 🙂

bambulka0406
4. feb 2012

@bubbble
@romy31
@bubbble baby, pozeram, vy ste mamicky medicky? lebo aj ja som 🙂

24silvinka24
5. feb 2012

Ahojte ja som skončila strednú školu bez maturity čiže iba 3 roky , na maturitu ma prijali ale ked sa dozvedeli že som tehotná a že v apríli budem mamičkou tak ma nechceli dalej na škole

duplinka
5. feb 2012

Ahojte. Ak môžem, pridám sa k vám. Ja som nastúpila na výšku a a ešte pred nástupom som otehotnela. Rodila som v marci v 1. ročníku. Dosť skúšok som si prenášala do druhého ročníka ale zvládli sme to. Slečna má teraz takmer 5 rokov a je veľmi šikovná. Veľmi rýchlo sa učí. Teraz som na magisterskom a v piatom ročníku som otehotnela, takže som si musela štátnice preložiť, pretože som mala zdravotné problémy. Momentálne mám iný problém, že za mňa nemá kto napísať diplomovku 😀 Ináč ja som sa na štátnice (Bc.) pripravovala týždeň vopred a na posledné večer na intráku 🙂 A zvládli sme to. Ja sa neviem učiť dlho, pretože potom sa mi to všetko domotá alebo to zabudnem 😅 Teraz ma čakajú štátnice v júny. Ak teda niekto napíše tú diplomovku 😉

romy31
5. feb 2012

@duplinka ahojte 🙂

@24silvinka24 ahoj, to mi je ľúto, prečo si nemohla Ďalej chodiť do školy?

@bambulka0406 ahoj, ja mám synčeka a bubble len v budúcnosti zamýšľa bábo 😅 a ty kam chodíš na školu, kolkatáčka si?

24silvinka24
5. feb 2012

@romy31 vieš čo lebo ked sa to dozvedeli na škole že budem pottom pokračovať externe alebo si odložím tak povedali že nie a že ak chcem po materskej budem výtaná

bambulka0406
5. feb 2012

@romy31 ja som stvrtacka a studujem na JLF UK v Martine. vlastne som uz mala byt piatacka, ale prerusila som na rok tesne pred porodom, lebo som sa chcela naplno venovat malemu. teraz sa vraciam do skoly

bubbble
5. feb 2012

@bambulka0406 ahoj, no ako romy pise, ja este nie som, len v buducnosti dufam ze budem 🙂 a ako sa ti to dari skombinovat, alebo este len teraz zacinas v letnom semestri?
@24silvinka24 fuha tak to je divne, to je co za skolu, ked im to vadilo?

babyyy inak mam asi brusnu chripku, umieram tu celu noc aj teraz :( uz neviem co si mam dat...

maggie37
5. feb 2012

Baby ahojte, mám takú otázočku na vás, bývate niektorá aj ďalej napr. 200km od mesta kde máte školu? Predstavuje to nejaký problém, ak by som mala bábo? 🙂 Dufam že by mi dali IŠP. Ďakujem za odpovede 🙂

romy31
5. feb 2012

@maggie37 ahoj, to záleží na akej škole študuješ...ja som dochádzala z BA do brna a dokonca mi dali aj IŠP, ale nechala som to tak a chodím radšej do školy v BA 😒 nevedela som chodiť od malého preč...ale to je každého osobné rozhodnutie

katusska1
5. feb 2012

@bambulka0406 no výborne, konečne niekto z LF z Martina 😀 prosím ťa, nespomínaš si keď si robila prijímačky či boli podobné s Bratislavou a koľko bolo správnych odpovedí? ako sa ti páči na škole? lebo ja sa snažím pripravovať aj z tých otázok do BA... budem rada, keď mi napíšeš 🙂 čo vravíš na profesorov?

24silvinka24
5. feb 2012

@bubbble hotelová vo zvolene, no teraz sa spojila s poľnohospodárskou a je tam strašne blbá riaditeľka.. ide jej len o peniaze... a nie o štúdium ludí

bubbble
5. feb 2012

@maggie37 ahoj, no ja to mam tiez vyse 200 km, tak tiez som zvedava ako to bude - iste je len, ze na pomoc od rodicov sa nebudeme moct spoliehat.. ale tak co, snad zapojim do strazenie aj nejakych kamaratov 🙂 okrem toho na nasej skole na jednej fakulte funguje detsky kutik. je to sice iba na take obcasne strazenie, ale aj tak fajn 🙂
ty sa este len snazis?

maggie37
5. feb 2012

@bubbble áno snažíme sa... ja tiež neviem či môžem rátať s pomocou od našich. ak otehotniem mama to bude zle znášať že je to počas školy, ale pocity a túžby sú silnejšie :ˇ) vy už čakáte?

bambulka0406
5. feb 2012

@bubbble ja len teraz zacinam, ale urcite sa to da skombinovat. maly bude u starych rodicov. mm ma flexibilnu pracovnu dobu. a ja nebudem mat kazdy den skolu. rok nejako vydrzime, a potom pojde maly do skolky. akurat ma mrzi, ze som s nim bola doma tak kratko, velmi to ubehlo a bude sa mi tazko od neho odchadzat. ale zas je dobre, aby si zvykol aj na inych ludi a nevisel len na maminke 🙂
my sme dieta mali planovane, takze sme si to dobre premysleli, ze co ako. a este to aj super vyslo, ja som v pohode dokoncila semester, kedze maly sa narodil vo februari.

bambulka0406
5. feb 2012

@katusska1 ja som sa ucila povodne do ba, v podstate tie ich otazky a nakoniec som sa dostala tam aj tam, vybrala som si mt. na prijimackach sa mi zda, ze bola len jedna odpoved spravna odpoved. som tam spokojna. neviem ako je inde, tazko sa porovnava, kedze som inam nechodila. ale nemenila by som. profesori su ok, myslim, ze ako inde, jeden taky, druhy taky... ale zatial som sa stretla, s tym, ze su ochotni, vyslovene nieco negativne nie

bubbble
5. feb 2012

@maggie37 aale, urcite sa bude casom tesit 🙂 my este necakame, este sa ani nesnazime, len planujeme 😀 no moja mama naopak uz sama otravuje s tym, ze najlepsie by mi bolo mat babo uz pocas skoly, no otec o tom nechce ani pocut 🙂 ale co, ide predsa o nas 🙂

@bambulka0406 aha, tak to je super ze vam to takto vyslo, aj my by sme si to chceli takto vypocitat, len neviem co bude ak sa nam to nepodari hned na prvy,druhy,treti pokus, ze ci to zase odlozime o rok alebo co. ale to uz velmi predbieham udalosti 🙂 🙂

katusska1
5. feb 2012

@bambulka0406 ďakujem, ja sa dosť obávam, pretože spolužiaci chodia na kurzy do BA, a vraj tam nadávajú na p. Ušákovú, a práve od nej sa my učíme všetko z biológie, tak som si odkúpila od nášho gymnázia (zbavujú sa starých kníh) také staršie knižky, vraj sú práve podľa nich robené knižky do Martina. takže keď sa to naučím, bio možno zvládnem, viac mám obáv z chémie, tam neviem absolútne z čoho sa učiť, či stačia cieľové požiadavky ministerstva na tento rok na matury alebo aj ešte niečo iné... ďakujem ti ešte raz, nech sa ti darí v štúdiu 🙂

katusska1
6. feb 2012

baby, našla som PriF UPAL v Olomouci, myslíte že by som mala nejaké uplatnenie? na biochémiu ma vezmú aj bez prijímačiek, pretože mám celé 4 roky jednotky z chémie aj z bioly 🙂 len chcem vedieť váš názor, či by s tým bolo kam ísť za prácou?

andreah25
6. feb 2012

Dievčence, nebojte sa štúdia popri deťoch. Všetko sa dá, len treba chcieť a mať dostatočné odhodlanie 😀 . Ja som štátnicovala tehotná v treťom ročníku a teraz ma čakajú konečné štátnice - učím sa i píšem diplomovku pri malom a ide to. Občas je to síce o hubu, občas horia termíny, no aspoň je sranda 😀 .

katusska1
6. feb 2012

@bubbble ahoj, prosím ťa, ja som chcela poslať elektronickú prihlášku na UK, ale nejak mi nejde načítať el. žiacku knižku. tak som sa rozhodla poslať poštou, ale neviem akú prihlášku kúpiť, UK má nejaké špeciálne? alebo stačia tie z papierka?

bubbble
6. feb 2012

@katusska1 ahoj, ak pod UK myslis komenskeho, tak ked som si podavala ja tak mali normalne tie z papiernictva, zlte boli 🙂 ani neviem ze by nejaka skola na SK mala ine... neviem ci sa odvtedy nieco zmenilo.

ela2710
6. feb 2012

Ahojte 🙂 sem-tam nakuknem k vam do temy 🙂 tento rok maturujem, pri prvom babu som stihla dva rocniky na SS, dva kurzy a snad aj matury zvladnem 😀 rozhodla som sa pokracovat dalej na VS, chcela by som ist na UMB do BB, ak tam niektora chodite ci uz na denne alebo externe ozvite sa, vela veci by som sa rada spytala 🙂 ja chcem ist na denne, SS si robim individualne, no pri VS sa mi rozhodne zide navstevovat poctivo denne 🙂

katusska1
6. feb 2012

@ela2710 ahoj, aj ja maturujem tento rok, to bude boj 😀 😀 držím palce 🙂

katusska1
9. feb 2012

@bubbble
@bambulka0406
@romy31 baby, prosím vás ktoré reflexy majú centrum v mieche? erekcia, defekácia, mikcia, hltací... dnes sme mali písomku a bola tam táto otázka, som nevedela, pretože v učebke máme nap. že dýchacie obranné reflexy, činnosť srdca a trávenie (ja som dala, že je všetko správne) asi zle že? veď keď môžeme kašľať a kýchať, tak môžme aj hltať, nie? 😀 a defekáciu a mikciu som dala preto, lebo to má tiež niečo spoločné s trávením, či? 😀 aj keď je to vylučovanie, ale k žiadnej časti mozgu sme to nemali spomínané, tak som to dala k mieche... no a erekcia, už keď je tak mikcia aj defek., tak som dala aj ju 😀 uvažovala som úplne nesprávne? asi si pomyslíte, že som blbá, ale fakt je, že na hod. moc pozor nedávam, a v učebke som to hľadala ale nič tam poriadne nie je...

bubbble
9. feb 2012

@katusska1 sorry... :D ja si taketo veci zo strednej uz vobec nepamatam a na VS sme sa k tomu este nedostali, ja mam teraz flakanie O🙂

katusska1
10. feb 2012

@bubbble ani na nete som to nemohla nájsť, konkrétne toto a ani v učebke nič, musím sa teda triednej opýtať 🙂 ale ďakujem, že si odpísala 🙂

maggie37
13. feb 2012

@bubbble Takže sa nám zadarilo a už som tehulka-studentka 🙂 🙂
@ela2710 ahoj ja som chodila na Fpvmv UMB na denne, tak neviem či ti môžem nejako pomôcť 🙂

bubbble
13. feb 2012

@maggie37 to je super!!! 🙂 gratulujeeem moc. tak prajem krasne tehotenstvo a dufam ze nas tu ostanes v teme informovat o priebehu 🙂 🙂