Maminy študentky
Ahojte sú tu nejaké maminy/budúce maminy, ktoré čakajú bábo a ešte študujú?...či už na SŠ alebo na VŠ...rada by si s vami popíšem 🙂
@mia258 chodím do školy jeden víkend v mesiaci, piatok poobede a sobotu doobeda, z toho jeden mesiac v semestri máme volný a potom týždeň vkuse školu, ťaháme od rána do večera....ale často sa stane, že na prednášky nemusím prísť a ospravedlnia ma...no a na skúškach to je tiež sem tam o inom, nehovorím, že vždy, ale určite je to lepšie
@bubbble študujem zdravotného asistenta normálne 4.ročné štúdium, bábo bolo neplánované a prekvapilo ma akurát koncom augusta, a to som sa akurát presťahovala k priateľovi na druhy koniec Slovenska a menila som aj strednú, takže som to mala veselé 😀 Ale nevadí teším sa na malého, veď štúdium si dokončím aj keď to bude trošku náročnejšie lebo nieje tu nikto taký kto by mi malého strážil, ale niečo sa vymyslí 🙂 . A ty čo plánuješ bábo? 🙂
@mariannah79 no fuha, tak asi to budes mat tazsie, ale tak ak dostanes individualny studijny plan alebo tak, tak si myslim ze pohoda. 🙂
ja sice babo planujem, ale momentalne je este vo hviezdach, ze kedy 😀 ak si pozres tuto diskusiu tak zistis ze mam este dllhe roky celkom narocnej skoly pred sebou, takze to bohuzial budeme musiet trochu posunut.
Inak baby, mam uplne tehu priznaky posledne dni, dufam uz ze to nevyjde tento mesiac, to by bola pekna ironia, po roku tesne predtym nez idem znovu nasadit HAK :D ovu som mala tento mesiac v podstate hned po kramoch, posledne dni mam mega naliate a bolave prsia, dnes ma cely den tak divne picha v podbrusku a som cela taka utahana, citim sa ako keby som teplotu mala, a to som cely vikend dokopy nic nerobila... MS mam ale dostat az buduci vikend. inak kamoske sa to stalo presne takto isto, par mesiacov riskovala a tesne predtym nez sa uz chcela zacat chranit to klaplo... ale tak dufam ze si to len namyslam, mozno si zajtra len tak zo srandy urobim test, mam tu nejaky stary :D
@bubbble no, mám závratnú správu - teraz som si robila anglinu B2 listening a ja som mala všetko dobre, nezdalo sa mi to také ťažké, ako vraveli, kiežby bol taký aj tento rok 🙂... konečne som sa k tomu donútila!!! idem ešte urobiť aj 2010, to som zvedavá...
ty si ale dobrá výmyselníčka 😀, asi máš málo učenia, keď chceš aj asistenciu študovať, ale určite, pokiaľ máš možnosť tak to využi 🙂. budeš si zároveň aj sestričkou 😀
@katusska1 🙂 no to som zvedava ako das tu 2010, ja som vtedy maturovala a ti poviem, ze mi zrovna ten listening prisiel celkom tazky.. Mozno to je aj tym, ze predsa len v triede sa to pocuva inak, ta kvalita zvuku je ina ako doma z radia, ale aj tak ma to prekvapilo. Vzhladom na to ze hovorim anglicky cca od 4 rokov, v detstve som tam aj chvilu byvala a chodila do skoly, tak som mala na seba vyssie ocakavania :D ale vsak uvidis, nakoniec to dopadlo celkom dobre. :D
@bubbble nestraš ma prosím ťa, som zvedavá čo bude tento rok, ale som prekvapená napr. zo soliny - veď tam sa nejedná o žiadne zručnosti alebo vedomosti zo sjl, ale skôr o čítanie s porozumením 😨 😕. som šokovaná, že to nie je také, ako som myslela, si prídem jak za opicami teraz, ja tie testy všetky vidím prvýkrát v živote, a ostatní v tom majú taký bohovský prehľad 😀. raz darmo, hniloba sa nevypláca 😀
@katusska1 a ostatne, poomooooc 😀 tak ako som pisala (prispevok z 5.3. - 0,55 😀 ) uz od nedele ma stale pobolieva to podbrusko, ako by som kazdu chvilu mala dostat kramy, a stale nic (normalne ma tak boli len den pred).. K tomu som furt na smrt unavenaaa, tak som si dnes rano zo srandy spravila ten test, nech si nenamyslam. Som teraz 26 DC, NO a samozrejme, ze tam vybehol taky nenapadny skoro neviditelny duch, este v limite... Tak teraz neviem, ci to bol naozaj duch, alebo len ta evaporation line (neviem ako sa to inak povie :D ). Ale ta evap by sa mala zjavit az po limite, nie? a tato praveze skor zmizla, ked test zaschol a vybledol. Tak som ju nestihla ani odfotit, mala som vybity fotak a ked sa konecne nabil uz ju moc nevidno, urcite nie mojim blbym fotakom...uaaa pomoooc, mna asi porazi ked to bude naozaj, teraz ked mam o 2 dni konecne nasadit HAK ... aaaaaaaaaaaaaaaaaa 😀 povedzte mi ze vymyslam a ze .. neviem 😀 proste mi nieco povedzte 😀
@bubbble bud. týždeň v utorok máme solinu a takto o týždeň anglinu... dnes sa nás pár stretlo a našou anglinárkou a dala nám taký súhrn, tak sme z toho robili, zajtra pokračujeme zas...
a k hentomu, no čo ti poviem? možno to zariadil tak osud, a možno sa len zbytočne stresuješ 😀... ale teraz ti poviem to, čo chceš počuť: kľud, určite nie si tehotná! určite nie teraz, keď máš iné plány!!! 🙂 😝 😉 p.s.: ale istá pravdepodobnosť tam je, už len kvôli tomu, že zrovna naschvál sa stane 😀. v každom prípade som veľmi zvedavá, čo z toho bude, keď to bude jasnejšie, ozvi sa 🙂
@katusska1 jajaj, no stale nic, uz od nedele ma boli to brucho a kramy stale nikde.. ale vcera som mala cviko z anatky, tak sme boli na pitevni a zrazu ako som sa naklonila nad tou mrtvolou mi uplne tak zle doslo, vravim kamoske ze to co, ze uplne inak zrazu smrdia, strasne, ze ci sa jej nezda.. a ona sa na mna diva, ze co, ze podla nej smrdia stale rovnako. ja som na to inak zvyknuta ale vcera ma to fakt uplne ovalilo a musela som odtial odist. ach. az potom mi to tak napadlo, ze snad to nema nic spolocne.
no kazdopadne, dufam ze do zajtra ich este nedostanem, nech stihnem ist ku tej gyn, ale potom uz hned! 😀 taketo stresy mi robit. 😀
@katusska1 ved ty kozaaa, prestan 😀 no a co tak som paranoidna, len aby sme sa nedosmiali! 😀 ved uvidim no. heej a to co, ja som nic nedostala, fnuk. iba vcera ruzicku od draheho. 🙂 ale tak co. sa akurat balim, po 3 tyzdnoch idem zase dom, uz sa aj tesim.. 🙂 a tak, a ty ako, tiez planujes studijny vikend? :D
@bubbble 😀 aj ja by som bola v tvojej situácii paranoidná 😀... zatiaľ nestresuj, panika vypukne až po koľajniciach 😀.
no - ružičku, my sme sa dnes vybrali do kvetinárstva (áno, obidvaja, lebo to tak blbo vyšlo, že ma bral z mesta domov - a všetko už bolo vyrabované 😀), ale tak gaťky ma viac potešili 🙂.
jeežiš, po 3 týždňoch??? 😀 fuuha, to by som sa aj ja tešila 🙂.
a na víkend nič neplánujem ohľadom učenia - dnes sme mali zas anglinu, zajtra si kuknem učebky zo sjl a už chcem pokoj svätý, lebo už ma to nebaví, možno presedlám na chémiu alebo biolu, mám chuť na to už dlhšie, ale tak musím ovládať vášne kvôli jazykom 😀
@katusska1 no, konecne doma 🙂 ale tak ja chodim vzdy cca raz za tri tyzdne, takze nic hrozne. ale aj tak som sa teraz nejako tesila 🙂 ved ma to rychlo prejde 😀
a ucenie oujee, ja budem mat tiez studijny vikend.. v stredu pisem prvy velky test z anatky a este neviem nic, takze budem musiet zabrat :/ plus skusanie z histoly a taaak... nech uz je to letooooo!!!!
a zavidim aj gatky, ved teraz ma mrzi ze som nic nedostala 😀
NO a zajtra idem na tu gyndu, tak drz palce nech dovtedy nedostanem kramy, lebo uz fakt konecne potrebujem ist na to vysetrenie. A asi si rano spravim este jeden test, nech viem na com som - keby daco tak uz by to malo byt jasnejsie nez pred dvomi dnami, nie? Haha asi som divna, ale ja na tu gyndu chodim celkom rada - vzdy si poobzeram moju (snad) future job 😀 pokecam s dr a tak 😀
@bubbble a ako máš rozvrh? stane sa ti, že niekt. dni vôbec nechodíš do školy??? ja mám úžasný plán zas na dnešok, keby si videla, aký mám chliev v izbe, ani by si si tu so mnou nepísala, s takým prasaťom, to je hrozné, až sa hanbím. ráno, keď M išiel do roboty, chudák sa len potkýnal, musím previesť deratizáciu 😀.
a čo, krámy si dostala? test ako dopadol? ja tam chodievam len na predpis a na razítko do školy, dr. ani nevidím 😀. ale keď idem k môjmu a potvrdzoval mi prihlášky na vš, tak odvtedy sa vypytuje, ale pre mňa je to také trápne, veď čo keď sa tam nedostanem. ale keby som už na tvojom mieste, tak tiež komunikujem jak splašená 😀. no nenapínaj a rýchlo napíš, čo zistil dr. okom odborníka 🙂
@katusska1 jasne, prakticky tam chodim len od pondelka do stredy 🙂 aj to tak na dve hodky, okrem utorka, to mam tri predmety tak rozhadzane po celom dni, od 7,30 do 19,30. v stvrtok mam len prednasky, len tam sa moc neviem prinutit chodit 🙂 a piatok nastastie uplne volny, takze tak. a to mam aj dva volitelne predmety na inej fakulte teraz, kvoli kreditom. celkovo poznam velmi malo ludi co by mali na VS rozvrh aj v piatok, fakt len vynimky.
kramy som zatial nedostala, test vyzera docela negativne, takze tazka pohoda. 😀 snad to tie kramy vydrzia este zo 3 hodky, lebo som tam az na 13,45. Tak furt beham kontrolovat, ze ci nahodou, lebo zas pobolieva brucho, ale snad to vydrziaaa, to tu predychavam 😀 achjooo.
a je sranda ako ta ti doktori vnimaju zrazu uplne inak, aj mna sa moja furt vypytuje, ako v skole, ci uz mam skusky a taaak... Dokonca ked som lezala v lete v nemocnici, tiez na gynde, tak vsetkymi obavany primar ma tam za minutu vysetril a potom so mnou viedol na hlavnej vizite 15minutovu debatu na temu ako sa mi paci v skole, ci mi tiez tak chuti ako nam na SZU varia, kde tam byvam, kto vsetko ma uci a taaak.. 😀
@bubbble drahá moja, ja som teraz doupratovala... od 10,30!!! taký bordel, čo ja dokážem za menej ako týždeň spraviť, to svet nevidel 😀... už ma ide utrhnúť, a to musím ešte všetok môj odpad potriediť... och, bolí ma celý človek...
jooj, jak ti je už dobre, keď si taká zabehnutá... počula som, že je možnosť si sám navoliť rozvrh, ale vraj prvákom sa to nikdy nepodarí podľa predstáv 😀. hneď ma viac láka sa tam dostať, keď sa to dá takto vynechať 😀DD xoxo
negatívny??? aj tak dobre 🙂. ja zatiaľ som to povedala len zubárovi, ten ma spucoval, že najkvalitnejší dr. sú len z KE, no ale hádam sa kvôli jeho kvalite nebudem trepať cez pol SK 😀... a tak, môj všeobecný, ten ma zas do MT posiela, a ja neviem, musím počkať hlavne, kam sa dostanem, a potom to na nich vyvalím 😀
@katusska1 aaaaa nasrala ma ta moja doktorka, nepredpisala mi tu HAK!!! ze bez krvi mi ju neda, a nestaci prist ani dodatocne, aaaaa. a cela bola taka divna, asi za minutu ma vybavila a ani mi nic dokopy nepovedala... tak teraz nejako neviem, ze co :/ :/
takze musim ist na krv, ale najblizsi mesiac ziadne terminy co ja mozem tak oni nemozu, aaa ja to serem, ved ja dovtedy otehotniem aj porodim, kym mi ju konecne predpisu. Rozmyslam ze ju zacnem brat "na cierno", ale neviem ci je to dobry napad, asi by na to prisli z tych testov...no a tak, cele zle.
jedine dobre je ze si prvy krat robim gelove nechty a su celkom hezkeee :D a este ze tu bola kamoska s polrocnou malou, ale to sposobilo akurat tak to ze uz zase chceeeeem... :D
@bubbble uff, tak zajtra to tu je 🙂... ani nepociťujem stres, vôbec nič, dokonca sa aj teším, ako to bude za mnou 😀 mysli na mňa 🙂)
joj, aj ja budem musieť ísť pre ďalší balíček HAK, asi tento piatok pôjdem, dúfam, že tam nebude zas celý národ 😀
jeeej, ja som si dávala tiež robiť umelé nechty, ale môj dr. mi povedal, že práve z toho som mala chytené uzliny 😨 😕, tak som už nemala...
@katusska1 nie, slovina tak nie je rozdelena, len studenti gymnazii musia povinne cudzi jazyk B2 a ze v slovencine budu nejake ulohy s grafmi, tabulkami, statistikami http://www.sme.sk/c/6287444/maturantov-cakaju-n... - tu som to citala, ale ved dako uz bude, ja som sa zas nejako extra neucila, tak sa spolieham na stastie 😀
@ela2710 ty kokso, aké grafy??? preboha, to zas bude, ani ja som sa neučila a na toto sa asi ani naučiť nedá, si myslím 😀 ja si chcem ešte kuknúť vzorové slohy z učebky, nech zas nevypotím nejaké trapošiny, vraj sú moje slohy vulgárne, kvôli tomu, že som napísala slovo maternica do beletrizovaného životopisu, musím si dávať pozor 😀

@lenuska20 ja teraz chodím do školy po dohovore s vyučujúcimi. Niekedy raz za týždeň, niekedy raz za 3 týždne. Ale musím mať za sebou všetko to, čo ostatní.
Chodíš na externom do školy len v sobotu?