Marcipánové torty. Rady a postupy
Ahojte mamulky,
mohli by ste ma nasmerovat na nejake stranky, kde by sme sa inspirovali marcipanovymi tortami alebo figurkami na nich? Chceli by sme nieco vynimocne a rozkosne ku krstu..... 🙂 Nieco take/podobne ako v albume "marcipanove torty".
dakujem...........
mohli by ste ma nasmerovat na nejake stranky, kde by sme sa inspirovali marcipanovymi tortami alebo figurkami na nich? Chceli by sme nieco vynimocne a rozkosne ku krstu..... 🙂 Nieco take/podobne ako v albume "marcipanove torty".
dakujem...........
ahojte
uz dlhsie vas tu obkukujem a teraz som sa rozhodla ze vam napisem 🙂)
Moja prva torta, dopadla strasne...resp, len vyzerala strasne, robila som pravy marcipan, ale mala som velky korpus a malo marcianu, tak som to pozakryvala kvetinkami..no neva hlavne ze ma to neodradilo
teraz by som chcela synovi na narodeniny spravit vlacik tomas, ale marcipan si preistotu kupim v cukrarni, aby som si to "odskusala" tak snad to bude Oki
nemate nejake tipy na zarucene vnutro, myslim pistkotu a krem...nejako si neviem vybrat... samozrejme aj dalsie tipy ma potesia dakueeem
uz dlhsie vas tu obkukujem a teraz som sa rozhodla ze vam napisem 🙂)
Moja prva torta, dopadla strasne...resp, len vyzerala strasne, robila som pravy marcipan, ale mala som velky korpus a malo marcianu, tak som to pozakryvala kvetinkami..no neva hlavne ze ma to neodradilo
teraz by som chcela synovi na narodeniny spravit vlacik tomas, ale marcipan si preistotu kupim v cukrarni, aby som si to "odskusala" tak snad to bude Oki
nemate nejake tipy na zarucene vnutro, myslim pistkotu a krem...nejako si neviem vybrat... samozrejme aj dalsie tipy ma potesia dakueeem
ja robim do formy 23 cm
6 vajec, 120g cukru, 120g hl. múky a 1 prášok do pečiva...
rozdelím vajicia a do každej misky dám polku cukru... obidve poriadne vyšľahám... potom zľahka zmiešam... potom primiešam múku s PDP tiež zľahka, aby bolo cesto hladké 🙂
a krém: 0,5l mlieka + 2 zlaté klasy a vanilkový cukor... potom primiešam asi 400g masla s tochou cukru
dúfam, že som pomohla 😉
a fotopostup na vláčik máš?
6 vajec, 120g cukru, 120g hl. múky a 1 prášok do pečiva...
rozdelím vajicia a do každej misky dám polku cukru... obidve poriadne vyšľahám... potom zľahka zmiešam... potom primiešam múku s PDP tiež zľahka, aby bolo cesto hladké 🙂
a krém: 0,5l mlieka + 2 zlaté klasy a vanilkový cukor... potom primiešam asi 400g masla s tochou cukru
dúfam, že som pomohla 😉
a fotopostup na vláčik máš?
ahoj peta 🙂
dakujem velmi pekne, postup mam tento, http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=3592 ale mam v hlave premyslene troska inak tak snad to pojde aj po mojom 🙂)
len ja asi nebudem robit okruhlu tortu ale take 3Dcko,,,alebo co z toho vyjde 😃 :-o
dakujem velmi pekne, postup mam tento, http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=3592 ale mam v hlave premyslene troska inak tak snad to pojde aj po mojom 🙂)
len ja asi nebudem robit okruhlu tortu ale take 3Dcko,,,alebo co z toho vyjde 😃 :-o
tak a už som doma... zasa som si spravila radosť a nechala som tam 15€ :-N , snáď sa mi to raz vráti
takže zistila som, že piping gel je vhodný na lepenie a modecor gel je na jedlé oblátky
cessy tak tu je to foto :-N
akurát mi volal kamarát, že by potreboval spraviť tortu dynamit pre 20 detí, máte nejaké tipy?
takže zistila som, že piping gel je vhodný na lepenie a modecor gel je na jedlé oblátky
cessy tak tu je to foto :-N
akurát mi volal kamarát, že by potreboval spraviť tortu dynamit pre 20 detí, máte nejaké tipy?
ahojte sikulky....
tak v prvej rade chcem pochvalit alionusku .......ta slza s orchidejkou je prenadherna a aj tie ostatne ale tato mna dostala uplne so saankou az na stol 😃 velmi pekna praca....
tiez aj ostatne torty su krasne len uz ich neviem priradit :-N
no a ja mam na plane ak sa mi zidu tento tyzden dokopy 200kc len tak na utratenie tak chcem urobit na skusku tortu pre mojho svagra hrame spolu v skupine a on je nas bicmen tak mu chcem urobit virbl alebo ritmicak nooo proste ten tenky bubienok ..... no a som sama zvedava ako to urobim tesim sa nato je to vyzva ale zaroven sa bojim ako mi to pojde.....uz mam niektore veci v hlave zrovnane ale este nieco je potreba poriesit musim si to nastudovat ..... no ved dneska mame skusku tak sa pozrem nez pride....musim to omrknut..... 😃
tak a to som si hovorila a nikomu to nepoviem keby sa mi nahodou nepodaril 😃 tak nedalo mi to to som ale ciiislo 😃
tak v prvej rade chcem pochvalit alionusku .......ta slza s orchidejkou je prenadherna a aj tie ostatne ale tato mna dostala uplne so saankou az na stol 😃 velmi pekna praca....
tiez aj ostatne torty su krasne len uz ich neviem priradit :-N
no a ja mam na plane ak sa mi zidu tento tyzden dokopy 200kc len tak na utratenie tak chcem urobit na skusku tortu pre mojho svagra hrame spolu v skupine a on je nas bicmen tak mu chcem urobit virbl alebo ritmicak nooo proste ten tenky bubienok ..... no a som sama zvedava ako to urobim tesim sa nato je to vyzva ale zaroven sa bojim ako mi to pojde.....uz mam niektore veci v hlave zrovnane ale este nieco je potreba poriesit musim si to nastudovat ..... no ved dneska mame skusku tak sa pozrem nez pride....musim to omrknut..... 😃
tak a to som si hovorila a nikomu to nepoviem keby sa mi nahodou nepodaril 😃 tak nedalo mi to to som ale ciiislo 😃
alex ja som isla ale nic som nenasla :-| vsetko v sadach a daraheee v draciku alebo pompo sa to vola .....takze som usetrila 😃 bo som mala sebou len 500 a potrebovala som plienky pre drobca 🙂
no hej stiham aj skupinu 🙂 deti si hrajkaju s babickou a ja s manzelom hrame 🙂 ja drzim basgitaru a manzel elekriku sme taky hudobniiici dedko nas zvuci a svagor bubnuje len kamosa klaviristu mame 😃 a este ja a muz spievame 😃
no hej stiham aj skupinu 🙂 deti si hrajkaju s babickou a ja s manzelom hrame 🙂 ja drzim basgitaru a manzel elekriku sme taky hudobniiici dedko nas zvuci a svagor bubnuje len kamosa klaviristu mame 😃 a este ja a muz spievame 😃
ahojte holky, před pár dny ste mi poradili s tím ztuženým tukem takže děkuji, dort dopadl dobře, byl teda dost pracný a stál mě spoustu hodin práce a nervíků že to do neděle nestihnu a že mě to z něj všechno opadá 😃
fotek je tam víc tak jukněte kdo chcete 🙂 původně měl vypadat jinak, ale vylezlo z něj toto 🙂
http://www.modrykonik.cz/fotoblog/evena/album/z...
pro představu použito 27 vajec, nevážila jsem ale odhadem těch 9 kg asi měl 🙂
fotek je tam víc tak jukněte kdo chcete 🙂 původně měl vypadat jinak, ale vylezlo z něj toto 🙂
http://www.modrykonik.cz/fotoblog/evena/album/z...
pro představu použito 27 vajec, nevážila jsem ale odhadem těch 9 kg asi měl 🙂
Hedji..aj ja chcem skupinu... 😞 ja zatial iba spievam...mojim laskam malickym.. 😃 😃 😃 a dakujem za pochvalu...teda to s tou sankou padnutou ma pobavilo!!! 😃 Ja vam poradim...je to dostat v tescu ta sada na modelovanie s plastelinou...ma to fialovu krabicku a dokonca to bolo aj zlacnene...neviem teda ci ste zhanali toto..su tam take kostice na tvarovanie a valcek s vymenitelnymi naadstavcami...a taka striekacka,ako lis na cesnak,len na tie vlasky a travu...inak to bolo fakt lacne.. 🙂 🙂
hejdita dik za odpoved. Pytala som sa preto lebo ja som tiez nieco hladala na nete ale to co som nasla bolo priserne drahe a len som si povedala, ze to si radsej kupim original cukrarske.
Ja by som potrebovala aspon 5 objednavok na torty a potom by som si mohla kupit aj ja nieco pre potesenie.
evena pekna torticka. 😉
Ja by som potrebovala aspon 5 objednavok na torty a potom by som si mohla kupit aj ja nieco pre potesenie.
evena pekna torticka. 😉
http://www.zlacnene.sk/detail/tesco-plastelina-...
Takto to vyzeralo,ale bol tam iny obsah...ale krabica ta ista.
Takto to vyzeralo,ale bol tam iny obsah...ale krabica ta ista.
Začni písať odpoveď...

Odošli
zapisujeme si bod za to presvecenie 😉
ja som taka, ze panikarcim tiez ze to nezvladnem, ale navonok sa tvarim velmi suverenne a to aj v obchodnych zalezitostiach, vyzeram uplne akoby sa nechumelilo a vo vnutri ma ide porazit 😃 😃