Kde nájsť inšpiráciu na marcipánové torty?
Ahojte mamulky,
mohli by ste ma nasmerovat na nejake stranky, kde by sme sa inspirovali marcipanovymi tortami alebo figurkami na nich? Chceli by sme nieco vynimocne a rozkosne ku krstu..... 🙂 Nieco take/podobne ako v albume "marcipanove torty".
dakujem...........
@anibas odpadavam z tych toriet a chyta ma depka, ze ja take nikdy nevytvorim 😒 😕
@mizulienka taky jsem se dívala, mají to fakt nádherné. Některé až berou dech.
@artepf @daducha @lusil @mizulienka Obdoba toho kremu je na TOM ako obmeny falosny parizsky krem. V svojej prvej torte som robila - obmenu falosneho parizskeho kremu z TOM s nutelou a ludia si ho chvalili. Sla tam cera aj maslo, aj ked som ho dala menej, pretoze som pridala nutelu.
Ahojte, nechce sa mi to hladat v celej teme ale viem ze ste urcite o tom pisali.
Poradite nejaku dobru tvarohovu plnku s ovocim do tort? Kamaratka nechce robit do torty klasicke kremove plnky a rada by vedela nejaky dobry odskusany recept. Dakujem
@cestovatelkaandrea písali - písali - opakovanie je matkou múdrosti 😀 😀 😀 😀 😀
500 g mäkkého tvarohu z Lidla zn. Pilos vo vedierku
1 smot. puding Dr. Oetker uvarený v 250 ml mlieka - vychladnutý zmiešať s tvarohom
2-3 vanilkový cukor
kryš. cukor podľa chuti
1 želatína za studena Dr. Oetker - rozmiešať v 100 ml komp. šťavy a hneď vmiešať do tvarohu
vystačí 2x na korpus cca 25 cm, netreba maslové mantinely, ovocie dávam - jahody,mandarinky resp.broskyne
váha takejto potiahnutej torty cca 3 kg 😉 😉
@anibas dakujem, sprostredkujem 😉
@cestovatelkaandrea ja robievam len 500g tvaroh, 250g maslo, vanilkovy cukor + praskovy podla chuti..
@katmi kukuričný škrob mám chápať ako solamyl alebo maizénu,či mám hľadať niečo iné v obchode
....chcem skúsiť tú poťahovku čo si dala ( http://varecha.pravda.sk/recepty/marshmallow-po... )
..ďakujem za odpoveď 🙂
joooooj - keby sa mi chcelo tak - jak sa mi nechce 😒 😒 😒 😒 😒 😒 😒 😒 😒

@jitta a este som zabudla - mne sa ten potah z nahriatych cukrikov nepodaril.. mala som zly recept.. prilis mnoho cukru.. trhal sa mi, bol trusivy..proste otras.. teraz som konecne nasla recept,ktory je naozaj super 🙂