Kde nájsť inšpiráciu na marcipánové torty?
Ahojte mamulky,
mohli by ste ma nasmerovat na nejake stranky, kde by sme sa inspirovali marcipanovymi tortami alebo figurkami na nich? Chceli by sme nieco vynimocne a rozkosne ku krstu..... 🙂 Nieco take/podobne ako v albume "marcipanove torty".
dakujem...........
@lili_a_mimi nie, to by som radšej neriskovala 😅
@lamps dakujem 😉
kočeny,nejaký osvečený orechový korpus a kávovu plnku či kapučíno neviete?
děvčata potřebuju inspiraci na dortík s koníkem, koně mám hotovýho, ale na toho, co dělala @pristela se nechytá 😀
ale nevím, jak ho tam naaranžovat 😝 jestli udělat jako ranč, nebo s kytičkama, je to pro 15 letou holčinu 😉
ani vás nestíhám skoro dočítat, modeluju jak o duši, mám nakonec 9 dortů na víkend, ale naštěstí rozdělaný po třech na každý den 😵 takže se mi to vejde do lednice
@dajna11 > 4 vajcia hned do misky
> 250 g cukru hned do misky
> 200 ml oleja do odmerky
> 200 ml pomarančovej šťavy do tej istej odmerky odmerky
> 200g vlašských orechov nasekat nie moc nadrobno
> 300 g múky do inej misy
> mozes pridat aj 2cl skorice alebo 20gr kakaa ja som dala skoricu
> 1bal.pr.do peciva
Vajcia s cukrom po dobu 2-3 minút, do spenenia. Potom za stáleho miešania, pomarančová šťava, olej zmes naliať pomaly.
Kuchynský robot vypnut. Vmiešajte orechy s lyžicou. Múky (škorica / kakao)-pdp primiesat.
Potom podľa receptu na 200 stupňov 40 50Minuten v rúre.
Avšak, myslím, že je príliš horúco a príliš dlho. Som skrátila po prvom pokuse na 170 stupňov a 30 minút.
Dufam,ze je to pochopitelne prekladala som to cez google translator ja som ho ale robila na plech a vykrajovala. a kavovy krem pouzivam tento:
http://www.tortyodmamy.sk/kofila-rezy
Robila som ich tu:to auto je to orechove cesto a to dalsie kofila rezy len piskoty v tom recepte mi nechutili tak som do tej trubickovej dala piskotu od mojej maminy
@lili_a_mimi v nemecku davaju vsetci pod potah parizsku slahacku ja som to tiez raz dala a bolo to ok
@peroli ta modrohneda je uuuzasna
@lokalistin tak toto by som si teraz dala, sladkeho ho mam uz dost 😀
a kedze som nemala ani dnes cas varit tak tvoja rolada by sa mi teraz sikla 😅 😝 😀 😀
@vecernicci Ja mam taketo ulozene kuk... 😉
@mia114 jej aj ja dsa chystam na muffiny pre deti k mdz 🙂
@lokalistin že jo? 😉 mě se tenhle styl dortů hrozně líbí.. 😵
@lamps ano to su oni , dakujeeeem 😵 😵 😵
@peroli mozes zalozit ty 😉 a hod mi link sem, pridam sa 😉
baby co ste robili rafaelo krem, kombinovali ste s ovocim? co sa tam najviac hodi? 😕
@zuziq Ja som ho robila, ten recept bol odo mna, a z tej stranky ,co som ho prekladala bolo, ze sa moze kombinovat s ananasom alebo mandarinkami.
No pravdu povediac, ja by som tu lahodku nekombinovala s ovocim 😔
Ale tak kazdemu chuti nieco ine. 😉 🙂
proběhla jsem pár stránek zpátky 😅 jestli někdo chybí, pardoooooon 😔 😅 😉
@mamina1978 @jakelina @pristela @lamps @aduskatt @dada2007 @vecernicci @dm1 @daducha @dadka212 @mia1111 @bzucinka2 @irriss @larah @anibas @mates22 @janula.h @alenv @mizulienka @lusil2005 @lussy23 @yamahafazer @reruna @katulkaaaaaa @adka_praha @miciatko
https://www.modrykonik.cz/diskuse/tema/marcipan...
dejte si to do oblíbených a občas to sem třeba někdo hoďte.. nebo hodím i já.. 😉

@lokalistin môžeš 😅 😅 😅