icon

Máte aj vy také fázy, kde doslova hnijete?

17. jún 2023

Ahojte… máte aj vy take fázy kde doslova hnijete? A nie len na 1-2 dni ale celé týždne… prídem po robote domov s detmi vyvalim sa na gauč a neviem sa pohnúť, vikendy podobne len vtedy mam to šťastie že si moja mamka alebo moja sestra zoberie deti na 1 deň niekedy aj 2. Nemám ani fyzicky náročnú prácu. U doktorovi som bola, depresia alebo podobne to nie je. Naozaj sa hanbím toto napísať, ale byt už niekedy vyzerá ako smetisko. A nie nie je to len taký prevádzkový bordel ale fakt tak že sa tu necítime dobre. Osobná hygiena len absolútne základy, moja pleť vyzerá hrozne, mam kilá navyše pritom som vždy aj po pôrodoch bola stihla, strava tiež hrozná, nemám silu robiť zdravé jedla takze polotovar alebo mamka prinesie navarené. Je to lenivosť? Nechápem a je mi zle… neznášam sa…

Strana
z2
palculienka40
17. jún 2023

@h2 depresia neznamena ze nechodis do prace. To je omyl. Depresiu navonok nevidno. Zalezi inak do doktorovi povedala. Lebo lenivy clovek toto neprizna.

bluka2
17. jún 2023

A v praci si das prestavky? Lebo ja sa snazim urobit co najviac, niekedy ledva dycham. Medzi meetingami vybavit aj pracu nejaku na pocitaci. Takto po 8 hodinach ked vyzdvihnem deti, tak som dost vystavena a najradsej by som spravila presne to co ty. Ked to v praci vezmem zlahka a medzi meetingami sa idem povedme prejst alebo si dat pohar vody na slnko a chvilu si posediet, poobede / vecer mam kopec energie. Neuveritelne, ako take malickosti u mna urobia velky rozdiel

h2
18. jún 2023

@palculienka40 Ja som vychádzala z toho, že autorka bola u doktora, ten ju vyšetril a depresiu vylúčil. Keby toto nenapísala, OK, beriem, že má depresiu. Ale som náchylnejšia veriť doktorovi, ktorý vyštudoval medicínu, získal atestáciu, má prax a autorku vyšetril, než diagnostike mamičiek z modrého koníka po prečítaní jedného príspevku.

juliet86
18. jún 2023

mna. by zaujimalo ze kedy tato zmena nastala. to skus nejak opisat. trva tento stav mesiace roky tyzdne ? prislo to postupne alebo naraz? detom sa ako dari? ked si ich niekto vezme na vikend co je vtedy pre teba ine? ako sa dari detom kolko maju rokov? ako ti to cele vychadza financne? ako by si tuzioa to mat v idealnon pripade? drzim ti palce. rieseniw existuje. aky mas vztah s mamou a co ona na toto hovori?

juliet86
18. jún 2023

myslis ze keby si mala.inu oracu citis sa po praci inak? ak ano aku?

mia456
18. jún 2023

Je super, ze ste to sem napisala, ze o tom rozmyslate a uvedomujete si to. Realita je urcite lepsia ako ju vidite teraz vy, ale urcite Vam pomoze podpora niekoho blizkeho a psycholog Vas nauci s tým pracovat. Drzim Vam palce, bude lepsie. 🍀

palculienka40
18. jún 2023

@h2 ja nikoho nediagnostikujem len som pisala priznaky. A nikoho ani nehodnotim ani nesudim.

majkakvet
18. jún 2023

Je to normalne v urcitom obdobi. Kazdy sme nejaky. Niekto zvlada viac, niekto menej. A hlavne nebrat osobne, ze preplieskat sa a makat. Sme kazdy iny.

krasolienka1
18. jún 2023

Chces aby aj deti v dospelosti takto žili keď to vidia teraz v detstve

zuzana76
18. jún 2023

@autor nemusi to byt velmi tazka depresia, ale si vycerpana, si na vsetko sama, ja mam tiez obdobia,ze nevladzem, ale ano, vzchopim sa a idem navarit (syn ma celiakiu, takze nevyhnutnost), operiem, upracem, ano, mam obdobia, ze sa mi nechce a nutim sa, potom mam obdobia, ze vrtula v zadku

lapersefona
26. jún 2023

Vyhorenost, vyčerpanosť zo zivota ako takeho?

Strana
z2