Máte dostatok záujemcov o prenájom bytov?
majitelia bytov, tí ktorí prenajímate, máte dostatok záujemcov o byty? Stáva sa že hľadáte aj dlhšie nájomcov a máte prázdne byty? Alebo máte “poradovník” a byt je hneď obsadený?
Ono to samozrejme závisí či mesto alebo nejaký zapadákov, ale v mestách je dopyt pobytoch hlavne 1-2izbových.
BA obrovsky zaujem, v priebehu par hodin asi 30 zaujemcov, na mieste mi viaceri nukali ze zaplatia viac len nech im ho prenajmem. Tak nakoniec som prenajala o 110 eur drahsie ako som dala inzerat.
V BA fakt nie je o záujemcov núdza. Byty idú ako teplé rožky, ak to ze úplne neprestrelis cenou.
BA obrovsky zaujem, ale myslim ze aj inde, nielen tu. S drahymi hypotekami, ktore ani nedostane kazdy kto by chcel a so zavratnym tempom vystavby najomnych bytov bude situacia pre prenajimatelov podla mna este dlho velmi priazniva.
O prenájom je veľká bitka, hlavne kvôli nedostupnosti hypoték a cudzincom z východu.
V NR je tiez zaujem, ale to robia univerzity a velke firmy v okoli. Mohla som si vyberat podla sympatii, ale ja prenajimam novostavbu peknu cistu so zakladnym vybavenim, takze ziaden stary zatuchnuty panelak.
nz - celkom dost zaujem, odkedy prenajimame (3 roky a mesiac) sme mali prazdny byt len mesiac ci 2

KE - obrovský. Kamoska kúpila byt v decembri, urobila základne úpravy a už ma najimnicku a mohla si vyberať z veľa. Ukrajinci extrémne zvyšujú dopyt.