icon

Máte na niečo talent?

27. aug 2023

Napadlo mi urobiť si takýto maly prieskum medzi cudzími ľudmi že v čom vynikajú, na čo majú talent resp čo robia take čo možno nie všetci naokolo nich
Alebo či sú tu aj takí ktorým nejde nič alebo sa ničomu nevenujú v zmysle - chodia len do prace a majú max nejaké hobby ako čítanie alebo hocičo iné z čoho netazia nijak navyše
okolo mna sa každý niečomu venuje tak že na tom aj zarába. Veľmi malo ľudí okolo mna má len zamestnanie ,,u niekoho,,. Robia nechty, licenie, pečú torty, vyrábajú napr sviečky, maľujú obrazy…
Ja nerobím nič take a nie neporovnávam sa každému prajem ale aj ma to zamrzi že ja nič take nemám. Lebo si prídem ako jediná. Ani neviem kde by som začala lebo mi to príde že kazdy už ma nasliapnute a aj roky skúsenosti a ja keby ešte len s niečim začnem tak to nepojde.
Najviac obdivujem ženy čo maľujú obrazy na ig mi denne vyskakuju rôzne a vždy si tak hovorím kiežby som aj ja vedela kreslit a mohla sa takto popýšiť.ale kreslenie asi nie je niečo čo by sa dalo naučiť. Mne to odmalicka išlo so slovami povyhravala som aj súťaže v písaní aj som mala nejakú vlastnú tvorbu ale teraz v dospelosti neviem to zuzitkovat a popravde aj mi to príde take nudné koho by už len zaujimalo že nejaká žena píše.
Tak ja len takéto večerné zamyslenie sa že či všetci majú niečo takéto alebo sú medzi vami aj take čo nie.
Možno niekto nemá nič takéto a je s tým spokojný ja som ale vždy túžila mat niečo svoje alebo byt taká led sa ma niekto spýta čomu sa venujem tak môcť niečo povedať a nie iba obyčajne zamestnanie .
Odjakživa som bola veľmi kreatívna mala plno nápadov hlava mi stále ide ale som typ ktorý nevie z toho urobiť nejaký krok

mimusha3
28. aug 2023

Vraj mám talent na vytváranie medajlónkov (prikladám ukážku), ešte minulý rok som sa tým pokúšala aj uživiť (mala som živnosť) no je to veľmi náročné na čas.. Inak som samouk v šití oblečenia, v šití bižutérie z japonských korálok, v robení bižutérie, aranžovaní, robím si domáce prírodné mydlá(studeným procesom, nie z kupovaných mydlových hmôt) i mastičky, suším bylinky a môj sen bolo naučiť sa robiť kravský syr a korbáčiky, čo som (tiež ako samouk) zvládla.l a veľmi sa tomu teším.
Ale aby som sa len "nechválila" tak absolútne neviem kresliť /maľovať, spievať a za toho pána neviem štrikovať ani háčkovať 🤦🏻‍♀️

limoncino
28. aug 2023

@majlo1234 nie si rak? Lebo ako keby som o sebe písala, ale teda kvaskovanie sa má drží

vroni
28. aug 2023

Mam talent na hľadanie riešení. A keď žiadne riešenie neexistuje, tak ho vymyslím 🤣
A ešte mam talent nevidieť bordel. Ja ho neignorujem, ja ho fakt nevidím. 🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️

majlo1234
28. aug 2023

@limoncino nie, vahy som😃

limoncino
28. aug 2023

@majlo1234 syn je váha a je tiež niečo podobné 😄😄

veselo_neveselo
28. aug 2023

@mimusha3 Jee, prosim ta, kde si sa ucila ako robit syr a korbaciky? Ja by som to chcela skusit, nezijem na slovensku a korbaciky mi chybaju 🙂

mimusha3
28. aug 2023

@veselo_neveselo načítala som si niečo na nete a napozerala kooopec videí na YouTube. Na svoju Facebookovu stránku som pridala aj písomný postup, ako som to robila, ak chceš napíš mi správu, pošlem ti link, alebo screenshot.

laurikalalinka
28. aug 2023

Všetky ženy majú talent,poriadne brnkať na nervy😁

franica
30. aug 2023

@majlo1234 smejem sa, ja presne takto ako ty- všetko ma strašne nadchne až kým to nedoprplem a potom to letí von oknom 😀 Najviac ma hnevá, keď chce byť okolie milé a klame mi "však je to peknééé"..lenže ja mám oči, vkus aj sebareflexiu 😂 A áno, tiež som váha 😀

tequelinka
Odpoveď bola odstránená
tequelinka
Odpoveď bola odstránená
tequelinka
Odpoveď bola odstránená
rozkvet1
30. aug 2023

Nechcem aby to vyznelo ako nízke sebavedomie, ale hovorím tak ako to je. Ja nevynikam v ničom, resp v ničom v čom poteebujes mať talent, proste idú mi len klasické bežné veci ako každému inému. Ale vždy som tak v dobrom závidela tým čo vedia hrať na hudobný nástroj, musí to byť skvelý relax, aj som chodila na krúžky ale nemám to v sebe. Prípadne tí čo ovládajú nejaký šport, ja som vždy bola drevo ani ma to nebavilo. Čo sa týka mojich hobby mám ich dosť ale sú to bežné veci ktoré má takmer každý. Nečítala som úplne dokonca tvoj príspevok ale ak sa trápiš že v ničom nevynikas tak sa netráp. Si rovnako dôležitá a vôbec nejde o talent v živote ak teda nechceš robiť niečo čo to vyzaduje. Treba žiť, mať prácu, byť šťastný, mať okolo seba ľudí, mať záľuby, niečo čo ta naplnuje a je jedno či to robí každý druhý človek🙂

blackcat8885
30. aug 2023

Viem robiť svadobné pierka kytice srdcia na svadobné auto a vence. Robila som veľa na objednávku teraz tiež občas. Baví ma to ale určite sa zarobiť na tom nedá ked zratam naklady. Pre rodinu občas robím vence, dekorácie sezónne samozrejme zadarmo pre radosť. Kedysi som robila aj náramky

vroni
30. aug 2023

@tequelinka, problém je, ze okrem mňa ho vidia všetci. Bolo by fajn, keby touto selektivnou slepotou bola ranena celá rodina...

blackcat8885
30. aug 2023

Môj muž má živnosť je veľmi kreatívny je fotograf a ešte robí grafiku, vyrába potlače, návrhy, robí svadobné darčeky pre hostí, oznámenia všetko od návrhu po realizáciu. Robí aj z drevom doma vždy prerába vymýšľa atď stačí ze pozrie video alebo pinterest a skúša. Sam sa naučil fotiť upraviť fotky robiť web stránky atď a teraz sa tym všetkým živí

cervenaruza123
30. aug 2023

Ja nemam ziaden specialny talent, ak mame na mysli sikovnost a kreativnost na ktorej by som aj zarabala. V mojom okolo je kopa ludi co talenty nejake kreativne ma, skusali sa aj uplatnit v tomto smere, ale neboli uspesni alebo to z roznych praktickych dovodov vzdali (vacsinou jednoducho nezarabali tolko aby sa im to extra oplatilo alebo aby sa im oplatilo kvoli tomu zakladat zivnost). Nie je to take lahke, aj ked clovek talent ma.

owecka
30. aug 2023

Ja mam take ine talenty, neziskavam z nicb peniaze, ale robia ma dokonale stastnou. Bicykel (vsetko k bicyklom) som chopna prejst za 5 hodin okolo 80 km :D ist niekam 20 km to mam malo. Takze za mna je to akurat 80-100 km, mam vyborny orientacny zmysel ( nejazdim s GPS, aj mimo Slovenska nepouzivam GPS, nic), potom rada chodim na turistiku ale dialkove trasy, denne prejdem aj 40 km😆😆😆 tolko k talentom...pre zenu neobvykle, aspon viem po kom je dcerka

mimusha3
30. aug 2023

@tequelinka ďakujem.
Trošku by som ťa chcela ale uviesť do obrazu. Nie každá živnosť dokáže živnostníka aj uživiť.
Ja napríklad som robila personalizované medajlóny a od začiatku komunikácie so zákazníkom prešli niekedy aj štyri hodiny kým sme doladili všetky podrobnosti. Samotná modelácia mi od prípravy po posledný výbrus a lakovanie trvá cca 3-4 hodiny (závisí od náročnosti) a keď si zapýtam 20 eur, tak sú ľudia zhrození, ale často krát nevidia, čo všetko za tým je ešte k tomu keď to robím oficiálne a teda platím aj odvody.

avonladyba
30. aug 2023

@jan510 som ako ty, akurát že sa ľuďom neprihovaram, držím sa skôr v ústraní 😔 Asi sa to pokúsim zmeniť. Si extrovert?

jan510
30. aug 2023

@avonladyba ja som nevyhranena, presne pol na pol, robila som si testy 🙂 s kolegynou. Ja sa tiez ludom prva neprihovaram, to oni mne a hned spustia co ich trapi 🙂

lienkafis
30. aug 2023

Neviem či je to talent…mám fotografickú pamäť.

elisebah91
30. aug 2023

@autor keď máš talent na písmenká tak si urob nejaký blog a pridávaj si tam tvorbu. Ja by som sa rada inšpirovala, prečítala...že sa tým neuzivis....a čo? Veď hneď nemusíš na Tom zarábať...rob to pre seba, pre svoju potechu.
Ja si myslím, že som viac empatická...teda viem precítiť emócie iných, v nejakej situácii viem sa ,,pozrieť,, na druhú stranu a precítiť ju.
Myslím že viem ako tak spievať( spevokol, súbor urobili svoje 😅) a bolo mi povedané že viem rozprávať, povedať ťažšie veci , život jednoducho pútavo..tak som posmelena začala akoze písať čo ma napadlo(skôr duchovná rovina) ...ale žeby som z toho vyzila? 🙄 Povedala som si, keď napíšeš 10poviedok tak možno z tou 11 tou vybrala poviedkovu súťaž a 100€ k tomu 🤣 mám čo robiť, nemám ani jednu.🥴🤐 Toľko moja živnosť

kvetinka75
30. aug 2023

Talent zabludit aj vo vlastnom byte

mamusa123456789
30. aug 2023

@miskakyska joj, teba by som potrebovala 🤣

miskakyska
30. aug 2023

@mamusa123456789 a však bývaš za kopcom, dojdi na kávu😍

dominikamacakova
30. aug 2023

Ja šijem, aranžujem, tvorím, som zručná, mám estetické cítenie a potom mám talent na rýpanie do chlapov 😁

poppy22
30. aug 2023

talent moze byt aj vytvorit ozajstnu domacnost a pohodu...alebo zit vyrovnany zivot,aj s nejakym smerovanim,ktore presahuje vacsinu ludi-to vobec nie je take samozrejme...nie na kazdom talente sa da zarabat alebo sa predvadzat pred ostatnymi...ak ta bavi pisanie,tak si vytvor nejaky blog-a uvidis...otazka znie,preco ti ten udajny nedostatok talentu tak chyba-chces sa citit zaujimavejsia pred ludmi? nudis sa? chces si privyrobit?...teraz je doba,ked sa ludia snazia,aby posobili ako dokonali nadludia...ak sa privelmi nepredvadzaju,ale zjavne to robia pre svoje zadostucinenie-tak som s tym v pohode..ale ti ostatni,ehm...niekedy im mam chut povedat,ze tie torty,co kazdemu naokolo pchaju,su mozno pekne,ale chut nulova...alebo ze ich obrazky su jedny z miliardy a aj u cinana najdem hadam krajsie...alebo ze ich handmade veci su len zbytocnost..uz chapes?...

mamusa123456789
30. aug 2023

@miskakyska a cez, ktorý kopec sa mam vybrať? 🤣

miskakyska
30. aug 2023

@mamusa123456789
..bus nám stáva na 6,ako Vám 🙃🤓