Máte pozitívne spomienky zo škôlky?

11. dec 2023

Mate nejake pozitivne spomienky? Ja som neznasala, vela som plakala, a nema ani jednu pozitivnu spomienku. Normalne sa vidim, ako sa neusmievam, dokonca som si ublizovala ako dieta. 🤦🏻‍♀️ Plazila som sa naschval po koberci, aby som mala osuchane koleno. 🥲 Toto vo mne ostalo... Trapila som sa tam velmi. Vystriedala som 2 skolky.

Preco sa pytam? Syn bude mat 3 roky, zatial aj tak ostavam doma, a rozmyslame, ci ho dat alebo nedat do skolky. Ci pocka do 4-5 r. Skusala som kruzky, ale som tam aj ja s nim, kedze velmi plakal, ale chce chodit.

liusa82
11. dec 2023

ja tiež nie.Ešte si doteraz pamätám ako voňala teda smrdela chodba hned ako tam človek vstúpil tým čo varili v kuchyni alebo takým hnusným čajom😀 ja som bola síce celkom dobré dieťa ale raz som sa prejavila a bola aj v kúte niekoho som pohryzla kvôli hračke😀 tá škôlka doteraz u nás aj stojí a funguje pekne ju zrekonštruovali

lindous
11. dec 2023

Moje vysnené detské povolanie bolo učiteľka v škole, lebo som mala perfektné učiteľky, chodila som tam ešte dlho dlho sem-tam pozrieť a pozdraviť ich aj ako staršia, lebo som mala dobré spomienky a chodila som tam rada 😊

januska12323
11. dec 2023

Chodila som do škôlky 3 roky a z celého času si pamätám akurát vchod do škôlky a ako som raz nechcela spať. Tak asi mi bolo dobre čo ja viem.

jj298
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
pribinak
11. dec 2023

Chodila som veľmi rada, mali sme staru pani učiteľku a tá bola skôr naša babička ako ucitelka
Vedela rozoravat skvele rozprávky, take ani v knižke nenájdeš
Mam aj zle spomienky, koža na mlieku….fuuuj

jazula
11. dec 2023

Ja som chodila do škôlky rada, ako prvú spomienku mám čiernovlasú brčkavú učiteľku ešte z jaslí, ako sa na mňa usmieva 🙂. A zo škôlky fragmenty, ako sme sa so “spolužiakom” potichúčky rozprávali a spievali si zvučky “Pozor, zákruta” (bolo pustené rádio a v case spánku to vysielali), keď sme nechceli spať 😁.
Určite tam boli aj veci a situácie, ktoré ma nenadchli, ale to sú aj teraz v robote a chodím tam 😅

minimie
11. dec 2023

Ja som škôlku zbožňovala, hlavne detský kolektív, doslova si pamätám niektoré výtvory čo sme robili, ako sme sa hrali ide Pesek okolo som mala rada, ihrisko,alebo zážitky z besiedok ako sme vystupovali pred rodičmi 😊. A čím neskôr po mňa prišli tým lepšie, všetky hračky moje 🙈. Aj dnes bol môj syn urazený že som priskoro prišla a to tam boli už len traja, takže asi to má rovnako. Bola som mizerný jedák a spáč ale nebrala som to nejak tragicky. A škôlka mi položila základ jedného koníčka ktorý ma po rokoch držal psychicky nad vodou v ťažkom období rozvodu ale to nepíšem, je to trošku osobné.

vanilkovazmrzka
11. dec 2023

To uz si nepamatam 😅

pralinka25
11. dec 2023

ja som skolku a jasle nenavidela. tiez som plakavala a mam strasne vela neprijemnych spomienok. bolo to este za sociku takze aj to o niecom svedci. a tiez ako ty som sa bala ako to bude ked pojde prvy syn do skolky. chodila som sa s nim rok prechadzat okolo skolky a rozpravala mu ako tam bude dobre a vymyslala si same dobre a pozitivne veci (fantaziu mam dobru)
mam 3 deti ktore boli v skolke a musim povedat ze mali stastie. pacilo sa im tam. najmladsi len teraz zacal ale tesi sa tam kazdy den. chodl by aj cez vikend. aj dve starsie deti sa tesili. a to bola uplne obycajna statna skolka. my ako rodicia sme sa ale aj dost zapajali. hlavne manzel chodil na brigady pomahat malovat sadit aby to tam mali krajsie. deti to videli a tesili sa z toho. s ucitelkami som sa po rokoch aj skamosila hoci su podstatne starsie.

blumchen2
11. dec 2023

Ja som chodila do škôlky za socializmu a vrcholne som to neznášala. Jediný deň, keď som sa tešila do škôlky bolo na deda Mráza. Dcéry chodili nedávno a veľmi sa im v škôlke páčilo.

megleka
11. dec 2023

Ja čo si pamätám škôlku nechodila som rada ale mala som vyhodu keďže som bývala v poschodovom dome kde dole boli starkovci a hore ja s rodičmi a sestrou a keďže v čase keď som začala chodiť do škôlky boli starkovci už na dôchodku som si dávala “dovolenky” tak som tomu hovorila 😂😂😂 mali so mnou až až keď som im pri raňajkách robila omšu a vadila že prečo neodpovedajú😂😂😂

ŠKOLA PRVÝ STUPEŇ - detto nerada som chodila nechcela som chodiť skrz učiteľky ..bohužiaľ mala vyvolené deti a tie boli priorita číslo jedna keď sa písali rôzne 5minutovky a nejaké dieťa z jej vyvolenaych by malo dostať horšiu známku sa nezmakovalo..a tak ďalej..do teraz si pamätám že raz sme písali z matiky pisomku sedela som v prvej lavici s jednou babou ktorá bola trosku slabšia žiačka samozrejme odpísala odomna a ja som bola obvinená od učiteľky že som od nej opisovala pritom vedela aké sú jej reálne vedomosti atd atd atd…veľmi si to pamätám ako dieťa a co sa tyka prvého stupňa takýchto veci bolo velmi veľmi veľa teraz sa z tých jej vyvolených deti mám najlepšie či už v pracovnom živote alebo súkromnom som osamostatnená vlastný byt kde platim hypo mam brutálnu pacu minule sa mi radšej vo fitku ani neodzdravila..žiaľ take veci sa prenášajú stále dlho

marianarem
11. dec 2023

Ja mam na skolku uplne neutralne spomienky. Netesila som sa tam, ale ani mi to nejako nevadilo. Bola som tam v pohode, hned som sa skamaratila, ale nemam odtial ziadnu vyslovene dobru spomienku, ku ktorej by som sa vracala. Podobne to bolo neskor so skolou. Bola som vyborna ziacka, ale nejako extra ma to nebavilo, ale ani mi to nevadilo.

simona20201309
11. dec 2023

Ale tak tvoja mamka bola určite presvedcena, ze POTREBUJES kolektív a deti.
Ak si môžeš syna nechať doma, nič lepšie pre neho nemôžeš urobiť.

bylinka25
11. dec 2023

Moje škôlkarske obdobie bolo tou najkrajšou časťou detstva, chodila som od troch rokov, rodičia ma do škôlky dali aj napriek ťažkému zrakovému postihnutiu, chodila som do bežnej MŠ, medzi zdravé deti.
Len jediný raz som ušla, keď sa mi na brade a okolí úst vyhodil ekzém a ja som sa bála, že to je nákazlivé a že to deti odo mňa dostanú. Nuž, poďho domov, ale učiteľka si aj tak po mňa prišla.
Ale inak krásne časy, dodnes si pamätám aj zápis do škôlky.

thoughtfulweirdo
11. dec 2023

Ahoj, ja som škôlku neznášala, hoci si nepamätám, že by sa mi tam dialo niečo zlé. Proste mi len vadilo to množstvo detí. Doteraz si pamätám, s akým stiahnutým žalúdkom a kŕčmi som tam každé ráno išla. Keď nastupovala do škôlky ako 3,5 ročná prvá dcéra, vôbec mi nebolo všetko jedno. Ráno som tam s ňou prvý krát vošla, zacítila po 20 rokoch tú skolkovu vôňu a stiahlo mi žalúdok, akoby som mala ja opäť 3, skoro som sa s ňou na päte otočila a zobrala si ju späť domov 😅 no, dcéra celý prvý rok plakávala- ale vždy poobede, keď sa šlo domov a každú sobotu ráno 🤣 škôlku od prvého dňa milovala, bola tam ako ryba vo vode. Teraz chodí posledný rok a stále to tam miluje, všetky prázdniny sú pre ňu ako trest, lebo ona chce za kamošmi. Paradoxne, nemusela tam chodiť vôbec, tesne pred jej nástupom sa narodil syn a tak kľudne mohla byť s nami doma. Aj som ju kvôli častej chorobnosti presviedčala, ale nechcela, jej voľba bola vždy jasná. Mladší syn tam nastupuje na jar a už teraz vidím, že toto bude problém, úplne iná povaha, on je asi ako ja v tom veku. Riadila by som sa preto konkrétnym dieťaťom. Ak o škôlke nechce ani počuť, nechala by som ho doma, keď je tá možnosť. Ak chce skúsiť, skúste, veď odhlásiť ho môžeš kedykoľvek, keď to nebude zvládať.

felycity
12. dec 2023

Jasle a skolku som milovala, mama musela vzdy cakat do zaverecnej, ked za socializmu ostala na materskej tak ma nechceli brat , aspon doobeda mi vybavila. 🙈 dcera casom takisto, cim neskor som prisla do skolky tym lepsie, syn zas radsej doma, manzel takisto skolku vraj nemusel, zalezi od povahy , odcatmisfery v skolke ...

lucia245
12. dec 2023

Nenávidela som škôlku. Moje deti ju milujú. Dobra učiteľka nadovsetko🙂

lalilla
12. dec 2023

Ja si pamatam celkom, aj ked som niekedy rano plakala za mamou, pamatam si ako som bezala k oknu, mam v mysli krasne spomienky.
Mala som super pani ucitelky, takze nvm sice presne ci to bolo takto, ale tie spomienky co mi ostali zo skolky su pekne

babulkomale
12. dec 2023

Mam velmi pekne spomienky a dokonca si ma pani ucitelky pamataju, uz 40 rokov 😃 porozpravame sa vzdy ked sa stretneme.
Naozaj sa nam venovali a dali nam vela do zivota,.bolo vidno ze ich praca bavi. Vzdy to zalezi od ludi, deti az tak nevnimaju uroven vybavenia a kvalitu hraciek.
Uplne ine to bolo v zbernej letnej skolke, kde boli ucitelky hnusne jezibaby a tie keby som teraz stretla, tak im poviem svoje.

babulkomale
12. dec 2023

@pralinka25 o com to svedci, ze to bolo za sociku?

babulkomale
12. dec 2023

@lindous aj ja, chodila som ukazovat jednotky , ziackej, skolka bola blizko skoly 🙂

beronsche
12. dec 2023

3r dieta by som do skolky nedala, keby som doma.

1mina
12. dec 2023

Mne sice mama hovori ze som kazde hucala jak sialena - a to som praveze sla iba do povineho posledneho predskolskeho roka, ale ja si pametam len tak matne ako som tam bola, skor tak neutralne, aj ako sme sa hrali a ako som sa tesila ze aj ja pojdem za ruku vonku s detmi. Ale napriklad moja dcera - a to je je naozaj celkom komplikovana povaha 😂 plakala v skolke iba prve tyzdne minuly rok, a potom vyslovene ze plakavala doma ked ostala chora lebo chcela ist za kamaratmi co tam ma. Tento rok tiez pred 2 tyzdnamj ochorela a rano plakala ze ona chcela ist do skolky 😃 takze nemusi to byt pre kazde dieta traumatizujuce urcite nie. Ma odtial vela peknych zazitkov, ma kamaratov, teraz prave je napriklad na korculiarskom kurze co maju tento tyzden v skolke a velmi sa tesila ze aj vcecra to bolo super.

slavomira236
12. dec 2023

Ja som chodila uz davno. Ale pamatam(nemala som rada kripicu) s v skolke ju domna nstlacili ja som sa povracala. Potom dostali preplesk od mjej mebohej babki. Uz do mna nikdy nic masilu nepchali. Mam 45 ale na to si pamatam stale

slavomira236
12. dec 2023

@1mina moja tak plakala ked prisla prva vlna korony
Mala necele 3roky a 3mesiace plac rano a vzdy sa osla obliekat.

janetinka27
12. dec 2023

ahoj, ja som nerada chodila do skolky - v prvej boli otrasne ucitelky, nevenovali sa nam, davali nam tresty za kazdu drobnost, potom mama zmenila pracu, tak sme chodili do inej a tam boli ucitelky same muzatky. nikdy nedodrzali, co slubili, cely cas na nas vrieskali, neriesili ziadne spory, musela som niekedy napriklad spavat v spoluziakovom pyzame, mali sme ho rovnake, aj ked moje bolo ciste, oprate a este som mala na nom aj vysite priezvisko. stvala ma ta nespravodlivost a nedodrziavanie slubov. mali sme len jednu mladu ucitelku, ale ta mala svoje oblubenkyne, ktore ju mohli cesat alebo po nej dojedali korku z chleba po olovrante. nerada spominam na skolku, aj ked som tam mala dobre kamaratky, ale ucitelky boli uvrieskane, moralne nic moc a vela casu travili "v kumbale".

pralinka25
12. dec 2023

@babulkomale pre mna o tom ze nebola taka osveta ako dnes co sa pristupu k detom tyka. nejaky pokrok sme uz urobili aj ked nie mozno obrovksy ale aspon nejaky. ja si myslim ze je rozdiel v instituciach dnes a za sociku. ved uz len ked si pozries knihy o vychove zo 70 a 80 rokov a dnes je to dost odlisne.
mnoho vtedajsich "moresov" by dnes nemalo sancu a aj branit sa vtedy ako rodic nebolo az take jednoduche ako dnes. vziat dieta zo skolky a dat ho inam alebo stazovat sa. to bolo problematicke.

ibatanecnica
12. dec 2023

nemám, som rada, že si z toho veľa z tohto obdobia nepamätám, 😂

cookie29
12. dec 2023

Ja som skolku vyslovene neznasala, jacala som kazde rano. Navyse nas tam tie hnusne zenske nutili spat, aby ony mali klud! Ja som chodila mala som tusim 5 rokov, ziadne ze kludny cas, mozes si zobrat napriklad knizku a pod, museli sme SPAT. Na prikaz. Ja mam z toho normalne traumu. Ja uz som vedela citat, takze by som pri tej knizke bolo kludne zostala. Pre mna osobne bolo nesmierne vykupenie komplikovana zlomenina klucnej kosti, kde som tam chodit nemohla.... Moje dieta si skolku vyslovene uzivalo... a je pravda, ze ucitelka je super. Povedala by som, ak mas tu moznost, nenechaj sa ovplyvnit svojou negativnou skusenostou a zisti a uvidis.

simsalabim
12. dec 2023

Ja som skolku zboznovala. Sice mam 1-2 horsie spomienky, ale tie patria k zivotu.