Máte skúsenosti s feng-shui?
Ahojte, chcem sa opýtať či máte dobré/zlé skúsenosti s feng-shui a či vám to reálne v niečom pomohlo.. ak sa vám chce písať, tak aké su nejaké tie základné zásady, ďakujem 🙂
Kamarátka má podľa toho zariadený byt a vraví, že sa odvtedy cíti taká plná energie a všetko je vychádza ale ja mám skôr pocit, že to funguje na takom placebo efekte ako niektoré deti. Jednoducho keď veríš, že keď máš posteľ na takom a takom mieste tak budeš mať kvalitnejší spánok tak ho taký proste budeš mať
@slivka5 Ahoj, ja sice takto dom zariadeny nemam a viem , ze by som to asi nejako uplne do detajlu ani nikdy neriesila ( merat, skumat svetove strany...), ale myslim, ze je to celkom logicka zalezitost, vychadzajuca zo starocnych pozorovani praktickeho zivota. Umiestnenie stavby, smer na ktory mas vyhlad, vyska stropu v miestnosti, velkost okna v suvislosti s velkostou obytneho priestoru, umiestnenie nabytku, atd, to vsetko ma vplyv na to, ako sa v danom priestore citis. A ak sa tam citis dobre/zle, a ak sa naviac citis dobre/zle vo vlastnom dome/byte/izbe/pracovisku, tak to ma samozrejme vplyv na tvoj celkovy zivot a vsetko co robis. Minimalne zakladne pravidla feng shui sa ako tak snazim dodrziavat ( ak sa da pri dvoch malych detoch 🙂 ): vyhadzovat stare, nepotrebne a pokazene veci ( netreba ani rozpravat o prudeni energie, skratka mas doma hned viac miesta a lepsi vzduch), drzat byt/dom v cistote ( hned sa ti lahsie dycha, citis sa v cistom lepsie, vsetko mas na svojom mieste)....co sa tyka toho nabytku - uplne logicky - len malokto si da postel aby nohami alebo hlavou priamo smerovala do otvorenych dveri, malokomu je prijemne sediet chrbtom do otvoreneho priestoru ( co ak ti dakto skoci na krk !). Deti su urcite kludnejsie ked spia v bezpeci upratanej izbycky , na stabilnej pevnej posteli, cistych perinach, ako ked je v izbe bordel, steny su natrete nejakou sialenou kriklavou farbou a este je tam aj susiak s pradlom.... Skratka, ked clovek dodrziava aspon tie zakladne zasady, tak sa pravdepodobne bude citit doma dobre, bude kludny, oddychnuty a tym ma aj viac energie, mozno aj viac sebaistoty a s tym potom prichadzaju dalsie pozitivne veci v zivote 🙂 Vobec za tym netreba hladat nejaku magiu alebo co, je to celkom prakticka zalezitost.
A co sa tyka nadstavby v podobe sosiek psov, zaby s mincami, mandarinskych kaciciek, obrazkov vodopadov a pod...treba brat do uvahy, ze ide o symboliku z uplne inej kulturnej oblasti. Tu sa uz musi kazdy zariadit podla vlastnej viery....Cinanom chrani mozno obydlie pes alebo drak, nasich predkov na Slovensku chranili svargy a lunice, len na to uz kopa ludi zabudla :/
vždy funguje iba to, čomu človek verí. Zaujímam sa o to asi 12 rokov a poviem ti, že vela ludí si zariadi byt/dom podla zásad feng-shui a ani o tom nevedia. Robia to intuitívne. Ja som si vybrala jednu z najjednoduchších princípov a to je, že sa riadim svetovými stranami. Človek od toho nemôže samozrejme očakávať zázraky. Len po čase zistí, že sa niečo zmenilo, bud k lepšiemu ale môže sa aj k horšiemu. Len jeden príklad: moja mamina je živnostníčka. Niekto jej poradil zavesiť červený kruh zvonka na vchodové dvere (obrátené na východ), že jej to prinesie peniaze. 3 mes. robila ale žiadne peniaze na účte a už bola zúfalá, tak ma poprosila nech k nej prídem. Skoro som odpadla, ked som to zbadala. Okamžite zvesiť a zavesiť na južnú stranu. Pomohlo a ešte získala pár pomocných priatelov.
Kto chce nech tomu veri, kto nechce, nech neveri....nam sa prestalo darit po tom, ako sme sa prestahovali do noveho bytu.. bolo to v podstate okamzite, najprv take drobne problemy, ktore zacali prerastat do vacsich, momentalne som rozhodnuta odstahovat sa...nieco som si nastudovala a zistila som , ze tento byt je problemovy - svetove strany, hlavny vstup..
@veronikaova môžem vás poprosiť stránky kde ste čerpala info. Moc by mi to pomohlo dakujem
Ja mam tiez priklad... sestra,ktora je priam workoholik 🙂 od skoncenia studia bola malokedy bez prace,az raz... akosi sa jej nedarilo,bola som u nej a pod postelou kde spavala mala odlozene zrkadlo,ktore nepouzivala...mne ti to hned neak nepasovalo a ihned som jej nakazala ,,vypakovat to odtial... cuduj sa svete,uz o par dni isla na pohovor a odvtedy nebola bez prace ani jeden den 🙂 alebo... ked som sa rozisla s byvalym muzom,sla som na chvilku byvat k mame,kde byvala aj moja nezadana mladsia sestra... ja som nemala nikoho,ona nemala nikoho,spolocne sme obyvali jednu izbu...mna ti tak napadlo, pre pritiahnutie tej lasky, popremiestnovat a zdekorovat izbu podla intuicie, pre umocnenie ,,tej spravnej energie,, a za kratky cas sme boli obe vysmiate 😀 a dokonca to boli kamarati,takze sme na randde chodievali styria 🙂 nieco na tom fakt bude ...

Neviem, za seba ti môžem povedať, že ma niečo takéto zatiaľ veru nechytilo. Ukladať si všetko podľa nejakých zásad a očakávať, že sa niečo zmení mi príde také neviem smiešne