Máte skúsenosti s objednavkami z Číny?

marry1515
9. júl 2014

Prosím vás, našla som jednu stránku s dámskou módou a uvažujem že by som si dačo objednala. Lenže háčik je v tom že sú tam uvedené len ceny (pomerne nízke) za tovar a v podmienkach sa píše že cena za clo+poštovné sa pripočíta pri dodaní tovaru... Takže by ma zaujímalo aká je zhruba cena toho doručenia? Počítam clo 20% ale poštovné nemám ani predstavu. Máte niektorá skúsenosť s takými objednávkami? Ďakujem za info

yanni
9. júl 2014

to bude nejaky podvod. Vsetky podmienky okolo dodania AJ postovne musi byt udane uz pri objednavke tovaru. Ja keby som nevedela dopredu ci mam plati postovne a aj ako aj kolko, tak by som tam nic neobjdnavala.
A poviem ti uprimne, priamo z Ciny by som neobjednavala uz vobec.

jana208
9. júl 2014

ahoj, o cenách postovného a o cle neviem nič, lebo som objednávala prostredníctvom jednej pani cez FB, takže to bola jej starosť, ale môžem ti povedať, že čakala som asi 5 týždňov a ten tovar na fotkách je velmi pekný, ale v skutočnosti je hrozný, je odlišný ako na fotkách a zlý kvalitou. Ja už určite takéto veci objednávať nebudem.

josephine77
9. júl 2014

Ak máš na mysli stránku ebay alebo aliexpress tak poštovné záleží ktoré si vyberieš sú tam predajcovia ktorí poštové neúčtujú - čiže je to free shiping. Ak je hodnota tovaru nad 22€ platíš DPH a clo sa platí len nad sumu okolo 150€ a vyššie.

stanislavao
9. júl 2014

@marry1515 dph sa plati, len ked mate balicek viac, ako urcita suma, cca 20-30 eur. ja objednavam pravidelne a clo som este neplatila ani raz. a postovne tiez nie, lebo objednavam veci, ktore maju postovne zdarma. prave mi prisiel dnes tovar z aliexpres.com a dnes robim dalsiu objednavku. ziadne postovne, ziadne clo. dodoanie bolo 2 tyzdne. objednala som krasne teplaky, ktore tu v pro shope by som kupila za 12-15 eur, tak ma vysli asi 7 eur. urcite sa to oplati. ale pozor na rozmery a kvalitu. nie vsetky veci su dobrej kvality. ale daju sa najst aj pekne veci a kvalitne. teplacky detom objednavam a poviem vam, ze ani po 2 rokoch neboli na nich ziadne zmolky. tricka boli nekvalitne, natahovali sa. ale mikinky a teplacky boli dobre. a ciapky su tiez super.

cajova_lienka
9. júl 2014

ja objednavam z Ciny casto a cena by mala byt uvedena pri cene tovaru. vacsinou platis hned pri odoslani objednavky kartou aj postovne. treba ratat s velkostu cca. o 2 cisla mensie. co sa tyka kvality treba sa orientovat podla hodnotenia produktu (feedback) a ratingu predajcu. a ja mam az na to orientovanie sa vo velkostiach dobre skusenosti - resp. ked som bola nespokojna tak mi vratili peniaze. A clo sa plati nad 150€ a dph nad 22€ . ked nakupujes vela veci tak ich plat vo viacerych platbach nech nemas velke ciastky ak by si musela dokladovat cenu pre colnu spravu. prijemne nakupovanie 😀

sadul
9. júl 2014

ja som si objednavala v roku 2011 cez tidebuy.com svadobne saty, take ake som chcela tu nikde nemali, jednoduche, originalne a hlavne lacne, stali ma 176, 29dolacov, free shipping, mala som este 5 dolarovy kupon na zlavu, ziadne clo ani dph som na slovensku neplatila, prislo to cez tnt express. spokojnost maximalna, jedina uprava ktoru som robila bola uprava dlzky, po svadbe som ich predala za 100 eur...neskor som objednavala este spolocenske saty pre priatelkynu dceru na stuzkovu, prisli v poriadku, ale uz mi bolo vyrubene clo do 20 eur z colneho uradu sr...momentalne neviem ako to funguje..predpokladam ze colne aj depehackove podmienky sa uz odvtedy menili...objednavala som vzdy realnu velkost a este bola trosku vôľa na upravu, takze v pohode..