Máte skúsenosti s phishingom cez DPD?
Prosím o posúdenie, kým dostanem vyjadrenie od DPD: kamarátka cudzinka mi poslala na posúdenie komunikáciu možného kupujúceho, ktorý jej poslal link na aplikáciu, kam by mala uviesť číslo platobnej karty, respektíve všetky údaje z platobnej karty a jej prídu na tú kartu peniaze za tovar. kupujúci uhradí dopravu cez kuriéra DPD, ktorý v stredu po tovar príde.
mám paranoiu alebo takto to u nás nefunguje? teda v DPD...

@cheeta ale ved paypal je nieco ine, ty cez paypal predsa chces PLATIT. Ale ak mas peniaze cez DPD prijat TY, tak NACO im su vsetky udaje tvojej karty? Na to staci iba IBAN. Karta je PLATIDLO, nie prasiatko, kam si vlozis peniaze. Peniaze idu na ucet ci do prasiatka bez potreby karty. Ved ci uz ides do banky vlozit peniaze alebo potrebujes niekomu previest peniaze, jeho kartu - udaje z nej - na to vobec nepotrebujes! Ci hadam ano? Tvoju kartu ti treba IBA ako PLATIDLO, aj to nie v banke, ale v obchode, kamennom ci internetovom, ( a pripad s navratom platby cez terminal je nieco uplne, ale uplne ine).

@cheeta ty si ale stále ideš svoje. Proste skús pochopiť že takto to nefunguje ak od teba chce niekto nakúpiť, že ty musíš zadať údaje zo svojej karty aby si dostala peniaze a kupujúci si pošle kuriéra. Proste nie.
Je toho plny internet.
Ak niečo predavam, peniaze dostanem na účet a kupujúcemu stačí IBAN.
Predávala som kočík, poslala som iban, peniaze hneď na účte a kupujúca si poslala kuriéra áno, ale ja som nemusela nič hradiť, platiť riešiť. Ona si to vyriešila sama.