Máte skúsenosti s robotickým mopom Vileda Virobi?

saxana123
30. sep 2012

Ja som ho dnes dostala, a je to láska na prvý pohľad, 😀 už ho nabíjam a neviem sa dočkať kedy ho pustím. pripadá mi ako fajn pomocník do domácnosti, má ho niekto? Ste spokojné? švihne ma ak to bude hovadina 😝

galaxy
1. okt 2012

daj vedieť prosím potom ako funguje,kúpim aj ja 😉

radka007
7. okt 2012

ahoj tak ako si spokojná? aj mna by to zaujímalo... dík za info

g211
10. nov 2012

Ahojte, pouzivam 2 kusy tohto zazraku - jeden v praci, druhy doma. V praci mame velkoformatovu gresovu dlazbu, doma laminatovu plavajucu podlahu a klasicku dlazbu. Okrem Viledy som mal predtym 2 roboticke vysavace (vsetky som vratil, lebo poriadne nefungovali), plus treti (Roomba) mame cca 1,5 roka a sme spokojni. Dolezite je uvedomit si, ze Vileda nie je nahradou vysavaca, ani metly, ani mopu. Je to ale vynikajuca pomocka pre doupratovanie, resp. pre udrziavanie poriadku. Vdaka vyske necelych 6 cm sa totiz zmesti pod vsetok nas nabytok, aj tam, kde sa Roomba nezmesti (sedacka, obyvackova stena). Sumarizujem plusy a minusy:
+ Neuveritelne dobra cena (aktualne akcia 29,90 EUR v Hypernove)
+ Prijatelna cena vymennych podloziek (3,50 EUR za 20 kusov)
+ Vynikajuca pomocka pre doupratovanie, alebo pre udrziavanie poriadku (chlpy z domacich zvierat, vlasy, chuchvalce prachu)
+ Vyborne zachytava prach, vlasy, chlpy
+ Jednoducho sa cisti (aj ked sa neda porovnat s robotickym vysavacom, kompletne cistenie Roomby mi zaberie 15 minut, cistenie Viledy zaberie 1 minutu)
+ Neotlcie nabytok (napr. v praci mame stolicky "Lazy" z Kiky, ktore maju pochromovanu podlhovastu nohu, a tu Roomba napriek senzorom dost skrabala - Vileda s tymto nema problem)
+ Minimalny hluk, mozete nechat upratovat obyvacku aj v noci a za druhymi zatvorenymi dverami uz nebudete nic pocut
A teraz minusy:
- Nezachytava omrvinky a ine vacsie spiny (ale toto som od Viledy ani neocakaval - jednoducho treba predtym rychlo pozametat alebo povysavat)
- Ak mate niekde polozeny koberec napr. pod konferencnym stolikom, tak pri narazeni na neho nechava svoje necistoty (toto je ale problem vsetkych robotov, aj drahych robotickych vysavacov)
- Ojedinele sa niekde zasekne (to sa ale da vyriesit - napr. na toto miesto nieco polozite)
- Akumulator urcite nevydrzi 4 hodiny, mozno tak 2
- Pri nabijani nema indikaciu skoncenia nabijania, treba si odsledovat 8 hodin.
+/- Ma NiMH akumulatory, ktore casom vyrazne stratia kapacitu a bude potrebne ich vymenit. Dobra sprava je, ze v navode je napisane ako na to.
- Musite mat podlahu suchu, na mokre miesta sa zvykne "prilepit" a nechat tam po sebe spinu.
- Ziadna logika pohybu, treba nechat dostatocne dlho upratovat aby nahodnym odrazom presla vsetky miesta (vraj 30m2 = 30 minut, osobne by som nechal aj dlhsie).
- Po dokonceni upratovania zastane na nahodnom mieste, cize musite hladat.
Napriek vsetkym minusom Viledu Virobi rozhodne odporucam. Ako som uz pisal, treba si uvedomit ze to nie je nahrada vysavaca, ale pomaha vyborne. Pre zaujimavost prikladam fotografiu cca 10-minutoveho upratovania Viledou po tom, ako sme si mysleli ze uz mame upratane.

adaka
22. apr 2013

tak ona čistí na sucho ?? A čo nejaké fľaky po vyliatí ...

laskonka28
17. máj 2014

My ho máme celá rodina a jeden máme navyše...ak je záujem, predám za 20 eur + utierky...píšte do IP, použitý 2x, keď som ho ukazovala...

jitka0071
10. jan 2016

mozno niekto poradí nedaju sa zohnat nikde nahradné utierky, ako to riesit? môzem tam dat nejaku inu utierku? dakujem lebo nikde v eshopoch nemaju dostupné tak neviem...co ho mam vyhodit?