icon

Máte strach z konfliktu medzi Ruskom a Ukrajinou?

7. mar 2024

Máte niekedy strach co bude ďalej? Niekedy ma chytí taka panika co sa stane počas vojny že to prepukne a pri masej vláde asi aj prepukne do brutálneho konfliktu , nechcem žiadne rozbroje tu len ci aj vy mate niekedy pocit paniky .......

babababka
7. mar 2024

@walentina7 Áno,o pár rokov realita.

veklipo
7. mar 2024

@cafelatte a už ich niekto vyslal ist? Či to zasa iba Fico blúznil a voliči si myslia, že nás chráni.
Inak, 24.2.2022 si moji známi, vojaci, balili kufre a isli na hranice s UA. Nevedeli, co ich tam čaká. Teda ste sa ich pýtali, ci chcú? Fico mlčal a čakal na noty z Ruska.

deti95060810
7. mar 2024

neviem - možno som sama, ale ja vôbec nemám strach.
Nebála som sa ani pred 2 rokmi keď bol problém Ukrajina a ani teraz.
žijem si svoj život, starám sa o rodinu.

tundra
7. mar 2024

Zijem vo Švajciarsku a nahodou som narazil na toto video.Švajciar emigroval do Ruska a pozrite si,ak chcete jeho vyjadrenia.Musim skonstatovat,ze vzapeti,som narazil na dalsieho,ktory zije 200km od Moskvy a potvrdzuje,ze v Rusku sa zije lepsie,ako vo Švajciarsku.Podla mna nie je,vsetko biele alebo cierne.Nie je mojim cielom vyvolat burlivu diskusiu,chcem poukazat na to,ze aj Švajciari odchadzaju z domova a hľadaju,lepsie miesto na zivot,pretoze tu v CH je fajn,ked mas dobry plat a vlastne byvanie,pokial toto nemas,tak na jesen zivota nemas prostriedky na udrzanie standardu.

https://www.youtube.com/watch?v=TnKDnApdyYU
zuzanazu85
7. mar 2024

Ja si ani neviem ,nechcem predstaviť,keby sa Ukrajina nebránila a my máme za suseda Rusko. S jedlom rastie chuť a neviem,akoby obhajovali poniektorí, keby len prešli Ukrajinou a nabehnú, akože zase ,,oslobodiť " nás od útlaku od USA a EU. Eurofondy nesmrdia,ale dodržiavať pravidlá,už smrdí.

mapa
7. mar 2024

@tundra chod niekam s tou ruSSkou primitivnou propagandou... najlepsie do ruSSka si zit lepsie vo vlastnom byvani 😁

zuzanazu85
7. mar 2024

@tundra a ja som počula,že jeden dokonca plával na nafukovacom kolese do Ruska 🤣

mapa
7. mar 2024

@cafelatte inc si tu svojho casu spominala, ako vlastnis nehnutelnosti v inych statoch EU. preco nie v ruSSku, ked sa tam rak dobre zije?

greta90
7. mar 2024

@zmrzlinka2021 no to hej no hlúpe Česko (nie celé, Fialova vláda) ani nevie akú chybu urobilo. Samozrejme, takí jednoduchší dezoláti ako ty budú kydať na Slovensko, pretože Slovensko musí byť poslušné západným veľmociam a plniť ich pokyny,že? Ale inak súhlasím, že také zlé veci by veru niektorých ľudí aj prebudili. Mier totiž ako pojem mnohým ľuďom nič nehovorí a takí vojnoví štváči akých máme v opozícii a bohužiaľ aj vo vládach európskych štátov by sa veru asi spamätali až na fronte

tundra
7. mar 2024

@mapa zase nevie nieko citat s porozumenim.
"Blby lidi,taky lidi"nic viac ti k tomu nenapisem😉

greta90
7. mar 2024

@tundra ja len nechápem tých ktorí tu neustále riešia Rusko ako nejakú najhoršiu krajinu na život, veď v koľkých krajinách sveta sa žije podobne a možno ešte horšie a samozrejme kto kritizuje západné krajiny tak je automaticky nejaký rusofil... Veď tam to vôbec nie je ružové a teda asi ani v tom slávnom Švajčiarsku, ktoré vždy malo byť ako nejaký náš cieľ v životnej úrovni

greta90
7. mar 2024

@walentina7 toto máš odkiaľ? Už tu bolo veľa takých strašení po covide, že bude pandémia opičích kiahní a neviem čo ešte... Nikto nemusí mať nič digitálne pripojené

mapa
7. mar 2024

@tundra ved to, ze nie som blba 😉

mapa
7. mar 2024

@greta90 uz ti to v inej teme vysvetlili 😁 kolkokrat si bola vo vo svajciarsku a kolkokrat v ruSSku? Btw. dezolati casto davali prave svajciarsko ako vzor neutrality vo vsetkom, takze uz ani to neplati?

greta90
7. mar 2024

@mapa nejde o neutralitu, ide hlavne o tvrdý kapitalizmus, ktorý je prakticky asi všade vo svete, áno aj v tom RUSKU (píše sa to po slovensky naozaj takto😉)

greta90
7. mar 2024

@cukorfalat tým, že sa podporuje zbrojenie, otvorene sa hovorí o zapojení vojakov istých štátov do vojny miesto tlačenia do mierových rokovaní a diplomacie

tundra
7. mar 2024

@greta90 dakujem za Tvoj komentar,pracoval som v Nemecku,Rakusku a teraz uz 11 rokov zijeme vo Švajciarsku.Je ine,ked tu clovek pride na par rokov zarobit a vrati sa domov,alebo tu zije.Je paradox,ze vela domacich,pred dôchodkom riesia,kde preziju jesen zivota.Max.dôchodok od statu pri odrobeni 40 rokov je 2500Fr.Priemerny plat je okolo 6700Fr.(zdroj googl)
Ano maju 2.a 3. pilier,ale nie vsetci maju na to,aby si setrili.Vidis ten rozdiel,medzi zarobkom a dôchodkom?Tak to je...Ja sa nestazujem,mame sa super,len som chcel poukazat na to,ze aj zo Švajciarska ludia odchadzaju a Rusko je tiez,medzi krajinami,kde odchadzaju.Skoda,ze ma hned oznacili za propagandistu😅a neviem,co este.
Na vojnu mam svoj nazor a nemam potrebu,ho tu zverejnovat.Mame demokraciu,kazdy si moze povedat co chce👍💪.Prave ten Švajciar hovori,ze asi nexistuje ina krajina s priamou demokraciou ako Švajciarsko,napriek tomu sa do Švajciarska uz nechce vratit.

mapa
7. mar 2024

@greta90 od kedy ruSSky teroristi napadli slobodnu krajinu Ukrajinu- slovanov, svojich bratov (aby som hovorila tvojou recou) a hadze bomby na hlavy nevinnym ludom, znasilnuje zeny a deti, rabuje sukromny majetok a devastuje krajinu ako celok to bude navzdy pre mna ruSSko 😉
Mimochodom, kazdy normalny clovek tuzi po miery a vojna moze skoncit okamzite, ked ruSSki okupanti do posledneho vypadnu zo slobodnej krajiny, ktoru uz od roku 2014 terorizuju svojou pritomnostou... To je mier.

tundra
7. mar 2024

@mapa "Samochvala smrdi"😉

mapa
7. mar 2024

@tundra tak sup sup, so svajciarskymi frankami utekaj do najslobodnejsej zeme v eurazii a uzi si tam ten najkrajsi dochodok 😉

tundra
7. mar 2024

@mapa velka skoda,ze sa neda diskutovat na urovni...

mapa
7. mar 2024

@tundra ved ti prajem len to, po com tuzis, neviem co sa zavzdusnujes 😁

tundra
7. mar 2024

@mapa Ako môzes vediet,po com ja tuzim🤔.
Za to,ze som zverejnil link na video,kde Švajciar emigroval do Ruska a vyjadril sa,ze do Švajciarska sa uz nevrati👍.Toto si napisala:
chod niekam s tou ruSSkou primitivnou propagandou... najlepsie do ruSSka si zit lepsie vo vlastnom byvani 😁
Do dôchodku,mam este par rokov a uprimne, sam neviem,kde ho prezijeme,ak sa ho dozijem.A nazavzdusnujem sa,len niektore komentare su na urovni ziaka 6.triedy ZS.

paradajkova
7. mar 2024

@autorka, ano tiez mam pocit, ze nasa vlada len prilieva do ohna. A ludia im este zeru, ze chcu mier. Pritom nasa vlada podporuje Rusko v ich sialenych chutkach na cudzie uzemia.

benit
7. mar 2024

@zmrzlinka2021 kto potrebuje uprarat hodnoty? Normalny clivek nemusi zazit vojnu, aby vedel, ze je to zlo. Za jedneho maleho zakomplexovaneho cliveka, ktory ju vyvolal a za nasho, ktoremu ide iba o svojich ludi a tymto si nahana volicov hadsm slusny clovek nemusi zaxit vojnu, aby si upraral hodnoty.

mapa
7. mar 2024

@tundra ok, pridavas sem frazy na urovni 6. rocnika zs tak podme debatit v realnych datach, nie v intenciach ruSSkej propagandy o fantastickom zivote dochodcov v ruSSku. Uvedomujes si, ze statny dochodok v ruSSku je na urovni 20 dolarov- aj to musis mat stastie, v mnohych pripadoch nedostanes nic. Tiez pises o dochodku vo Svajciarsku, kde su ludia nauceni byt zodpovedni sami za seba a tvorit si z nadstandardnych prijmov rezervy v sukromnych dochodcovskych fondoch. Nasledne si ten dochodok uzivat podla svojich predstav- napr. Aj v ruSSku. To co uvadzas ty je nejaky statny minimalny dochodok v Svajciarsku.
A netusim, co ta- chlapa- motivovalo sa po 20+ rokoch zivota v zapadnej europe zaregistrovat sa v polovici minuleho roka na stranky pre matky s malymi detmi a v teme o ruSSkej agresii vytiahnut nejake propagandisticke video z krajiny agresora. Napada mi len brutalny smutok za domovom, ale pravdepodobne to bude len bohapuste sirenie propagandy v ramci hybridnej vojny.

tundra
7. mar 2024

@mapa Fuu,ale si ma dala,zase som o nieco mudrejsi💪👍

eva8
7. mar 2024

@tundra nie je to tak, ze so Svajciarskym dochodkom sa im lepsie zije v Rusku kvoli nizsim zivotnym nakladom?

tundra
7. mar 2024

Ak by niekoho zaujimalo,tak dôchodok v Rusku podla dostupnych udajov,bol roku 2022 cca.193€.
Tak,podla niektorych,sirim propagandu,ale mne to je jedno....ja som to sem napisal,ako zaujimavost.

tundra
7. mar 2024

@eva8 ja som zial, zatial v Rusku nebol.Mal som skvelu rustinarku,takze po rusky, by som vedel v priebehu par mesiacov.Ja neviem, preco je to tak...,keby som vedel,rad by som to zverejnil.Ale urcite naklady na zivot,su uplne niekde inde,ako vo Švajciarsku.