Máte už všetko nachystané na Vianoce?
Ahojte, máte už na Vianoce všetko prichystané?
Stromček mám a piecť a variť budem piecť zakusky v nedeľu krémove a v pondelok navarím.Deň vopred a v utorok len obalim rezne ryby a vypražim.Ja šalat robím v pondelok aj kapustnicu.
Pokaiľ mi žila mamina tak som išla domov na Východ ma hotove aj s mužom. Ale odkedy nie je už ani svokruša tak musím všetko sama.
Stromček máme postavený, poriadok tak pol na pol 😂 upiekli sme linecké druhý deň ich deti zjedli 😀 ale pohoda nejako ma to nestresuje. Čosi este upečieme, hlavne snáď budeme zdravý na Vianoce, dcéra akurát mala týždeň teploty, už sa dáva do normálu, asi chrípku ale ešte kašeľ hnusný.
ja nemam nic, akurat su uz kupene darceky a stromcek - este neozdobeny.
Od vsetkeho sme sa pustili do malovania 😵
@muchotrafka298 ja mam ale to ovocie aj tak dlho nevydrzi a ja mam rada cerstve takze chodim kazdy 3-4 den na ovocie a zeleninu. Ja si nerada zapratavam byt zasobami. A ked nahosou mame take dni ze jeme malo ovocia zeleniny tak je zbytocne mat toho doma vela.
Deti som mala celý december choré,vcera išli pobede ku starkým. Večer sme mali firemný večierok a keď som sa vrátila balila som darčeky.
Dnes s mužom máme komplet upratovanie domu.
Nakúpila som vo štvrtok.
V nedeľu pečieme 2 druhy.
Pondelok robíme základ šalátu a stromček s deťmi.
Toto máme v podstate každý rok, vždy všetko na poslednú chvíľu 😀
Výzdobu nemám,stroncek nemám, uprataného ako tak,kapor je na dnes objednaný, a napecens mám 5 druhov koláčikov.
Darčeky nemám pobalene
... Staršia schytala horucky,keďže sme 5ti,čakám ďalšieho vojacika v rade, nebodaj hospitalizácia pri najmenším,keďže.mne vždy deti skončíš v nemocnici....
Minuly rok nás (vtedy s 2 mesačným) pustili n Silvestrs domov z nemocnice...
Tento rok nestresujem, mám výhovorku. Som na PN, kázali mi odpočívať.V chladničke mám nakúpené hotové cestá. Zajtra príde vnúčik, budeme vykrajovať a rozhádže aj to, čo bolo upratané. Vôbec mi to nevadí.
Mne to "vsetko" prileti zajtra, idem pre ñu na letisko, nic viac mi netreba
@earlgrey kriza moja je
@princkrason Kašlať na darčeky 😃
@earlgrey ale daco kupim , peniaze nikdo nechce 😀
@princkrason Lebo peniaze má každý a nemajú žiadnu hodnotu a cenu 😃
Absolutne nic...ziadny stromcek,ziadne kolaciky ani zakusky,ziadna vyzdoba. 😃 a vobec ma to nestve,24 pridem z prace,pustim tv,uvarim kavu a vylozim nohy. Salam parky 🤣
Jedno okno som umyla až
😆napecene nemám nič, u susedy som si objednala 15 ks laskoniek. Kapustu som už kúpila na kapustnicu a rybu tiež. Stromcek stojí, darčeky som balila pred 2 týždňami. Takže tak. Co viac mi treba?
Nie ze by ma to bavilo, ale pred Vianocami makame cela rodina aby sme mali potom 2 tyzdne nicnerobenia v cistom dome. Konkretne,takmer hotove pecenie (5 druhov a 2 davky z kazdeho),okna(dusovala som sa ze ich nebudem umyvate ani nahodou ale nedalo mi),muz s detmi nachystal stromcek a vyzdobu vonku, drhli sme dom . Pre nas su Vianoce totalne ine obdobie ako zvysok roka,takze sa snazime😀
@zuzinabila jasne, uplne sa trasiem od zavisti 😅🤦♀️
@evcagabi 🙃
@stormie úplne súhlas, nemám stres z pečenia,varenia, upratovania... keď skočili besiedky, posedenia tak som v kľude
Ano, mam. Zajtra este spravim sliziky do polievky a nabalim krabicky kolacikov, ktore poslem ako darceky tym, ktori urcite nepecu (vek, choroba). Bez toho by som nemala Vianoce.
Zajtra este raz upracem kuchynu (lebo sliziky) a potom uz len pockat na Stedry den.
Ako tak,darčeky zbieram priebežne od jesene..Inak Vianoce absolútne neprežívam na rozdiel od môjho muža,ktorý je ako veľké dieťa.Minuly týždeň som nadrábala,vycucnutá z množstva ľudí a pracujem až do 25.Pre mňa je to zbytočný prehnaný humbuk..ale kvôli mužovi a deťom aspoň takto po večeroch pečiem a upracem.Teším sa skôr na obdobie po sviatkoch, ze navštívim rodičov a 3 dni voľna konečne.
Tak ja už mám všetko, koláče napecene, kriak ozdobený, darceky pobalene a už vyzierame koláčiky pri rozprávkach. Pre mňa toto nie sú stresy, ale radosť.
ja zajtra este pracujem, ale inak strom ozdobeny darceky pobale e a nakupene este povysavat a poumyvat podlahy
kolace som dostala
Už len upratať ale neriešim, mam dieťa ktorému hovorím čím väčší chaos tým spokojnejšia,, systematicky chaos už som si zvykla
Nemáme ako vždy si to nechávam na 23tretieho to je tradícia už 🤣🤣🤣

Mam vianocne nalakovane nechty, to je vsetko.