Máte Vespu?
Mate niekto Vespu alebo podobny motocykel? Chodite na tom napr. do prace? Da sa tam odviezt aj dieta? Vyhovuje vam to, ci radsej autobus alebo na nevyhnutne cesty auto?
Ja nemam kde parkovat auto pred pracou, Vespu by mi mozno umoznili dat do dvora... Takze chodime autobusom. Este som rozmyslala nad elektrobicyklom, lenze to mi pride hlavne v lete komplikovane a dieta sa tam tiez asi tazsie zvezie ako na sedadle za soferom...
@polovnicka92 a ty mas klasicku motorku? na take nieco si moc netrufam.
dieta ma teraz 6 rokov. mne to len pride pohodlnejsie riesenie ako elektrobicykel, kde sa clovek spoti aj tak a do prace to potom nie je nic moc.
My máme a podľa mňa úžasné vozitko a do mesta praktické,odvezie nás oboch s mužom a vozia na tom aj deti čo som videla ,pre mňa čo je úžasné že tam odveziem aj nákup
ja som len ladvinka, nesoferujem, chlap ma vozi 🙂 ale ano, mame velku 650ku
ja neviem, bala by som sa ist s takym malym, este ak by sa dala namontovat opierka aspon, to neviem ale ci sa da 🙂 navyse na motorku mozes posadit az od 12tich rokov, ci na vespe mozes skor, to tiez neviem 🙂 ani nejake malicke auto nemas kde zaparkovat? predsa to by ste vyuzivali celorocne 🙂
tak parkovisko tu je, lenze mestske za cca 8€ na den a tolko urcite za parkovanie nedam, takze radsej tym autobusom budem chodit.
Mam Vespu, pouzivam ju primarne v meste (mam ale tu velku GTS). Je to super, a pre mna ohromne pohodlne v lete v meste - hlavne kvoli parkovaniu.
Ale podla mna je to naozaj iba na teple letne dni, takze skor taka zabava, ako nahrada. Pod 10 stupnov na tom premrznes (ak nemas spravne oblecenie). Za druhe - 6 rocne dieta na Vespu nepatri (ani zo zakona nemoze). Idealny vek (podla velkosti dietata) je cca 10-12 rokov (na SVK zo zakona minimalne 12 rokov).
Plus - dieta a aj ty by ste sa mali na vespu / skuter primerane obliect (nohavice / bunda s chranicmi, rukavice, topanky). Je to drahe a nie uplne najpohodlejsie. Ver mi, pad na asfalt aj v 30ke je celkom bolestivy. Ja na vespe vozim deti, ale iba obcas - v nedelu vylet, na zmrzlinu a podobne. Mimo velkej premavky, velmi defenzivne.
Odporucam - elektro bajk + vozik za bicykel. S dobrou goratexovou bundou vies fungovat celorocne. Tak som fungoval dlhe roky s mensimi detmi. Teraz behaju uz sami na bajkoch po meste (ale nezijeme na SVK, takze infrastruktura je tu ina).
@wade ohladne deti som si nic nestudovala, takze asi som sa spytala blbost. len proste ked na bicykli vozim dieta a predpokladam ze aj na elektrobicykli sa moze vozit- kde sa da dosiahnut aj velka rychlost, som predpokladala ze aj na vespe ked bude mat prilbu a pojdem max. 40-50km/h moze dieta ist.
E bajk ti pomáha len do rýchlosti 25km/za hodinu, dieťa musí mať prilbu aj na bicykli, takže ak máš dieťa do 12 rokov bicykel,ak máš dieťa staršie a chceš Vespu kúp si Vespu.A je iné keď spadnes na bicykli ktorý má dáme tomu 30kg A Vespa ktorá má 130kg
Neviem o akom meste sa bavime. Velmi to zalezi od infrastruktury. Ak je cyklisticka infrastruktura ok, a vies sa tam pohodlne dostat na bajku - kombinacia elektrobajku a vozika (pripadne sedacky - vsetko ma svoje vyhody a nehody) je vascinou najlepsia. V meste pri tych priemernych rychlostiach je vespa a elektrobajk skoro na tom istom (lebo s dietatom by si asi nemysickovala pomedzi auta, ako to robia ludia na skutroch - a teda stojis v zapche). Plus bajk sa da naozaj vyuzivat aj v zime (ak nie je sneh / lad), lebo kedze sa hybes, nie je na nom zima. U nas vela ludi teraz beha na takychto bajkoch (vojdu tam aj 2 deti dozadu 🙂 Len ta cena - je to ako za novu vespu + este trosku.
k tej cene len dodam, ze taketo bajky nestracaju tak na hodnote. Po troch rokoch ho predas mozno s 400-500 eurovou stratou, co nie je zas tak vela (v pomere k cene). Len jazdenych je este malo - prisli na trh tak pred 2-3 rokmi.

ahoj, my sme boli dat menit olej na nasej moto, za ten cas nam pozicali vespu, sli sme na nej dvaja dospeli ale pre mna to pohodlne nebolo, necitila som sa ani bezpecne, neviem ake stare mas dieta, ako vosli sme sa celkom ok len nohy na tie stupacky mi ledva dotiahli a musela som sa ho velmi drzat, na kratucke vzdialenosti, ak sa dieta Teba bude drzat je to ok, ale ja by som to nechcela 🙂