icon

Matka evidovaná na úrade a choré dieťa

ollynka
15. dec 2017

Som na úrade práce a mám choré dieťa. Na podpis som bola aj s chorým dieťaťom s 39 st. horúčkou úradníčka mi dala papier na potvrdenie o zamestnanie, zobrala som ho a prišiel problém so zamestnávateľom. Vrchol bol ked som chcela od nej potvrdenie pre úrad, tak ma obvinila, že nechcem pracovať, potom sme sa dohodli, že mi to orazí po manželovy a ja keď mi vyzdravie dieťa sa s ňou stretnem osobne. Chcela som totiž pracovať na pol úväzku, alebo len na dohodu, kôli dieťatku. Bola arogantná, podľa mňa ma nechcela ani prijať, nakoniec bol problém aj s mužom sa stretnúť, na internet vyjadrenie nechcela poslať, že ona nemá kedy. V pondelok idem na úrad, potvrdenie orazené nemám. Kto máte podobný problém prosím vás.?

ollynka
autor
15. dec 2017

nie to potvrdenie raz za mesiac, ktoré dá úrad práce, ide o potvrdenie, kde vás posiela priamo k určitému zamestnávateľovy úrad práce. Čo som sa mala venovať chorému dieťaťu mala som mindráky celý týždeň.

bibistec
15. dec 2017

Ved ak mate papier od lekara ze ste doma s dietatom tak je to ok a ked vy napisete ziadost e mailom vytlacte si ju a odneste na urad aj kwd neodpisu je to hladanie zamestnania

katarinamarkova
15. dec 2017

@ollynka A čo ti povedala pani na úrade práce, keď si jej doniesla potvrdenie od lekára, že máš choré dieťa?
Bola si s dieťatkom u lekára? Dala si si OČR potvrdiť? zaniesla si to tete na úrad práce?

Nemôžeš predsa ísť na pohovor, keď máš choré dieťa! A už vôbec nemáš čo ťahať dieťa pomaly v 40tkách po úrade práce medzi to kvantum ľudí!

katarinamarkova
15. dec 2017

@ollynka maximálne sa ti ospravedlnujem:

http://www.upsvar.sk/obcan/mam-chore-dieta-nemo...

bola som v tom, že ak máš dieťatko PN je to OK ak doložíš potvrdenie tete na úrade. Ono je to tak, že by si PN musela byť ty.

???debilné zákony !!!
jasné dieťa v 40tkách sa o seba postará samo. zaitaľ čo mamička bude behať pre podpis. :( smutné :(

ollynka
autor
16. dec 2017

@katarinamarkova OČR nie je dôvodom aby si nemohla ísť na pohovor, je to vo vyhláške nášho štátu, takže ak si na úrade práce a máš choré dieťa, nie je to prekážka aby si nemohla ísť na pohovor, alebo na podpis. Takto náš štát chráni matky a s chorými deťmi.Ak si ho nemáš kam dať tak máš problém a nervy v kýbli

katarinamarkova
16. dec 2017

@ollynka 😒 ta istá inštitúcia ktorá veľmi patra po tom s kým je tvoje dieťa keď ma zrazu 3roky......a je jej jedno s kým necha mama dieťa v 40tkach keď ma ísť na kontakt či pohovor.....mi to pripomenulo ako nikomu moje dieťa nechýbalo keď malo 2 roky a ja na full time v práci. Zrazu malo 3 a halooo nahlaste nam kto sa vám stará o dieťa lebo dovrsilo 3 roky! 😒 co dodať logika postradana......

katarinamarkova
16. dec 2017

@bibistec nie nie je to ok...aj ja som myslela....kuk link co dom hodila 😐

evittam
16. dec 2017

@katarinamarkova V tomto "Kocurkove" hladas logicke zakony? 😁😁😁 Tak ako pises-zbehni nebodaj do obchodu a nechaj dieta same 10minut a "vdacny sused" na teba zavola sociálku tak ta hadam aj zavru ale zo o com tu píše zakladatelka je v poriadku.
Ale btw.-treba vediet aj otvoriť usta a aj riadne vypisat tu "super" štvorstrannu žiadosť o zaradenie do evidencie uchádzačov o zamestnanie, kde treba vsetko pekne vypisat. A rodic co sa stará o dieta so 10rokov moze v určitých prípadoch odmietnut pracu-je to v zakone. Takze netreba sa báť ohradiť a myslieť si,ze tetusky na uradoch mozu vsetko.

bibistec
16. dec 2017

@katarinamarkova tak naposledy ked som bola evidovana tak to tak fungovalo

evittam
16. dec 2017

@bibistec Súhlasím s tebou. Mňa tiež nikam nikto neposielal. Stacilo,ze som doniesla potvrdenie,ze si hľadám prácu, napr.aj stačilo (ako pises), ze som reagovala mailom na nejakú prac.ponuku a vôbec mi nemuseli odpovedať-a to stačilo jedno za mesiac. Chodila som raz za 3mesiace, doniesla 3 taketo maily a vybavené. A to bolo tento rok.

evittam
16. dec 2017

Ale je možné,ze to takto vážne neberu prveho pol roka.... Netuším. Našťastie som pracu našla a vlastne na UPSVaR som bola len preto aby som si vybrala podporu co mi patrila.

katarinamarkova
16. dec 2017

@evittam ano odmitnut prácu je ok ak sú tam normálne dovody a vie si to vykecat....ale neprist na kontakt alebo neidt na pohovor ak ma dieťa 40tky ok nie je......podla toho čo so vyššie uviedla. Logiku nehladam 😊 je mi len luto že absentuje

katarinamarkova
16. dec 2017

@ollynka ako dlho si už evidovana na urade?

brita
17. dec 2017

@ollynka stačí vám potvrdenie,aj mailom,od hocijakého zamestnávateľa,ze ste sa uchádzali o nejakú prácu.cize vy napíšete mail,ze žiadate o prácu,zamestnavatel vám odpovie,hoci zamietavo,to si vytlačte a to ukážte.musia vám to uznať.

brita
17. dec 2017

@ollynka A o akú prácu ste sa uchádzali, v akej oblasti?

evittam
17. dec 2017

@brita Ani nemusí odpovedať-ako som uz napisala.

evittam
17. dec 2017

@brita A je rozdiel ak maju pracu,ktora je pre teba vyhovujuca a ta tam poslu a ty neprídeš.

brita
17. dec 2017

@evittam áno,to je pravda.

ollynka
autor
17. dec 2017

@brita mne dali tlačivo priamo na zamestnávateľa a ona mi to tlačivo podpísať nechce. Ani emailom potvrdiť. Hoc sme sa dohodli, že ked dieťa vyzdravie t.j. do stredy prídem osobne, ale tlačivo musím odovzdať do zajtra. A to ju vytáčalo, že ja chcem potvrdiť tlačivo. Žiadosť cez email som jej zaslala, neodpovedala na nu.

ollynka
autor
17. dec 2017

@brita
išlo o pedikúru, kde mám 3 mesačný kurz , k tomu 5 r.dieťa, takže pracovať len na neakú dohodu, alebo len záskok. Ona ma podla mna ani nechcela. Ešte šplechla do telefonu že ju to nezaujíma že to nemám potvrdené. Veľká podnikateľka sa ide voziť po matke, ktorá má choré dieťa.