Maturita po 40tke - oblečenie
Mám 42 r a v máji maturujem na ďalšej škole.
Vôbec neviem čo si obliecť.Pravdepodobne bude na konci mája teplo, ale najradšej by som išla v ľahkých nohaviciach a bluzke bude to nevhodné?očakávajú sa šaty?Nemam doma ani lodičky iba čierne potrebujem komplet outfit.Ak by som si dala letné dlhé šaty nechcem žiadne kvety ani divoký vzor môžem mať aj sandálky či len uzatvorena špička?
Potrebujem kúpiť niečo, čo snáď aj bežne vynosim.
Ak by ste mali čas poprosím pár fotiek
Pozerala som zatial len Zaru a Mohito skúsim nájsť čo sa mi páči nevyhybam sa extravagancii, ale nejaké volaniky a kvietky alá lesná víla na to sa necítim.
Som blond a postava Venusa väčšie boky, silnejšie stehná bližšie su mi nohavice, ale možno pre ženskosť by boli vhodné šaty, ale určite midi, maxi a niečo padave nie obtiahnute
nohavice a blúzka sú úplne v pohode. v čom si maturovala, keď si mala 18? ja v rifliach a košeli, nikto to neriešil :D nejdeš obhajovať rigorózku, ani na ples.
Nohavice blízka,sukňa blúzka a na nohy niečo s uzavretou špičkou alebo v podstate hocičo.neries...
@levandula7 to vážne v rifliach?
Nohavice a blúzka je fajn. Nevolila by som čiernu, kľudne svetlejšie hnedé alebo šedé nohavice a nejaká blúzka v jemnej pastelovej farbe, omladí ťa to. Ja som maturovala v 21 a mala som tiež nohavice a blúzku. A dobrá voľba, akurát bola v ten deň dosť zima.
Môžeš mať aj nohavice a blúzku. Ja som promovala v nohavicovom kostýme, lebo som v tom čase šaty nenosila. Hlavne, aby si sa v tom cítila dobre.
@marsmykkok mám v pláne béžové nohavice a biela košeľa, blúzka mám rada minimalizmus, alebo bledomodra...len nebude nutné aj sako?
Musím mať blúzku zakasanu v nohaviciach?ja by som išla najradšej ležérne a na košeľu peknú retiazku s príveskom mám náramok a retiazku taku dlhu zaujímavú.
V 19 tke som maturovala v čiernobielych šatách s bodkami🙂dnes je podobná móda.
Len béžové nohavice akej farby lodičky béžové nebude to nuda?
autorka. Ja som zakasanú nemala blúzku a nemala som ani sako. A náramok/retiazku asi nie ak sú výrazné, ja som mala len hodinky elegantné, to podľa mňa stačí., prípadne jemná retiazka Ja som mala béžové nohavice, takú pásikavú blúzku (vtedy leteli pásiky) , bola biela a jemné pásiky žlto-hnedé a topánky smotanové. K béžovým nohaviciam by som volila skôr tú svetlomodrú blúzku a tam možno aj tie lodičky by si mohla nájsť nejaké také svetlé napríklad svetlo šedomodré, to by mohli byť pekné. Skús popozerať čo je v obchodoch, možno niečo pekné nájdeš.
Chodim na maturity a baby uz nosia vsetko mozne, lanove saty s kanadami alebo dedinske bluzocky s cipkami ( nic v zlom proti dedine : ) ale nikdy nikdy sme to neriesili.vzdy len odpoved a spravanie.ty nie si teenagerka, jasne, ale ked budes slusna a decentna, tvoje spicky a nohavice absolutne nikto riesit nebude.ked za den skusame 20 ludi,sme radi ze sme a oblecenie nikto neriesi
Bluzku zakasanu v nohaviciach? Boze, zena, ved na maturitu sa neoblieka podla protokolu. Aj tak ma prekvapuje, ze v tvojom veku mas len jedny lodicky a po otvoreni skrine nemas co obliect na obycajnu maturitu. Mohito ma teraz nadherne nove modely, kupila som si saty na pomaturitne stretnutie . Nos pekne farby, nebud za sedu mys. V tvojom veku mozes vsetko.
Krajsie oblecko staci...ci budu nohavice, ci sukna, bluzka, saty...to je predsa jedno. Staci, aby to vyzeralo pekne.
My sme na vyske len pri jednom profakovi mali povinnu suknu, ked sme chceli urobit skusku 🤦♀️
@oli18 v práci nosím predpísanú uniformu čo je na tom zvláštne?nenosím lodičky 2x ročne na oslavu.
@oli18 mám košele, blúzky, ale športové k rifliam, chino nohaviciam, mokasíny semidove som športový typ, ale práve Mohito som pozerala a odtiaľ by som si niečo vybrala

Nemusíš mat šaty