icon

Mávate dni, keď nerobíte nič?

26. mar 2023

Ahojte zienky, od kedy ste sa stali matkami, mate niekedy taky den, ze ho cely "prehnijete"? Proste iba relax, oddych, knizka, film, gauc. Lebo mne sa to vobec nedari, mat takyto den. Kazdy den nieco robim, ci uz ukladam, upratujem, varim, chystam nieco jest, aj ked navarim na dva dni, treba to zohriat, potom spratat taniere, naplnit umyvacku - ano, uz aj to ma unavuje. V sobotu vyriadim cely byt a v nedelu vecer uz zasa vidim tam prach, tam nieco v neporiadku atd.
Proste kolotoc, uz ma to prestava bavit. Manzel pomaha, ale proste to je chlap, on nevie tak upratat, navarit, ako ja. A nechcem ho sekirovat, ked sa snazi, ale ja to mam vsetko najradsej podla seba urobene, proste uz som taka. V bordeli sa necitim dobre, cize neviem len tak vypnut. No co mam robit, povzbudte ma dako 😀
Mame umyvacku, pracku, robota vysavaca a ja som uz taka leniva, ze sa mi dakedy ani nechce ist vyvesit ciste pradlo, ked pracka doperie. A nase mamky to ako zvladali.
Rozmaznana som az mi je zle a ustvata som aj tak z prace a z domacnosti. 🙄

Strana
z2
leniel
26. mar 2023

odkedy mam deti, nieco take neexistuje. ved to sa neda, nerobit nic. po porode som chcela vydychnut, no hahaha, ziadna pomoc, hned bolo treba kmitat, lietat okolo deti, do toho sme este vsetci covid dostali 😂 takze nie, taky den nebol 4,5 roka - odkedy som mamou. s laskou len spominam na tie dni, ked som ako studentka take dni mavala casto 😊

tykat
26. mar 2023

No jasne, minimálne v nedeľu, veď presne na to je 😇

caroline_
26. mar 2023

Bohužiaľ nie, a to nie som matka. Obcas iba ked ide muz na sluzobku, vtedy nic nemusím.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
tiezjedna
27. mar 2023

vieme aj s mužom vypnúť, pravidelne počas teplých dní hodíme prácu bokom, presunieme za na záhradu k bazénu a kľudne celé dopoludnie sa váľame, potom si zájdeme niekam na obed a kafíčko a potom zas repete 😉 Keď dorazia deti, tak pokračujeme s nimi, ale to už nie je len váľačka, to už s nimi blbneme👍 Večer hodíme niečo na gril, posedíme na terase, niekde v medzičase si urobia úlohy. Na pohodu. Milujem to! Snažíme sa v sezóne nájsť si týchto dní čo najviac. Inak mimo takéhoto prokrastinovania nejaké váľanie moc nevediem, nebaví ma to. Výnimkou sú voľné dni, keď je fakt, ale fakt, že hnusne vonku. To sa ani z pyžama neprezlečieme, berieme ovládače hneď ráno a celý deň nejak strávime pri TV, prípadne knížkach, hrách... Ale to je možno 1-2x do roka, viac nie.

melanta
27. mar 2023

Keď bola dcéra malá, tak áno, občas som si urobila deň pre seba. S malou bol muž a ja som išla s kamoškou na kupko, alebo na výlet, ráno som odišla a večer som prišla. A teraz máme tiež dni, kedy nič nerobíme. V podstate cez víkend okrem varenia nerobíme nič.

sense
27. mar 2023

Jasne.. Domácnosť počká a najesť sa dá aj z donášky. Duševná pohoda je dolezita
Aj chlap vie navariť aj upratať a co tam potom ze to nie ej ako si ja predstavujem.... Inak mala som takého ex kt mal rád poriadok a len on vedel všetko najlepšie, tak som si sadla vložila nohy a teda nech robí keď to vie lepšie, ja si ušetrím čas a jemu nervy... No a ako rýchlo si odvykol mat všetko podľa jeho predstáv.... Ono ja sa tým chlapom ani nečudujem, ze sa do domácich prác moc nehrnú, keď majú ženy kt nikdy nie spokojne, lebo raz nie je roh umytý, ďalší krát nie je prádlo vyvesené alebo poskladané ako si žena predstavuje.

mara66
27. mar 2023

Tak ja mám už dvoch dospelých synov, z toho jeden ešte študuje a býva s nami, ale niekedy si s mužom povieme, že zajtra nič nerobíme a budeme mať pyžamový deň (väčšinou po nejakom náročnejšom období) a potom len tak vegetíme a je to super 😃

ibrunova
27. mar 2023

autorka- úprimne si myslím, že ty ani by si nevedela oddychovať, všetko musí byť podľa teba, keď to urobí niekto iný, nie je to dobre, podľa teba. Musela by si si to prestaviť v hlave, že sa svet nezrúti kvôli jedne smietke z prachu.

kaktusik007
27. mar 2023

@zuzinka888 nie, niektore dni ani to.... pocja do zajtra ;)

mamula20
Odpoveď bola odstránená
dennkka
27. mar 2023

@zuzinka888 fakt tento deň nič nerobím, jedlo si v mikrovlnke ohreje každý sám, aj si každý za sebou sprace

simca06022011
27. mar 2023

chcela by som, ale clovek mieni, pan boh meni... mozno parkrat za zivot som taky mala, a ano vtedy ani neohrievam jedloo ani nemam co upratovat, vacsinou to boli dni, ked mam upratane z predosleho dna, vsetci prec, jedlo si objednam ked treba 🙂 nerobim nic ak neratam vanu a manikuru 🙂

malalienka85
27. mar 2023

Nie, už 5 rokov som sa nezastavila, naposledy som preležala deň keď som bola tehotná na rizikovom. Pracujem, chodím cviciť, varím denne, venujem sa synovi, s kolobehom domácnosti mi pomáha manžel naozaj 50/50.

miriam11
27. mar 2023

Nepamätám taký deň

queen_mary
27. mar 2023

@malalienka85 nechapem. Pracujem, cvicim, varim, venujem sa synovi, som tehotna, fulltime robi aj moj muz, a aj tak si najdem raz za 2 tyzdne cas len na seba, brutalny reset.

malalienka85
27. mar 2023

@queen_mary čas na reset si nájdem ale isto nie celodňový

dilino
27. mar 2023

Ja mám raz za mesiac taký deň ja to volam spaci.Len ráno vstanem dám si sprchu hygienu kávu posedím chviľu idem ľahnuť potom zasa stanem dám si obed ľahnem nazad potom pozeram TV ležim nič sa mi nechce celý deň prelenošim ale to je tak raz do mesiaca.Väčšinou ku koncu kedže je voľnejšie v robote to si vždy vezmem voľno ale predtým si ho nadrobím.A do obchodu predavať pôjde môj priateľ na jeden deň.Ale to len fakt raz za mesiac.Ten deň je iba môj s nikým nič neriešim vypnem telefon na celý deň.

maryetta
27. mar 2023

Ano mam. Ale zriedka kedy. Aj to povacsine mi ide prasknut hlava. Ale aj vtedy deti chcu jest. Aj vtedy sa s nimi treba ucit a podobne. Takze…

matabb73
27. mar 2023

Ja také dni mávam. Už nie som najmladšia a niekedy som po celom týždni fakt unavená a keď v sobotu upracem, tak v nedeľu si čítam alebo pozriem seriál. Kľudne aj celý deň. Deti mám veľké, syn je dospelý, ten navarí a dcéra má vlastný program, tak si to môžem dovoliť. Rada čítam, tak pre mňa je to veľký relax.

zuzzuzi909
28. mar 2023

Vacsinou piatok alebo sobota je pre mna taka, ze sa snazim nehrotit veci a oddychnut si po celom tyzdni. Nezda sa to, ale teraz viacej by som povedala, ze sme v takom psychickom vypati a to je casto horsie ako keby sme robili nejake fyzicky narocne cinnosti.

janisa31
28. mar 2023

mala som problém si dopriať taký kľud, neustále som niečo musela robiť, ale teda už teraz sa snažím nechať si chvíľku priestor, pretože si myslím, že to prospieva telu aj celkovo psychike 😉

sulavikova
6. aug 2023

Postupne som sa naučila upratovať”na oko” návštevníka, čiže keď ku nám nečakane/ nepozvane príde: tv a prach je utrety, stol cisty a rovnako kupelna. Kuchyňu upratujem priebežne pri varení. Do spalne nema pristup a na detskej izbe su dvere stale zatvorene.

Strana
z2