Mensa test
Ahojte, píšem zo zvedavosti, či ste si niekto robili online original mensatest
a či je možné, že tam víde vyššie iq ako 139.. mne vyšlo toľko ale nepíšem preto, že by som sa chválila, ale preto lebo z mensy mi napísali, že je možné aby v tom teste vyšlo aj viac ako 160.. Lenže ja už fakt neviem, aký príklad mám zle.. Vraj nejde o rýchlosť vypracovania, čiže moju hodnotu neznižuje to, že by to niekto vedel vypracovať rýchlejšie ale znižuje ju to, že mám niektorý príklad zle (samozrejme je potrebné sa vtesnať do 25 min pri vypracovaní).. no nie a nie na to prísť, ktorý príklad mám zle. Už som si ten test za posledných 10-15 rokov robila asi tak 10x. Iq mi vyšlo od 131 do 139.. väčšinou 135-139.. Pri tých 139 som si akoby istá, že mám všetko dobre a nie a nie sa pohnúť.. ďakujem..
@darja12 tak aký je dôvod? Je to lacné, mimo koronakrizy je testovanie aj celkom často, netrvá to dlho... nevidím teda dôvod prečo by sa človek roky testoval na internete a nešiel sa otestovať oficiálne 😀
No ak sa nebojíš sklamania tak potom by bolo jedno ak by si mala pod 100, no nie?
Väčšina ludi vraví, že je tam v strese- to znamená že im na tom nejakým spôsobom záleží 🙂takze neboj, tvoj výsledok by stresom pravdepodobne skreslený nebol, ja som mala stres už keď som robila ten internetový. 😀
Pokojne mi odpovede pošli
@gleep1 no veď som to napísala, že by som nešla na oficiálne testovanie, lebo sa nechcem dožiť sklamania, že mi víde pod 100 povedzme. a mne na tom až tak nezáleží.. iné veci sú dôležitejšie.. tu mi ide len o záujem zistiť, kde som robila chybu.. to je všetko.. a neberem to ani krčovito ani nijako. proste ma len zaujíma, kde robím chybu to je všetko..
@darja12 no, IQ je skôr na obtiaz, väčšinou čím je človek múdrejší tým je aj smutnejší lebo mu rozumie malo ľudí a žiť medzi blbcami je nič moc.
Hlavne v obdobi matersta je to trest, keď človek počúva všetky tie múdrosti od roztahania pluciek plačom, cez “kamilkovy olej treba kvapkat do nosteka aby sa bábätko vykychalo” po “mala by si mu dať pred očkovaním kurkumu” ... alebo že moje dieťa vedelo v roku 100 slov... a poznáš ho teraz, ma 2 roky a ty máš pocit, že ešte ani teraz nevie tých 100 slov ale ona si za tým že vedelo v roku 100 bude stať (mamičiek takéhoto druhu je na MK neúrekom 😀 ale toto poznám osobne) a tak isto ma jedna presviedčala o tom že ona chodila v polroku. (Ja som si to musela nájsť a prosím pekne v Guinessovej knihe rekordov je dievčatko čo chodilo v 6 a pol mesiaci- takze asi totu frajerku môjho kamosa zabudli zapísať 👌🏼😣)
Vidím v tom jednu výhodu- pochopíš že ľudia trepú aj keď hovno vedia, že im nemáš veriť a že si máš všetko nájsť sama.
Ale mám pocit, že u mna to prerástlo už do choroby- neverila som im Našťastie ani spôsob akým pribaľovať, lebo mi prišlo choré ťahať malé dieťa za nevyvinute najproblematickejšie kĺby do vzduchu- a keď niekto prišiel a chcel malu prebaliť skoro som vyskočila z koze keď som videla ako ju za nohy ťahajú do vzduchu. Naozaj 90%matiek/ludi prebaluje dieťa spôsobom ktorý mu škodí. A potom ho jebnu do choditka, v roku začne mat dieťa problém s klbami a povedia že doktor je debil lebo im nekazal široké balenie (tak isto osobná skúsenost kde rodičia otrasne zaobchádzali s dieťaťom ale debili boli doktori)
Tak isto, vedela si, že podľa štúdie bábätka ktoré sa dávajú odgrgovat vracajú viac? (Tiež mi prišlo choré natriasat dieťa po napapani dovtedy kým si negrgne alebo sa nepovracia 🤦🏼♀️)
Naozaj- šťastie je v živote dôležitejšie než IQ a radšej by som dcérke želala aby bola radšej šťastná než múdra (ideál je múdra aj šťastná, samozrejme 😀)
@gleep1 uplne sa stotoznujem s tvojim prispevkom. Mam dvoch kamaratov s IQ nad 130 a su to velki podivini. Sami mi o tom rozpravali, ake je to obcas tazke. Ale pozor, IQ nie je to, co si nacitas a naucis sa. IQ si samozrejme vekom mozes zvysovat, ale z najvacsej casti je dane. Takze ako prebalovat a ci davat dieta do choditka, to je aj o vedomostiach, v tomto pripade medicinskych.
@darja12 @gleep1 baby a preco sa neprihlasite do mensa a nespravite normalne test? Neviem ako na SR ale v CR sa tito ludia zdruzuju, chodia na stretka, casto maju sikovne deti a maju s nimi mensa campy. Je toho vela, a je to super. Ja byt vami idem na test a pripojim sa k ostatnym. A ako je pisane vyssie ze su ludia s vyssim IQ smutni podivini 😅 tak to nie je pravda. Je tam kopec fajn ludi.
@kittykat22 ja som pisala iba o tychto dvoch. Chodila som na stretka mensy, takze poznam viac ludi, ale za jednym si stojim. Nie kazdy im/nam rozumie....
@kittykat22 ja si vobec nepripadám byť nadpriemer, tak na testy nejdem. mne stačia na PC.. a vychádza mi hranica 130, čiže žiadna extra sláva.. na ostro by to bolo asi menej a teda by ma aj tak do mensy nevzali. keby mi vychádzalo vyše 140, tak o tom uvažujem
myslim, ze na svete budu vzdy ludia ktorym nebude niekto rozumiet, cia maju iq 140 ci 110, ja mam nadpriemerne iq a do zivota mi to nic nedalo, testy som si robila ked som mala obdobie menejcennosti a jedine co som pochopila, ze som vtedy bola zakomplexovana a chcela som dat svojeje osobnosti nejaku hodnotu. Paradox je, ze som ich robila u psychologicky za 80 eur, a dve otazky tam mali mat inu odpoved aku deklarovala ona, tak som je este musela dodatocne doniest dokazy. Takze z mna nula bodov cele testy, ked je clovek nervozny uzkostlivy nema sance sa dobre sustredit na danu casovu dobu a to ovplyvni cely vysledok, cize hormonalny stav cloveka, kolko spal, co jedol, to sa tam vsetko zobrazi a potom sa vdaka tomuto ludia niekde stretaju? Ake komicke. Ked som mala 17-18 velmi som tuzila dostat sa do mensy a mat vysoke iq, teraz po 20 rokoch chapem preco a co to o mne vypovedalo. Je to cislo, ktore takt isto nic nehovori ako parametre odobratej krvnej vzorky a podobne. Poznam ludi aj s vyssim iq niektorym rozumiem niektorym nie, ci to ale vypoveda nieco o nich, alebo o mne? Neviem...Tak som sa len zamyslela a zahlbila nad celou pointou iq...Ludia maju aj ie casti osobnosti ako len tento kvocient a to je to co ovyplvnuje zivotnu cetu a interakcie, myslim, ze iq je velmi precenovane sudiac z toho co vidim aj v okoli i tak, plus aj k sebe su atributy a miesta kde zlyhavam a vtedy vidim ako mi je to nanic 🙂
@darja12 ti ludia su tam fajn. Robia v banke aj v obchode 🙂 Nerobia vsetci jadrovu fyziku.
@kittykat22 a vy ste tiež tam? 🙂))
@darja12 mam tam dieta 🙂
@cuttina áno, máš pravdu, že to čo som vypísala sú naučené vedomosti, ale myslím si že človek s nižším IQ je voči takým rečiam menej kriticky, proste tak sa to robí a tak to asi bude, nenapadne ho že dvíhanie do vzduchu za nevyvinute kĺby kvôli ktorým sa chodí povinne na vyšetrenie mu môže ublížiť- nevie si dať jedno k druhému- a to už súvisí s IQ. Snáď chápeš, ako to myslím 🙂
Môj otec ma veľmi nadpriemerne IQ
Moja mama ma stredne možno aj trosku nižšie IQ než stredne
A moja mama je v živote oveľa šťastnejšia, ľudia ju majú radšej, ona je milá, ma naozaj vysoké EQ
Otec je zatrpknutý, ľudia mu strašne, ale naozaj strašne, lezú ma nervy, už ho ani nebaví ísť do prace lebo tam musí trpieť ich citujem “slepačie mozgy” a to že majú taký ten slepaci mozog sa im ani nehanbí dať najavo ( a nehanbil sa ani nám počas detstva). Keby nemal peniaze podľa mna by sa s ním už dávno nikto nerozprával.
Mamu zvykol ponižovať a nadávať jej aj verejne že je hlúpa.
Vždy mi jej bolo ľúto, lebo síce nevedela pochopiť ako funguje zelena vlna na semaforoch, ale bola strašne milá a plna lásky.
Našťastie už spolu nie sú.
Inteligencia je naozaj na nič pokial nemáte snahu rozvíjať svoju osobnosť. Je to veľa prace, chce to strašne veľa triezvej sebareflexie, veľmi veľa ospravedlnení.
Myslím si že keby som nevyrastala s otcom a nevidela aký hnusný človek môže byt (aj tak ho mám strašne rada, tiež za to istým spôsobom nemôže), tak by som bola ako on. Často do tých chodníkov zatrpknutosti spadnem, ale naozaj sa s tým snažím niečo urobiť- inšpirovať sa mamou. Snažím sa mat ľudí rada aj keď určitím spôsobom mi prídu ako kreteni. A to aj ti múdri- lebo podľa mna je každý v niečom debil. Tu sa ľudia často mýlia a myslia si že človek s high IQ by nespravil to a to, ale naozaj aj človek s vysokým IQ je len človek so všetkými svojimi nedokonalostami, komplexami a zlými programami v správaní sa väčšinou prameniacimi z detstva.
Takze áno, otestovať sa raz pôjdem dať, ale pre mna nebude životný úspech dostať sa so mensa klubu. Úspech bude ak budem pokojná myseľ, niečo na štýl dalajlamu- človek čo vie aj kritiku povedať veľmi milo tak, že to v človeku nevzbúrili emócie hanby a odporu, ale práve tu sebareflexiu, uvedomenie si a snahu o zlepšenie. Toto je skutočne duchovne umenie. Čo tam po IQ 👼🏻
Želám Vám všetkým nech ste takými ľudmi- lebo na toto- byt dobrými, milými, úžasnými bytosťami- mame našťastie všetci🙏🏼
@kittykat22 🙂 a koľko má rokov? a ako sa prejavovala??
@gleep1 velmi pekne si to napisala a tak to citim aj ja. O svojom IQ s ludmi nerozpravam a nikdy som to ani nemala rada, hlavne vo vztahoch mi to spociatku skor ublizovalo. Presne ako pises na zaciatku, velmi tazko zvladam niektorych myslenie, hlavne ked neviem pochopit, ako si clovek nevie dat nejaku trivialnu vec dohromady.🙈 Mala som s tym problem na vyske, ale aj v praci. Pomohla mi meditacia a "terapie" s coachom. Dnes sa snazim pracovat prave na tom spominanom EQ, co je pre mna ovela dolezitejsie. U nas doma to vyzeralo s rodicmi podobne, ako si to opisovala ty. 😊 Asi aj ty budes mat vysoke IQ, ale sama si mozes vybrat uplne iny zivot, nez tvoj otec. 😊 Ja som otca vzdy velmi obdivovala, dnes uz viem, ze chcem zit inak. Prajem ti vela stastia. 😊🍀
@darja12 moje dieta nie je klasicke prodigy ako tu maju niektore maminky 🙂 Ten ide v matematike a logike. Bol uplne nestandardne dieta, tak ako jeho otec - ktory je genialny. A jeho dedo bol genialny, aj jeho pradedo ... takze syn ma geneticky predpoklad. Napriklad v 5 rokoch sme isli autom a hovori "aha to je polkruh" na cestu ktora zatacala pred nami. Ked sme sa pytali odkial to ma, co je polkruh, tak sa zacal smiat, ze je jasne, ze polkruh je polovica kruhu. Hovoril to s takou samozrejmostou, ako trava je zelena, slnko je zlte. Alebo sa naucil hrat damu a po 5 partiach ma porazil. Napriklad vidi, ze som mala skakat - tak mi vyhodi kamene. Takze nielen ze vnima, ako ma hrat, ale vidi, ze ja robim chyby... V 4 rokoch zacal sam pocitat. V skole nikdy nema problem s pochopenim matematiky - a matematiku sa doma nikdy neucime - nie je potreba. Ale ma ju uprimne rad - napriklad ho fascinovali parne a neparne cisla. Bol z toho taky odvareny, ze tyzden chodil a pocital. Dnes mi chcel ukazat ako vie pocitat, tak ma poziadal aby som vytlacila priklady, a ked liezla A4 prikladov z tlaciarne tak skakal radostou 😅😅 Ale napriklad vzdy bol - a je dodnes pozadu recovo 😀 Ma logiku a matematiku na ukor rozpravania - casto sa nepocuje.
@kittykat22 a ako k tomu prišlo, že ste ho dali testovať?
@darja12 nedavali sme ho testovat. Ja som viedla skolku, a bola som u nich na skoleni ako viest nadmerne inteligentne deti. Maju k tomu nejake materialy - ale nic svetoborne 🙂 ved pozri online, da sa to kupit. A spolupracuju v CR so sietou skolok a maju workshopy. A takto sa tam dostal moj syn - pretoze vsetky tie veci zvladal, dostal pozvanku. Mozeme chodit na stretnutia a eventy. Ale nevenujeme sa tomu - nevidim v tom zmysel. Nase dieta je obycajny chlapec s matematickym nadanim. Chodi do beznej skoly, do beznej triedy a nebudeme ho davat ani na 8 rocny gympel. Svokra ma velmi nadanych vsetkych troch synov. Manzel a brat boli na beznej skole, a treti isiel na 8 rocny gympel. Ale nebolo to dobre. Manzel s bratom si uzili detstvo, lietali po vonku, robili hluposti a ten treti makal v skole. Spravili z neho maleho dospeleho - prakticky mu zabil gympel detstvo. A dodnes je "vazny". Ti dvaja isli na gympel z 8 rocnika a potom vysky. Svokra hovorila, ze ten gympel bola chyba - vela prace, zmena charakteru, nezdrave podporovanie ega. Preto syn nechodi do mensy, nie je s nadanymi detmi ani ho nebudeme stahovat z beznej zakladky pred dokoncenim 9 rocnika. Bude hrat sachy a programovat - to ho bavi, a bude zit bezny detsky zivot, a neskor si moze vybrat co bude v zivote robit.
@kittykat22 prepáč ale nemôžem súhlasiť. Ja som chodila na 8 ročne gymnázium, učila som sa cestou v autobuse (30minut)- len keď bola písomka, inak som spala a úlohy som odpísala od spoluziaciek cez prestávku (len tie čo som vedela že budú kontrolovať). Učila som sa menej než iné deti na základnej škole (kamarátky z dediny a sestra). Nie som typ čo vydrží za knihou, neznášam učenie sa (ale milujem vzdelávanie, ak chápete rozdiel) a keď som si podávala prihlášku na veterinu triedny učiteľ sa ma spýtal, či som si ista, že sa tam treba veľa učiť a ja nie som taký typ. Odpovedala som mu, že to iste vraveli o gymnáziu a nebola to pravda.
A nebola to pravda ani o veterine. Najviac, čo som sa učila na skúšku bolo 5 dni- parazitologia a na najťažšiu statnicu 2 týždne. Iné skúšky aj štátnice som zvládla za deň, ak som nestihla tak som potiahla aj noc. Takze by som tomu čo vravia neverila.
Naopak, myslím si že mi gymnázium strašne veľa dalo- oveľa lepšie správanie sa, vystupovanie, rozprávanie (komplexnejšie vety v bežnej komunikácii, slovná zásoba...),.. a nebolo to za niečo. Bolo to za čas strávený v škole a ten by som musela tak či tak v tej škole stráviť. Len nie s deťmi ktoré hrajú cez prestávku meno mesto zviera vec ale s deťmi, ktoré potajme chodia fajčiť na záchody alebo vymýšľajú ako ísť za školu 😀 (áno taký mám obraz o základných a iných stredných školách z toho čo mi hovorili kamosi, že sa deje na ich školách)😇
Gymnázium je ťažké pre nenadane deti. Ak je tvoj syn nadpriemerne inteligentný, ja naozaj neverím že by sa musel na gymnáziu veľa učiť, ak by si nečakala na vysvedčení samé jednotky. Ja som mala raz štvorku z fyziky (smola, v autobuse som spavala) a ma konci som mala jednotku (vtedy som zas mala šťastie, že keď som si to cez prestávku prečítala vtedy ma vyvolala) takze na známky sa pozerať je hlúposť.
Mala som 3 spolužiakov čo sa boli dať otestovať a len jeden z nich sa dostal do mensy a paradoxne ten, čo sa učil najhoršie a 4 na vysvedčení bola uňho úplne bežná.
Ale!!! Gymnázia nie sú školy pre nadané deti. Gymnázia sú školy pre trochu inteligentnejšie deti čo sa chcú pripraviť na vysokú školu. (A to, či vystudujete vysokú školu nie je o IQ, to vie len pomôcť. Dolezitejsi je ale chtíč a vytrvalosť.
Snaha predčí talent)
Pre nadané deti sú školy s úplne iným systémom, kde môžu svoje nadanie rozvíjať. Preto si aj myslím, že mal ten spolužiak zle známky- lebo to nebola preňho správna škola 🙂
@kittykat22 ale inak ako čítam a píšeš o nezdravom podporovaní ega- možno záleží od konkrétneho gymnázia, učiteľov a hlavne od kolektívu. Ak je kolektív súťaživý môže sa toto stať. My sme boli super spolužiaci. Nikto nesúťažil, nikto sa nikdy na nikom nesmial, nikdy v živote som sa nestretla so šikanou a to nie len u nás v triede, niečo take nebolo na celej škole. Nikdy žiadny profesor nezosmiesnil žiaka ani keď pri odpovedi nevedel. Triedny učiteľ hrával s chalanmi futbal, v poslednom ročníku si dal na mikulášskej besiedke s nami rum 🥴
Ja mám na gympel len najlepšie spomienky a tu školu by som nikdy nemenila ❤️
@kittykat22 a môžem sa ešte spýtať? V akom veku sa prosím ta prejavilo jeho nadanie? Vravíš že rečou zaostáva- v akom veku začal rozpravat’?
Ale inak veľmi sa mi paci to, že aj keď je nadaný chceš aby bol stále len dieťa. Je to úžasne že si taká uvedomela! Na MK stretávam hlavne opak- dieťa driluju od malička, insie nerobia len sa s ním učia a potom píšu aké je nadané. Sú to skôr nadané mamičky učiteľky než nadané deti- mamičky, ktoré si cez svoje deti riešia komplexy alebo plnia vlastne nesplnené sny. Tvoj prístup sa mi naozaj veľmi paci, dieťa musí mat detstvo- svet fantázie a zázrakov🌸
@kittykat22 chuda ☹ buda to mat v kolektive velmi tazke

@gleep1 a teda sory, nepridala som to sem aby som sa chválila, len aby som ti ukázala na tvoje vlastne oci že ide mat vyššie než 139 🙏🏼
Ja viem, že toto nie je relevantný výsledok a sama tipujem svoje IQ niekde okolo 120 +-5 a možno som len naivná a mám 100 😀😀 (dúfam, že nie)
Každopádne toto čo robíš je klamanie samej seba- a píšeš o ľudskej zvedavosti- čo chápem, že ta zaujímajú tie odpovede. Aj ja sama som veľmi zvedavá. Nakŕm svoju svedavost a chod sa dať otestovať. Viem asi prečo nejdes- bojíš sa sklamania. Pre to som do teraz nebola ani ja, keby mi ukázalo pod 110 hanbila by som sa za seba ako pes 😂 ale myslím, že raz to spravím. Zoberiem muža a pôjdeme na testy 👌🏼😀 sprav to aj ty 🙂