icon

Metaxa 5 bez dátumu spotreby?

29. apr 2026

Môže sa tento alkohol pokaziť? Na etikete nie je uvedený ani dátum plnenia a ani spotreby.

tanyan
29. apr 2026

Tam je dosť alkoholu, to sa nepokazí, to môžeš aj vnúčatám ponúknuť. 😉

martinka13
29. apr 2026

Určite nie

viestta
29. apr 2026

cim starsi, tym lepsi

babushkaem
29. apr 2026

podla mna ma taku metaxu doma kazdy :d a nikto ju nikdy nekupil :D

rozculena
29. apr 2026

na alkohole dátum spotreby? 😨

chrobak7
29. apr 2026

@anonym_autor Tvrdý alkohol sa nepokazí. Kľudne ho môžeš vypiť, nič sa ti nestane.

muchotrafka298
29. apr 2026
@rozculena

na alkohole dátum spotreby? 😨

@rozculena ano niektore druhy alkoholov maju spotrebu, hlavne tie, kde je mensie percento alkoholu (pivo, likery a pod.). Tvrdy alkohol nema.

simca06022011
29. apr 2026

no tak ale zsae az take nesmrtelne to nie je... zalezi na skladovani, ci to bolo otvorene atd... ak je neotvorena, skladuje sa v tieni/tme, pri normalnej teplote, nic jej nebude.. a keby nie, tak bude max zoxidoavana, bude mat inu farbu atd...

kocuris
29. apr 2026

Alkohol sa isto nepokazí. O 20 rokov aká mňamka

billy_jean
29. apr 2026

Metaxa je v zásade niečo podobné ako brandy. Ak bola dobre skladovaná, v chlade, bez slnka, dobre uzavretá, nemusela by sa jej nič stať. Avšak v praxi som sa stretla so zakalením alebo zmenenou farbou či chuťou. Opäť závisí od skladovania.

kocuris
29. apr 2026
@billy_jean

Metaxa je v zásade niečo podobné ako brandy. Ak bola dobre skladovaná, v chlade, bez slnka, dobre uzavretá, nemusela by sa jej nič stať. Avšak v praxi som sa stretla so zakalením alebo zmenenou farbou či chuťou. Opäť závisí od skladovania.

@billy_jean na slnku sa všetko pokazí, jasná vec. Doma v tme nie...

anonym_8b1039
29. apr 2026
@viestta

cim starsi, tym lepsi

@viestta pani Zita, v kontexte poslednych dni a skutocnosti je vas vyrok asi na mieste, ze?

billy_jean
29. apr 2026
@kocuris

@billy_jean na slnku sa všetko pokazí, jasná vec. Doma v tme nie...

@kocuris nepísala, ako a kde bol alkohol skladovaný. Preto tvrdiť, že čím starší, tým lepší, je nie vždy pravdou.