Mileniáli alebo Gen X - ľudia narodení v roku 1981
Ľudia narodení v roku 1981, ste mileniáli alebo gen x?
Ja sa cítim priznám sa ako gen x, čim som staršia. Pozerala som, že od roku 1981 sa rátajú mileniáli. Áno v roku 2000 som mala 19 rokov. Ale príde mi, že sa nemôžem spájať s niekým, kto mal v tom roku 9 rokov...
Ľudia narodení v úvode 80tych rokov, ak sa vôbec niekedy nad tým zamýšľate, ste gen x alebo už skôr inklinujete myslením ku mileniálom?
@anonym_autor nemusim mat pravdu..len sa neskatulkujem ako ty... ak sa obklopis mladymi budes sa citit ako mlada cize pidla teba x kova .. super nie ja som proste len clovek co je sam sebou bez oznacenia... a citim sa ako clovek primerany svojmu veku kt obcas odskoci ku kazdej generacii .. hlavne ze sme vsetci spokojny a tuto otazku ku komu patrim uz aj tak nikdy od nikoho pocut nebudem..kedze je nepodstatna
@ukgirls som obklopena milenialmi, gen Z a alphou. Moj muz je milenial. Kamosi su gen X. V praci mileniali a gen Z. S nimi travim 50% casu. Citim sa ako gen X, obcas ako lietadlo.
Vobec neviem, do akej skatulky s nazvom generacii patrim. Viem ale, ze dnesnym mladym nerozumiem ich skibidi, lulu, tralalelo tralala a nezaujima ma minecraft, takze som podla syna boomer. A hej, som, priznavam.
gen x su do 80, millenials su 81 a vyssie.. ja sa citim na millenials
@dadis a to máš aké pocity ? 😆
@ukgirls vies co, som s mladymi ludmi v kolektive, mam v teame aj milenialov, aj gen z a zatial nie alphu. Tie nuansy vidim denno denne, kedze riadim team asi 25 ludi, prevazne zien. Je to tam vidno a ten pristup musis zvolit iny. Ja sama som najstarsia. Citim vyrazny rozdiel medzi pristupom milenialov k zivotu a mojej generacie. Ja viem vsetky teoreticke veci, skor som chcela vediet, ako sa citiia ludia narodeni v roku 1981, ci citia inklinaciu ku milenialom, ale vplyvom vyrastania v 80tych rokoch a z casti socializmu ku gen X.
@anonym_autor ale to je o tom ze ludia narodeni v 1980 sa museli inak hrabat v zivote a ainak obraciat,nemali vswrko na tanieri,bola ina a tazsia doba,nebolo tolko jedla,veci to je o dobe a peniazoch.
@anonym_autor povedala by som, že u nás sú tie roky trošku posunuté oproti západu. Ja by som mala byť už genZ ale viac spĺňam z charakteristiky millenials. Ale teda rok 98-00 sa neraz uvádza ako čierna diera ľudí, ktorí nepatria nikam 🤣
@anonym_autor moja sestra je 82 a myslim, ze myslenim je generacia X ako ja narodena 76
a je fakt dôležité, aby bol človek zaradený do nejakej vymyslenej kategórie? Si, aká si nezávisle od toho, kedy si sa narodila, či sa lepšie cítiš, keď si zaradená v nejakom stáde?
@anonym_autor ale to je o tom ze ludia narodeni v 1980 sa museli inak hrabat v zivote a ainak obraciat,nemali vswrko na tanieri,bola ina a tazsia doba,nebolo tolko jedla,veci to je o dobe a peniazoch.
@anonym_abbb36 a ja, čo som narodená v roku 1981 som to mala zrazu iné od nich?
a je fakt dôležité, aby bol človek zaradený do nejakej vymyslenej kategórie? Si, aká si nezávisle od toho, kedy si sa narodila, či sa lepšie cítiš, keď si zaradená v nejakom stáde?
@danica2711 ak si narodená v roku 1981, hodnotovo, nastavením, životným smerovaním sa cítiš viac ako X alebo 2YK?
Ja som '88 ale dusou a myslou urvite Z 😄
@anonym_autor Aky vplyv bude mat na zivot cloveka to, ze zisti, do akej pseudo skupiny patri? Pomoze mu to v niecom?
@anonym_autor Aky vplyv bude mat na zivot cloveka to, ze zisti, do akej pseudo skupiny patri? Pomoze mu to v niecom?
@dskjhfdlkdjhl v com je toto odpoved na moju otazku? Si rocnik 1981?
@anonym_autor Normalne sa pytam, aky prinos ma pre cloveka zistenie, ze patri do nejakej skupiny. Ci aj otazky tu urcujes Ty? Nezabudni, ze je to verejna diskusia, takze ak si chcela sukromnu, mala si si to osetrit.
@anonym_autor A nie som rocnik 1981, som trochu starsia.
@anonym_17547a si narodena v roku 1981? Preto ze papierovo patrim ku milenialiom, uz som ok? Nemas zo mna hrozu? 😊
@anonym_autor nepochopila si to, ale neva. Ale tak ak sa cítiš zmýšľaním, činmi mladšia, tak je to ok
@anonym_abbb36 a ja, čo som narodená v roku 1981 som to mala zrazu iné od nich?
@anonym_autor a cos i nesamostatna ci ako?
@anonym_autor Normalne sa pytam, aky prinos ma pre cloveka zistenie, ze patri do nejakej skupiny. Ci aj otazky tu urcujes Ty? Nezabudni, ze je to verejna diskusia, takze ak si chcela sukromnu, mala si si to osetrit.
@dskjhfdlkdjhl ja len ze som chcela vediet skusenosti ludi narodenych v roku 1981.
@anonym_autor a cos i nesamostatna ci ako?
@anonym_abbb36 oni to mali tazke a ja som to uz mala lahke?
@dskjhfdlkdjhl ja len ze som chcela vediet skusenosti ludi narodenych v roku 1981.
@anonym_autor a presne tak mna zaujimalo, ci to ma nejaky prinos (napr. pre Teba), ked sa to dozvies. Ale nedozvedela som sa.
@anonym_autor a presne tak mna zaujimalo, ci to ma nejaky prinos (napr. pre Teba), ked sa to dozvies. Ale nedozvedela som sa.
@dskjhfdlkdjhl urcite ano, pre mna osobne bude mat prinos to, ze sa dozviem, ako to citia ludia narodeny v hranicnom roku, ci sa citia viac milenials alebo gen X.
To čo je za tému? Aké ukgirl, milénial, gen x, y, co to tu splietate?
@dskjhfdlkdjhl urcite ano, pre mna osobne bude mat prinos to, ze sa dozviem, ako to citia ludia narodeny v hranicnom roku, ci sa citia viac milenials alebo gen X.
@anonym_autor No, vidis, keby si bola rovno takto odpisala, tak by to hned lepsie vyznelo, ako sa tu ohanat tym, ze ak nie som rocnik 1981, tak vlastne mam vypadnut-ano, nenapisala si to takto natvrdo, ale tak tie Tvoje reakcie vyznievali. A to hovori o Tebe viac, ako rok narodenia😉
@dadis dakujem, len tuto informaciu som chcela vediet, nejdem viest polemiku o generacnych rozdieloch, zaujimaju ma len ludia v nasom roku 🙂 Dik.
@anonym_autor Za mňa si X. Google píše jedno, ale mileniáli sú u mňa moji rovesníci, proste 1990+. Čo v novom miléniu boli deti, nie 19 ročný dospelý človek.
To čo je za tému? Aké ukgirl, milénial, gen x, y, co to tu splietate?
@anonym_3bbec3 ukgirls je meno užvateľky na MK.
Kde tento svet speje 🤦♀️
Kde tento svet speje 🤦♀️
@earlgrey do alfy speje a potom asi do bety ... a vsetko do ...i
@anonym_autor Moj muz je rocnik 81 a citi sa ako boomer 😂
Ja som 5/1982 a aj sa cítim ako mileniál. Ešte študujem a v škole mám spolužiakov okolo 30, asi preto 😁
Na druhej strane, kolega narodený tuším 1995 alebo 1996, čiže teoreticky sme obaja mileniali, tak tam by som povedala, že sme rôzne generácie 🤣

@ukgirls ok, tak ty si ukgirl. Mas pravdu.
@anonym_autor nemusim mat pravdu..len sa neskatulkujem ako ty... ak sa obklopis mladymi budes sa citit ako mlada cize pidla teba x kova .. super nie ja som proste len clovek co je sam sebou bez oznacenia... a citim sa ako clovek primerany svojmu veku kt obcas odskoci ku kazdej generacii .. hlavne ze sme vsetci spokojny a tuto otazku ku komu patrim uz aj tak nikdy od nikoho pocut nebudem..kedze je nepodstatna