Mladé maminky - skutočné príbehy
Ahojte ženy, ste tu mladé maminy medzi 20-25? Ako zvládate? Nelutujete to? Plánovali ste alebo sa zadarilo? A staršie maminky, vy nelutujete, že ste čakali a mali detičky neskôr? Napíšte svoje príbehy. Aké ste mali plány do budúcnosti a ako sa vám zmenili alebo vyšli?
@vejkazvejka ja som to bobuzial pochopila inac z prispevkov.a sice - mas svoju predstavu ze tak do 25 by si chcela byt tehotna len ako presvedcit aj partnera.a ja ti vravim nekalkuluj,nepresviedcaj.ale bud mamou ked to obaja budete chciet.to je vsetko
@anjelic tak prečo sa navazas do sesternice?Cítim z tej vety také pohŕdanie čas už nevrátis.....Čas na čo?Skôr by som sa spýtala kde má peniaze,ktoré do 38 R našetrili, keď bývalá u mami.
Ja som mala stabilného partnera aj tak som si nevedela predstaviť mať v 23-25 r.dieťa.Rodila som s novým partnerom v 29 R.a bolo to akurát.Tie čo píšete, že ste po 30 tke nevládali únava.....Veď to je logické, keď ste doma už mali dve deti a tretie po 30 tke.
Každá sme iná všetko má plusy aj mínusy.Ja som vôbec nemala túžbu v takom mladom veku.Niekto vládze s miminom v 40 tke a niekto nevládze v 25 je to hlavne o psychike
Este ak mozem spomeniem niekoho z okolia. Mlada mamicka,19 rokov prve dieta.ano babicka je mlada...lenze dievca ani skolu dokoncenu nemalo a to bolo planov s karierou...tak mlada babicka aby dcera dokoncila aspon skolu prebrala rolu matky.vnuca viac s babkou ako s mamou. Mlada mamicka druhe dieta v 25,peniazi treba a bolo ich malo....takze manzel smer zahranicie. Mlada mamicka s detmi u babicky...a vsetci z toho na nervy. O nejaky cas sa ozenil aj syn,tiez potreboval pomoc babicky...a teraz ta mlada babka je skoro na prasky.v 50tke podporovat 2 roduny,starat sa o 3 vnucatka....
@martina_l_l ale ja nikoho nepresviedčam a nekalkulujem. Je to len taký plánik že tak by sa mi to páčilo. Ale velmi dobre viem ako to v živote chodí. A nie je to len tak. Nepáči sa mi ako vyznievajú vaše správy. Možno to tak nemyslite ale robíte zo mňa niečo čo vobec nie je.
Je to rôznorodé. Každý má inú skúsenosť a iný názor. O tom je život. Mám v okolí aj ľudí ktorí neboli v najlepšiej situácii. A zvládli aj samé bez chlapov za pomocí rodiny vychovať deti. Samozrejme to boli také extrémy. Že počas vš na dennom tiež rodičia vychovali vnučku. Alebo po zš rovno dve deti a zvládla to. Samozrejme človek zvládne keď nemá inú možnosť. Ale pokial si to nenechá na náhodu a plánuje to dieťa keď je zabezpečený Atď má to jednoduchšie a lepšie. Treba si to premyslieť kedy na to človek má aj finance aj psychicky aj fyzicky a aj zdravotne.
@vejkazvejka áno žiť sa dá aj u rodicov a nakupovať v bazare, aj v podnájme s tým, že dieťa ide od roka aj pol do jasli ci škôlky.Len musíte byť dvaja, ktorí chcú ísť do takých podmienok.Lebo Ti poviem pri dieťati sa rýchlo kotulaju peniaze ináč žijú 2mladi ľudia bez záväzkov najedia sa v práci občas u rodicov stačí niekedy chlieb ....Pri deťoch sa bude variť denne, prídu detské choroby, topánky hry aktivity stoja nemálo peňazí.Budes chcieť kúpiť bicykel zaplatiť kurz....Krúžok
Nech to nevyznie, že deti stoja len peniaze a sú starosti, ale pokiaľ nemám vyriešené bývanie a nejakú fin rezervu nešla by som do toho.Aj, keby som mala rodiť v 35 tke.
Ja som mala môjho syna v 20 a už čakám ďalšie a je to super. Môj priateľ kravské na plný úväzok, ja na polovičný, zvládli sme to tak, že naše hodiny sa neprekrývajú, takže sa s malým striedame a každý si ho dobre uzije.. žijeme vo francúzsku a aj keď sú problémy, veď každý ich má, či starší, či mladší, aj tak je každé dieťa radosť a my už sa teraz tešíme na druhé.. 🙂 a vo francúzsku sme lebo priateľ je francúz, nie že by sme odišli za peniazmi 😊
@vejkazvejka veru, bude mať 22, ja som mala 21, keď som ho porodila 🙂....on teda zatiaľ nato nevyzerá, že by na takéto myslel, úplne iný svet, je na výške v ČR tretím rokom a žije celkom iný život ako som žila ja v jeho veku...no možno keby som sa dostala vtedy ja na vysokú, tak tu ani on nebude 🙂, ťažko povedať, čo by bolo...keby bolo keby, boli by sme v nebi....bola som jednoducho iná generácia a bolo v tej dobe normálne, že sa dievčatá vydávali, chlapci ženili v 20-tke, nešlo až tak o kariéru, nie každý šiel na vysokú školu...dnes je to skôr opačne a deti prídu na rad ako posledné a väčšinou býva potom problém...držím Ti palce, aby si to zvládla, keď sa pre dieťatko rozhodneš...možno bude začiatok ťažší, no je fajn, že mám takého " veľkého " syna, vôbec si nepripadám ako jeho matka, skôr ako kamarátka.
@eliska13 ja ale nebývam s rodičmi. Bývam s mojim chlapom. Pracujeme. Varíme každý druhý deň. Na dva dni. Mame normálnu domácnosť. Každý mame svoje auto. Zarábame v pohode. Dom mame zariadený dosť slušné žiadne staré veci. Sme samostatní. Chodim sice popri práci aj do externe školy ale nie každý mladý človek je do 26 závislý od rodičov a potom do 30 kým sa zabehne. Jasné že potom majú deti po 30 lebo nemajú podmienky.
@libawet áno presne aj mňa mali v 21 a s maminou mame super vzťah. Hovoríme si o všetkom. A tak som to chcela aj pre svoje deti. Nechcem mať vnúčatá v 70tke. Nebudem možno potom ani schopná už pomôct. Postrážiť Atď. Ja neviem. Ja by som chcela do tej 25 mať prvé. Potom pred 30 ešte druhé. Samozrejme človek mieni ale život mení.
@eliska13 čo píšem ja Ti môže byť skutočne jedno. Napísala som svoju osobnú skúsenosť a skúsenosť mojej blízkej príbuznej - ako to vidíme, cítime /presne som napísala, že "šomre, nadáva, snaží sa hodiť do pohody, ale nejde to... čas už nevie vrátiť."/ Pretože keby to šlo, tak by si /podľa svojich slov/ to dieťatko užívala lepšie v mladšom veku. A to, že Ty to tak necítiš, je zas niečo iné.
Každá má právo vyjadriť svoj názor, svoje pocity bez toho, aby s tým drvivá väčšina súhlasila... pretože sme každá iná a máme iné priority a predstavy o svojom živote /a občas aj v tomto smere pochybíme/, a to ešte neznamená, že budú naprosto vyhovovať inej žene.
@martina_l_l to zas je zle na Sk ze Mlady tam nemaju Sancu.Ja by som na Sko nesla uz leniva kvoli synovy ma tu buducnost pracu zabezpecenie.Dufam a Prajem nech sa nieco pohne na Sku,Ludia sa takto len trapia.
Ja myslím, že je to individuálne , záleží od situácie v akej sa žena nachádza, niektoré nemajú podmienky vytvorené ani v 40 rokoch - je to na uváženie budúcich rodičov či sú pripravení a ci to zvládnu
... vydávala som sa v 20 ,otehotnela som v 22. Muž má 25.Mame celkom slušné finančné aj rodinné zázemie ktore sme si vytvárali tie dva roky, môžem si užívať materskú a nestresovať sa. Keby som čakala do 30 tak je možné že by sa nám to ani nepodarilo. Diskotéky mi nechýbajú od nejakých 18 rokov tak v tom problém nevidím, manžel je tiež skôr domáci typ tak ani on nebude stratový😉

@martina_l_l no zhrnula si to ale trochu po svojom. Nie je to že chcem a ako ho presvedčiť. A v živote si veci plánujem ale zas je rozdiel keď niekto sa nevie vyrovnať s tým keď to nevyjde a je rozdiel keď je to len akože takto by som to chcela a bolo by to fajn a snažím sa niečo robiť pre to. Alo keď chceš mať dom a nie byt. Tak sa snažíš a planuješ. Rozmýšľaš ako na to. Nenecháš to len tak že hadam raz mi niekto nejaký dá alebo čo. Keď chce človek niečo dosiahnuť musí nad tým premýšľať.