Mobil,Ipod a podobné vymoženosti
3. nov 2018
Poraďte,nevyznám sa v tom.Potrebujem pre staršiu príbuznú niečo čo prehráva audioknihy zvukovo,nie čítačky,nie cd-prehrávače,sú zbytočne veľké a ťažké.Moje požiadavky:kvalitný zvuk,aby jej roztrasené prsty trafili "dzindzík",aby malo minimum iných funkcií,pripojenie slúchadiel,snáď by to bolo všetko.Keďže sama nemám ani mobil,tak sa v týchto veciach nevyznám.Budem rada za každú radu.B.Ešte by ma zaujímalo,ako do týchto vecičiek "dostať" tie audioknihy,zachráňte ma pred appkami apod.Cítim sa ako neandertálec.Ešte raz ďakujem.

@babababka toto je na takéto on-line poradenstvo dosť náročné 🤔 hlavne, ak sama nemáš mobil (a dovolením budem týkať 😉 Audio súbory dnes pekne prehrá aj mobil. Ak ale bude stačiť len prehrávač, existujú reproduktory, do ktorých stačí strčiť "nosič" na ktorom budú audioknihy. Napríklad obyčajné USB. Ja mám tento https://www.mall.sk/bezdrotove-reproduktory/nic... Existujú aj menšie, tam ale treba rátať s menším výkonom a zvukovým efektom. Ja som ho kúpila v Okay. lacnejšie, za veľmi dobré ceny sa dajú zohnať aj na Aliexpresse. Neviem aký zdroj máš na audioknihy (väčšinou nie sú zdarma), ale stiahneš ich cez PC z internetu (ulozto.sk, prehrajto.cz), prípadne možno na niektorých stránkach internetových kníhkupectiev (i-bux, rajknih, martinus...) Mali by byť napr. v MP3 formáte. Takto ich dokážeš kopírovať na USB kľúč.
Na takomto reproduktore potom stačí stlačiť hlavné tlačidlo a tlačidlami + - vybrať konkrétny súbor (knihu). Pri dlhšom podržaní tlačidla sa zníži alebo zvýši hlasitosť. Čiže ovládanie pochopiteľné aj pre staršieho človeka 😉