Mop Bona - skúsenosti, názory

martinakuklova
11. mar 2016

Ahojte mamičky,

mám na vás otázočku. Uvažujem nad kúpou tohto mopu od Bony, vraví sa, že stačí nastriekať a všetku špinu to zotrie. Zároveň sa na ich stránke dá kúpiť k tomu sada čistiacich prostriedkov. Páči sa mi to, lebo to vyzerá byť šikovné 😀 😀 a píšu, že je to aj bezpečné pre deti, teda najmä zloženie ich čistiacich prípravkov, žiadna hrozná chémia. Mám fakt dosť umývania s kýblom 😖 a akosi stále nemám pocit, že môj malý lozí po čistom.
Prosím budem vďačná za akúkoľvek radu alebo skúsenosť. Máte to doma? Ste s tým spokojné?

Ďakujem, Maťa 😉

jaja1979
11. mar 2016

@martinakuklova Ano, mam doma a som spokojna. Je to sikovne, kedykolvek pripravene pouzit, len nastriekas na podlahu a pozotieras. Je sice pravda, ze predtym vzdy povysavam - lebo neznasam vlasy a smeti na mokrej handre, ale to je v pohode. Handry som si kupila dve, lebo mam velku plochu (2 poschodia) , potom len odlepim a hodim do pracky - akurat sa nesmie pri prani pouzivat avivaz, ale tu aj tak nepouzivam, takze neriesim. A ked sa mi vyminuli povodne naplne, davam tam obycajnu vodu a klasicky saponat na podlahy a je to v pohode a hooodne usetris. Lebo tie original naplne su nenormalne drahe.

iukas
11. mar 2016

ahoj, ja som maiximalne spokojna, hoci zo zaciatku som tomu neverila, umyt takou malou handrickou cely dom bez toho aby som ju namacala a preprala? ved len porozotieram spinu.. potom som sa premohla a vyskusala a ano, je super, povysavam,potom sikovne umyjem dlazku v celom dome s tou jednou nasadenou handrickou. co sa tyka naplne, tiez som skusila pouzivat len bezne prostriedky s vodou, ale nebola som spokojna, laminat nebol tak zamatovo hladky, ani to tak lahko nevycistilo capky, mala som smuhy. tak som sa vratila k original naplniam a som spokojna. odporucam. teraz je na nete aj so 4l naplnou v dobrych cenach, to ti vydrzi dlho.

martinakuklova
autor
17. mar 2016

ahoj @jaja1979 a @iukas dakujem za rady, vyzerá to super, má ešte niekto nejaké skúsenosti. Iukas tie náplne Ti vydržia asi ako dlho? Keď vravíš, že sa to oplatí tak by som to určite rada vyskúšala.

iukas
17. mar 2016

@martinakuklova viac nazorov najdes na modra strecha.sk . Ja si tie original naplne pochvalujem, na nasu laminatovu podlahu su ako stvorene. 4l napln mi vydrzala asi rok. ako som pisala, ked mi dosla, skusila som umyvat s rozriedenym ajaxom, ale nebolo to ono, podlaha bola sice cista, ale proti svetlu vyzerala tak upatlane, tak som sa predsa len vratila k original naplni. mam aj lesk na podlahy, aj ten som dala pred vianocami. Ja mam na umyvanie cca 150 m2, takze pre mna je to velka pomoc, ze nemusim kazdu chvilu handru namacat, zmykat a kolenacky zotierat. bona mop s original naplnami je sice drahsi, ale cista podlaha bez namahy mi za to stoji🙂

martinakuklova
autor
17. mar 2016

@iukas, ved prave, ze ja sama to iste - podlahy mam aj laminatove aj dlazdice a cca rovnaku vymeru a zabera mi to vela casu a uprimne az otravuje. Bola by to nazaj velka pomoc, dakujem Ti za rady, myslim, ze si ma presvedcila 🙂 aj co sa tyka tych napln, ked vravis, ze to tak dlho vydrzi a je to kvalitne, nie je o comi. Kupim to aj mamine do jej domu, cim menej sa narobi tym lepsie.
Este raz dakujem 🙂