icon

Morské prasiatko verzus zakrslý zajko

moly09
8. jún 2023

Je morské prasiatko lepšie ako zakrsly zajko? Ďakujem

Strana
z2
luga_luga
9. jún 2023

@z.k naozaj sa len pelety neodporucaju, ja davam pelety a navrch hobliny

macatt
9. jún 2023

@luga_luga no či veríš, či nie, náš bol😂 nedalo sa pri ňom spať.. mali sme to bezsrsté❤️

luga_luga
9. jún 2023

@macatt ale verim, preto, ze mal domcek, cez den sa bal, bol tak schovany v nom a v noci, ked mal pokoj, vyliezol a vsetko zozral isto do rana :D :D moze byt? tiez som tak chovala raz samca, este ked som nevedela co a ako a urobili sme z neho rovnako nocneho tvora, terajsie morcatka su najaktivnejsie rano a potom, ked dojdem z prace okolo 17:00, su tam naucene na potravu, ale i socialny kontakt 😉

macatt
9. jún 2023

@luga_luga no, on žral v jednom kuse a vlastne aj v noci, cez deň sa mu venovalo veľa, nedarilo sa mu schovať, vozil sa v kočíku, chodil von na vodítku😂 mal spať v noci jak zabitý, ale nie💁🏻

macatt
9. jún 2023

@luga_luga teraz máme Rouse, má viac kľudu, má na balkóne zajačník, tá sa naučila vyskakovať za pamlskami, aportuje(skoro), začne pod sebou hrabať keď chce cikať, kaká do záchodika( morča bolo v tomto ozaj prasiatko) príde sa pritúliť, že na nás skáče a pýta sa na ruky a kopu drobností, keď sa na ňu kričí menom tak dobehne, robí rôzne pozície ako šelma, skáče cez prekážky a chodí kaderníkovi🙈 Morča si všetko porozhadzovalo, ona má rada poriadok❤️

heln
9. jún 2023

@moly09 morcata maju byt dve, ale tiez to nie je sranda, mali sme dve samicky, ked mali ruju, tak to bola riadna divocina, potom sa aj bili, tak sme ich oddelili. ked som bola stredoskolacka, chovala som morcata, kazde malo zvlast "krabicu", ziadne z nich netrpelo.
este vraj potkany su uzasne, inteligentne, daju sa aj trochu vycvicit.

mane01
9. jún 2023

@isadoraisa aj zajkovia by mali byt dvaja…

mane01
9. jún 2023

@moly09 zviera nie je hracka, takze treba to konzultovat aj s mamkou toho dievcatka… synovi vydrzal zaujem o zaja par mesiacov, takze teraz sa starame my, dospelaci. Zajko idealne ked ma vyber, nie len v klietke. A uz vobec nie sam. Potrebuje kamarata. My sme si vzali dvoch uz dospelych, na bazosi je kopec inzeratov, ze darujem. Boli uz nauceni na wcko a rychlo sme sa skamosili…

mane01
9. jún 2023

@jasomzabka no tak nasi urcite netrpia, len ich netreba nosit, on si pride pre ‘masaz’ aj sam, vyskoci na gauc a necha sa hladkat za usami az pri tom zaspi. A ked prestanem tak sa zobudi a vylozi mi labky na ruku kym znova nezacnem 😂 druhy z nich sa necha hladkat len na zemi… takze netreba ich natahovat, treba sa im prisposobit. Su to skveli maznacikovia… len si treba nastudovat, ako ich spravne chovat.

pusinka_1
28. máj 2024

@moly09 za mňa morča máme je to láskyplné nádherné milé tiché nenáročné úžasné zvieratko❤️

Strana
z2