icon

Motýľ v rámiku

jullietka
16. júl 2021

Zdravim,znamy nas chytil motylika krasneho s ockami na kridlach a chceli by sme si ho nejak uchovat. Chceli by sme si ho dat do ramceka,len neviem akyje postup ho uchovat. Ak ma s tym niekto skusenost peosim o radu. Dakujem

pribinak
16. júl 2021

@jullietka odfotiť a pustiť na slobodu, ak je ešte živý

mariska1989
16. júl 2021

@pribinak presné tak ...nechápem ako niekto chce zabiť tak krásne zvieratko len pre to aby bol v rámčeku nepoviem keby ho našli uhynutého ale živého 😭

negymama
16. júl 2021

preboha, motylov z prirody radikalne ubuda, vacsina motylov su chranene zivocichy, a vy to idete takto pribit do ramceka...

mimi747
16. júl 2021

Na internete isto nájdeš postup, pochybujem, že mamičky tu preparujú motýle. Môj bratranec chytal motýle keď som bola malá a robil si z nich zbierky. Mne to už vtedy prišlo strašne kruté. Veď je to živý tvor a zabiť ho len preto aby som sa na takého mŕtveho mohla dívať. Radšej nech si lieta v prírode...ak ešte žije tak ho pustite..

macik166
Autor odpoveď zmazal
mima1
16. júl 2021

Poznam cloveka co preparuje ale byva pri TN neviem ci pomoze.

jullietka
autor
16. júl 2021

@pribinak zial zivy uz nieje. Priniesol na ho uz mrtveho,mal ho na zahrade a terase a na terase mu uhynul

jullietka
autor
16. júl 2021

@mariska1989 nikto ho umyselne nezabil!!! Donies nam ho uz mrtveho,uhynul mu na terase na slnku

jullietka
autor
16. júl 2021

@mimi747 bol uz mrtvy ked nam ho priniesol. Jemu uhynul na terase

jullietka
autor
16. júl 2021

@macik166 a ty si tiez dobra hus,ak sa ti nieco nepaci nekomentuj. Motylik bol uz mrtvy ked nam ho dal,uhynul mu na terase. vzivote by som nezabila motyla.

jullietka
autor
16. júl 2021

@jullietka ludia preboha ziveho,uz sme ho dostali mrtveho!!!! Uhynul znamemu na terase a co teraz? Idete ma ukamenovat zato ze si chcem uchovat mrtveho motyla? Znamemu poletoval na terase par dni,a potom mu tam zdochol. Vy ste fakt niektory sibnuty!!!

jullietka
autor
16. júl 2021

@jullietka inak na sashe predavaju take motyle v ramceku,hotove za nekrestanske peniaze a to je v pohode? Ja si chcem uchovat uz mrtveho motyla a to je sakra taky problem?

viestta
Odpoveď bola odstránená
jullietka
autor
16. júl 2021

@viestta a to je uz v pohode hej? Vychovat motyla ktorych je zalostne malo,preparovat ho a predat namiesto toho aby ich vypustili v prirode? Nas motyl zdochol sam. Bez cudzieho zavinenia

solange7
16. júl 2021

@jullietka "známy chytil motylika" 😀 To nemal teda ťažké, keď už bol udajne mŕtvy.

viestta
Odpoveď bola odstránená
luccija
16. júl 2021

@jullietka načo každej píšeš to isté?🙂my máme takého motýľa asi 20 r, ale kúpeného stále je nádherný modrý a je na parapete na slnku...nájdi si na webe určite tam nájdeš info ako ho nalakovat či upravit

chrumka120
16. júl 2021

@jullietka a to ten motýlik keď bol mŕtvy sa s ním ten známy dosť natrapil kým ho chytil na tej terase? Bola fujavica či ako?

mariska1989
16. júl 2021

@jullietka v príspevku není písané nič o tom že si ho dostala uhynutého .píšeš o tom že známi chytil no neviem ako sa môže chytať mŕtvy motýľ ..🤔

zuzudrnda
16. júl 2021

@jullietka vysusi sa. Nasla som takto uhynuteho okana hruskoveho. Sluzil dalej na vzdelavanie pre deti aj k ochrane motylov. Nic, len v krabicke uschol. Zive nechytame, neplasime len obdivujeme a tomu sa ucia aj deti.