Môže ísť dieťa so mnou do obchodu?
Dnes nastala taka situácia, že musím ísť do obchodu, ale malú nemá kto postrážiť.. Neviete, či môže ísť so mnou? Niekde som čítala, že je to zakázané a zas v jednom obchode som normálne videla deti
Ja som od začiatku bola pár krát s dcérkou v obchode aj na pošte. proste ja som ju fakt nemala kde nechať. muž od rána do večera v práci a šeky vyplatiť aj jesť sme museli tiež.
@borihh normalne chodim do obchodu s 2 synmi - aj ked ich mam kde nechat. Zakazane to nie je a nikdy nebolo.
Pokiaľ ja viem, zakázané to síce nebolo, ale raz dávali v správach, že nechceli pustiť do obchodu muža s cca 2 ročnou dcérkou, nemal ju kde nechať, predavačka sa odvolala na nejaký bod v usmernení, že deti, keď nie sú v škole, škôlke, majú byť doma a nemajú chodiť po vonku, ale potom sa im predajňa za to ospravedlnila.
Nie je to hoax, u nas tiez nepustali deti do obchodov, museli cakat vonku. Ale myslim, ze uz je vsetko volnejsie a malo by to byt ok 😊
@elenita ziadne nariadenie im neprikazovalo nepustat deti do obchodu.
Nie, deti do obchodu nesmu !?!!!
@yipsylonka9742 a to odkial mas? 🤣
@veronikaszabova ale vies, napise sa "odporucanie" a niektore obchody to beru ako prikaz/zakaz... ako aj dochodcovske casy v niektorych obchodoch (viem, ze potraviny su striktne dane, ale ostatne prevadzky to dostali len ako odporucanie)...
@nairia tym padom by som od veduceho predajne ziadala nariadenie, zakon, ktory mi zakazuje ist a deckami do obchodu. 👍😁😏
moji chodia normalne so mnou..neviem v com vidis problem.
@veronikaszabova to si ty, ale vies kolkym ludom to nenapade? alebo sa zlaknu a tak odidu... ale toto s tymi detmi je teda ozaj riadna somarina... ach, nech to uz skonci, lebo s pandemiou korony sa nenormalne viditelne zjavila este jedna, silnejsia - stupiditida...
@nairia Stupidita tu je a vždy bola, len niekedy má možnosť prejavovať sa výraznejšie.
Ja vždy dávam ako príklad toto: Keď vedci vytvorili/uvoľnili do verejného používania Internet/WWW, mali víziu, ako celosvetový prístup k informáciám zdarma umožní rozmach vzdelávania aj pre chudobných. Ale vo výsledku tam blbci aj tak len sledujú také isté hovadiny ako v telke a ešte aj svoju blbosť verejne exhibujú na sociálnych sieťach,,,

@borihh nie je to zakázané a ani nikdy nebolo