icon

Môže ísť dieťa so mnou do obchodu?

borihh
19. máj 2020

Dnes nastala taka situácia, že musím ísť do obchodu, ale malú nemá kto postrážiť.. Neviete, či môže ísť so mnou? Niekde som čítala, že je to zakázané a zas v jednom obchode som normálne videla deti

ivkazba
19. máj 2020

@borihh nie je to zakázané a ani nikdy nebolo

borihh
autor
19. máj 2020

@ivkazba oka super, tak to bol asi nejaký hoax🙂

slawka2208
19. máj 2020

Ja som od začiatku bola pár krát s dcérkou v obchode aj na pošte. proste ja som ju fakt nemala kde nechať. muž od rána do večera v práci a šeky vyplatiť aj jesť sme museli tiež.

veronikaszabova
19. máj 2020

@borihh normalne chodim do obchodu s 2 synmi - aj ked ich mam kde nechat. Zakazane to nie je a nikdy nebolo.

janinuska
19. máj 2020

Pokiaľ ja viem, zakázané to síce nebolo, ale raz dávali v správach, že nechceli pustiť do obchodu muža s cca 2 ročnou dcérkou, nemal ju kde nechať, predavačka sa odvolala na nejaký bod v usmernení, že deti, keď nie sú v škole, škôlke, majú byť doma a nemajú chodiť po vonku, ale potom sa im predajňa za to ospravedlnila.

heln
19. máj 2020

@borihh nebolo to zakázané, ale bolo niekoľko prípadov, keď do obchodu nepustili s dieťaťom. Na druhej strane už sa všetko uvoľňuje, takže by to už nemal byť problém.

elenita
19. máj 2020

Nie je to hoax, u nas tiez nepustali deti do obchodov, museli cakat vonku. Ale myslim, ze uz je vsetko volnejsie a malo by to byt ok 😊

veronikaszabova
19. máj 2020

@elenita ziadne nariadenie im neprikazovalo nepustat deti do obchodu.

yipsylonka9742
19. máj 2020

Nie, deti do obchodu nesmu !?!!!

veronikaszabova
19. máj 2020

@yipsylonka9742 a to odkial mas? 🤣

nairia
19. máj 2020

@veronikaszabova ale vies, napise sa "odporucanie" a niektore obchody to beru ako prikaz/zakaz... ako aj dochodcovske casy v niektorych obchodoch (viem, ze potraviny su striktne dane, ale ostatne prevadzky to dostali len ako odporucanie)...

veronikaszabova
19. máj 2020

@nairia tym padom by som od veduceho predajne ziadala nariadenie, zakon, ktory mi zakazuje ist a deckami do obchodu. 👍😁😏

zuzka0605
19. máj 2020

moji chodia normalne so mnou..neviem v com vidis problem.

nairia
19. máj 2020

@veronikaszabova to si ty, ale vies kolkym ludom to nenapade? alebo sa zlaknu a tak odidu... ale toto s tymi detmi je teda ozaj riadna somarina... ach, nech to uz skonci, lebo s pandemiou korony sa nenormalne viditelne zjavila este jedna, silnejsia - stupiditida...

hefo
19. máj 2020

@nairia Stupidita tu je a vždy bola, len niekedy má možnosť prejavovať sa výraznejšie.

Ja vždy dávam ako príklad toto: Keď vedci vytvorili/uvoľnili do verejného používania Internet/WWW, mali víziu, ako celosvetový prístup k informáciám zdarma umožní rozmach vzdelávania aj pre chudobných. Ale vo výsledku tam blbci aj tak len sledujú také isté hovadiny ako v telke a ešte aj svoju blbosť verejne exhibujú na sociálnych sieťach,,,

jany149
19. máj 2020

@borihh no keď sa ešte "neuvoĺňovali"pravidlá tak moja kamoška nemala malú kam dať a z Billy ju napríklad otočili že nemože....
tiež si myslím že je to na hlavu postavené...niekto jednoducho nemá kam dať deti....
ale už teraz je už pustia....

nairia
19. máj 2020

@hefo :D je to smiesne, ale aj na zaplakanie... ale to vies ako sa hovori: "kym nebol internet, iba tvoja rodina vedela, ze si blby... teraz to uz moze vediet cely svet"