icon

Môže kaderníčka používať očné šošovky?

01kvapka
24. apr 2015

Dnes som sa bola v optike opýtať,či možem použivať očné šošovkx. Bolo mi povedané,že nemožem,koli tomu,že pracujem ako kadernička :( Máte niekto inu skúsenosť ?

ukulela
24. apr 2015

a nejaky konkretny dovod? lebo ja tam prekazku nevidim ...

01kvapka
autor
24. apr 2015

@ukulela Vraj mi možu do oka odskočiť malé vláskx pri strihani...a potom vraj vadi lak na vlasx..

ukulela
24. apr 2015

@01kvapka kravina ako voda v kosi - to by ani zakaznicky nemohli mat sosovky - nezazila som kadernicku, co by sa ma pytala, ci mam sosovky. mozno sa majitel kadernictva takto "isti" pred nejakym kurioznym pracovny urazom ... ale potom by sosovky nemali nosit ani predavacky, ved sa im do oci moze naprasit muka, atd.
to uz pracujes, a sef ti nedovoli sosovky, alebo ti to hovorili na pohovore?
male vlasky ti mozu odskocit, ci sosovku mas, ci nie - a aj lak na vlasy si mozes nastriekat aj do oka bez sosovky, to aby kadernicky lakovali a strihali v potapacskych okuliaroch ...

01kvapka
autor
24. apr 2015

@ukulela Nie,nie🙂 Ja som kadernička,a potrebujem okuliare 🙂 Lenže ja chcem šošovkx,tak som sa dnes bola informovať v optike...🙂

dzejn80
24. apr 2015

@01kvapka tak to je dobra haluz 🙂)) to by ich nemohol nosit nikto, sak co ked mu nieco padne do oka. Je pravda akurat s tym lakom, ze si treba davat pozor ... nikdy som to neoverila, lebo zatvaram oci, ked ma lakuje, ale vraj styk laku so sosovkou sposobi, ze stvrdne ... No mozem to skusit doma na mojich, ked budem menit, ale teda inak v tom nevidim ziadny problem 🙂

ukulela
24. apr 2015

ved ak si streknes do oka, vymenis sosovku a hotovo ... vlasok vyslszis, ci sosovku mas, ci nie ...

dzejn80
24. apr 2015

Aj tak mi to pride od veci, sak sama sebe nestrkne do oka, to by aj bez sosoviek mala co robit 🙂)

01kvapka
autor
24. apr 2015

@ukulela
@dzejn80 Ešte sa chcem opýtať sesternice mm - je primárka na očnom...Dufam,že ich budem mocť nosiť - okuliare si nedám ani za svet 🙂

ukulela
24. apr 2015

@01kvapka pri sosovkach je dolezita ich udrzba. ak ich spravne a pravidelne cistis a pouzivas iba odporucanu dobu, vsetko bude ok.
ja si pamatam, ze sa nas pytali na sosovky, ked sme sli skakat bungee jumping - tam si ich baby museli vybrat, ak chceli skocit. tusim kvoli tlaku, ci kvoli comu ... a problem je aj s chlorovanou vodou v bazenoch, kolegyna preto plava len s okuliarmi plaveckymi.) pohladaj na nete dake navody k sosovkam a precitaj.

sardinka333
24. apr 2015

To čo su za myty! Šošovky nosím už 15 rokov denne. U kaderníka ma v nich strihala, farbila, lakovala...ked to nevadi mne ako zakazničke tak prečo by to malo vadiť kaderníčke? Prach može isť do očí hoci kedy. Ak mám prach v oku tak si dám očné kvapky alebo pri najhoršom si ju vyberiem (nosím len jednu šošovku) a opláchnem roztokom, nasadím. Bungee jumping posudiť neviem, ale v šošovke som aj rodila, aj bola v chlorovanom bazene aj bez plaveckých okuliarov a dokonca si v nej aj zdriemnem...samozrejme mám aj okuliare ked čítam napr. pred spaním v posteli alebo ked chcem rýchlo vidieť a nestiham dať šošovku.
takže neviem kto to radil v tej optike....netreba sa nechať hned odradiť, ale vídím že si uzkostlivá, zase nenechaj si nabulikať somariny.

mpg
25. apr 2015

@01kvapka Ak sa opýtaš aj iných odborníkov, napr. očnej lekárky, tak povie to isté. Kontaktné šošovky by si mohla nosiť po práci, ale v takom prostredí ako je priamo kaderníctvo by im škodilo príliš veľa laku, ktorý sa nachádza v celej miestnosti, on by sa usádzal na nich a dráždili by oko. Ale nosiť ich mimo pracoviska to by sa dalo vyskúšať.

janickacrazy
25. apr 2015

@01kvapka Musíš to len vyskúšať, či ti to bude vadiť alebo nie. Ja nosím šošovky už veľa rokov a ja si napr. kvôli nim nemaľujem oči, lebo mne osobne to vadí, mám citlivé oči. Ale poznám baby, ktorým to nevadí. Mne vadí napr. aj sprej, musím ísť do vedľajšej miestnosti, ked sa niekto hodne sprejuje. Takisto lak na vlasy mi nie je príjemný, akože je iné ked som ja u kaderníčky pol hodiny, to sa dá vydržať, ale keby som tam mala byť každý den stále, tak asi by som si musela dať okuliare. Podľa mna je to individuálne, záleží, či máš citlivejšie oči. Vyskúšaj a uvidíš.