icon

Môže nájomca vidieť vyúčtovanie za byt?

monitas15
31. máj 2025

Ahojte, ma právo nájomca nahliadnuť do vyúčtovania za byt?

ikonica
31. máj 2025

Ano. Co mas v zmluve? Ako su riesene preplatky/nedoplatky?

modrahruska
31. máj 2025

V zasade ak mas v zmluve platby za energie upravene tak, ze platis zalohy a vyuctuje sa to podla realnej spotreby, tak ano, ma ti prenajimatel predlozit vyuctovanie a ty mas zaplatit nedoplatok, alebo ti ma vratit preplatok. Ak mas uhrady za energie pausalne, vtedy nie pretoze to je irelevantne kedze sa preplatky/nedoplatky neriesia.

simsalabim
31. máj 2025

Ja mojim vzdy vyuctovanie predkladam. Ved to je jediny dokument, kde objektivne vidia spotrebu.

kirakira
31. máj 2025

Ano moja najomkyňa dostala vyučtovanie aj s preplatkom

monitas15
autor
31. máj 2025

Čo ak nechce predložiť vyuctovanie?

ikonica
31. máj 2025
@monitas15

Čo ak nechce predložiť vyuctovanie?

@monitas15 mas zmluvu? Co mas v nej? To je podstatne. Bez toho tazko radit.

olympus
31. máj 2025

Dokonca musí,nakoľko je to v zákone stanovené.Mohli by ste mať stým opletačky

monitas15
autor
31. máj 2025
@ikonica

@monitas15 mas zmluvu? Co mas v nej? To je podstatne. Bez toho tazko radit.

@ikonica v zmluve mám len rozpísané čiastky ale nemám uvedené nedoplatky s preplatky. No raz keď bol nedoplatok to som musela platiť

ikonica
31. máj 2025
@monitas15

@ikonica v zmluve mám len rozpísané čiastky ale nemám uvedené nedoplatky s preplatky. No raz keď bol nedoplatok to som musela platiť

@monitas15 uff tak to si podpisala nanic zmluvu, tam musia byt take veci uvedene... plati dan z prenajmu? Skus na tuto strunu zatlacit alebo povedz, ze sa na to pozrie pravnik... Len tam hrozi, ze ta mozno posle do kelu a nebude chciet dalej prenajimat..

monitas15
autor
1. jún 2025
@ikonica

@monitas15 uff tak to si podpisala nanic zmluvu, tam musia byt take veci uvedene... plati dan z prenajmu? Skus na tuto strunu zatlacit alebo povedz, ze sa na to pozrie pravnik... Len tam hrozi, ze ta mozno posle do kelu a nebude chciet dalej prenajimat..

@ikonica no zmluvu si chcem dať od ďalšieho roka upraviť. Len keď bol nedoplatok ten som musela platiť … čo je zaujímavé

ikonica
1. jún 2025

Ja som to mala v zmluve tak, ze ked mam nedoplatok, platim a ked preplatok tak mi ho odrata od najomneho... Prvy rok som mala nedoplatok, lebo boli zle nastavene platby, neskor to uz bolo ok...

kvetinka_2
10. jún 2025

@monitas15 prečo, by nemal právo? Otočte si to z druhej stránky? Vy by ste nechceli vidieť, za čo platíte? Sú prefíkaný prenajímatelia, že všetky mesačné splátky (voda, elektrika, plyn) majú max. 100€+dajme tomu hypo (ak má, byť na hypo) 400€??+aj s ďalšími splátkami bytové družstvo, spol. vlastn. bytov dajme tomu 50€? To, ak dobre počítam je spolu 550€, a za nájom si vypýta 750€? Ja to vidím, takto (ak to vidíte, vy inak, prosím o rešpektovanie)🤷. Sumy sú vymyslené. Áno platí, sa aj za opotrebenie nábytku, ale aj tak...