icon

Môže sa mačka vrátiť?

23. nov 2021

Ahojte stala sa taka vec. Mame na dome macku ktora tam zije. Dom je neobyvany, ale kazdy den sa tam chodi. Priatel ma otvorene auto mal vzadu nabytky a stare sedacky na vyhodenie. Macka vbehla dnu a on si to nevsimol. Odisiel aj s nou v aute a ked otvoril macka asi v soku vybehla a usla. Uz bola tma. Vzdialenost medzi jej domovom a miestom kde vybehla je mozno cca 15-20km. Je nejaka sanca ze najde cestu domov? Bola na nas zvyknuta a pritulna. Som zufala 😭😭😭😭😭

Strana
z2
nika1971
24. nov 2021

moze sa vratit...kolegyna sa chcela zbavit kocura, dala ju do auta a vypustila ju 14 km dalej od miesta byvania...a o mesiac sa vratil spat...nechapala...moze sa vratit, ale nemusi...kludne si moze najst novy domov...aj my sme tak prichylili najdusika...macku...ktora bola uz aj sterilizovana...ostala u nas a je u nas uz 2 roky

kittykat22
24. nov 2021

vracaju sa aj z dialky 20km. Ale preto, lebo vedia ako tam prisli. Poznaju okolie. Vasa macka tam isla autom.

annm81
24. nov 2021

@katkamatka7 Bohužiaľ, mačky nemajú žiadny zmysel, ktorý by im umožnil vrátiť sa na takú vzdialenosť. Ani väčšina psov by sa nedokázala vrátiť - ak sa tak stane, buď poznajú okolie, alebo náhodou trafia smer. Dokonca ešte ani holuby nie sú príliš úspešné. V závislosti od slnečnej aktivity sa ich vracia max. štvrtina. Takže na to, že sa sama vráti by som sa nespoliehala. Treba ju aktívne hľadať.

katkamatka7
24. nov 2021

@annm81 Krásne, že si pridala aj ďalšie zvieratá 🙂
Áno, aktívne hľadanie formou obrázku s prosbou o pomoc s kontaktom na majiteľa, môže pomôcť k návratu. Aj v širokých verejných skupinách soc.sietí.
( O orientačnej schopnosti týchto šeliem možno nájsť viac informácií napríklad v etológii zvierat, u veterinárov, ktorí podľahli ich tajomnu a chovatelia viacerých druhov by tiež mohli vydať zaujímavé a prekvapivé štúdie.)
http://m.macaciespektrum.sk/news/maju-macky-sie...

zazvorka87
Odpoveď bola odstránená
bilancia
24. nov 2021

macky treba vraj odviest az za rieku ,ked nechcete ,aby sa vam vratlili domov, myslim si, ze je sanca, ze sa vrati

autor
24. nov 2021

@mariska1989 nehnevajte sa ale na zaklade coho nas akoze obvinujete??? Proiatel bol vyjadzovat veci na smetisku kam casto chodi vzhladom keho povolaniu. Prepacte, ale naozaj si myslim ze takto niektoho ociernovat je vrchol

autor
24. nov 2021

Ostatnym dakujem za odpovede. Dam info, ak by sa macicka vratila, budem v to verit

mariska1989
24. nov 2021

Takže nelegálne smetisko 🤔 keďže tam chodí často tak mi to ináč nepríde. pravdepodobne môže robiť murárske prácu a chodí tam vyhadzovať stavebný odpad .rada by som videla foto toho smetiska 🤔 netvrdím a neobviňujem je to môj názor ako to vyzerá a ten som napísala . A za ďalšie aspoň misku a granule jej tam dať ak tam je pôjde sa aspoň najesť a potom zájsť a zobrať ju ak ste ju nevyhodili teda .i keď by som rada videla foto tej mačky

autor
24. nov 2021

@mariska1989 Ide o normalne smetisko mesta, ziadne nelegalne takze si od vas vyprosim taketo obvinovania. Priatel robi vypratavacky a kedze zberny dvor ma vycerpanu kapacitu kedze je to na domacnost dane, chodi to normalne za poplatky vyvazat na smetisko mesta, takze mila pani nerieste ked neviete alebo si o tom aspon precitajte. Prajem vam pekny zvysok dna

mariska1989
24. nov 2021

Tak rovno napíšem že si za to na smetisku platí že tam vyvezie čo treba .lebo smetisko je veľký pojem .ľudia narobia nelegálne skládky a pokiaľ si takú skládku nevidela a nebola si jej súčasťou keď sa zbierala nevieš o čo ide ...keďže to bolo smetisko a bolo na 100% uzavreté .bude sa nachádzať stále desí tam schovata medzi väčšími vecami ak majú na noc psa stále sa schováva .takže riešim hľadanie tam oboznámiť tam personál a požiadať o pomoc

autor
24. nov 2021

@mariska1989 Veru taku skladku som nevidela ale to vam nedava ziadne pravo osocovat nas, myslim ze to ste trochu prestrelili. Kazdopadne na danom LEGALNOM PLATENOM smetisku maju psa, uz som tam bola tiez, maju to aj normalne ohranicene ale vraj tam robia nejake prerabky smetiska maju tam strk a kadeco a priatel povedal ze bola asi v soku pretoze vyskocila a usla, nevidel ju viac. Samozrejme ze som ho tam poslala znova. pevne vsak verim ze sa vrati, ako citam, je to mozne, tak ak sa nenajde, budem verit.

0silvia0
24. nov 2021

Ved chod tam s nim, na teba bude macka asi lepsie reagovat

mariska1989
24. nov 2021

Ja nikoho neohrcujem a ako som písala neobviňujem len som vyjadrila svoj názor ako to vyzerá .nič som prestrelila ak si to zle pochopila mrzí ma to ale keď spätné pozrieš svoje komentáre vyznie to tak ako som dala len ale len svoj názor ..určite by som oboznámila to smetisko keď ju zazreju až vám zavolajú povedala by som alebo ukázala ako vyzerá a dala kontakt nakoľko nevidela svoju cestu tak tomu nádej nedávam ak ju niekto začne prikrmovať ostane tam

snowflake07
24. nov 2021

Naša sa stratila v lese 15 km od domu.Zmizla podobne ako vaša.Naskocila do kufra a keď sme išli na hríby tak pri otváraní vyskočila a zdrhla.Vratila sa po 6 týždňoch už s malou macickou v papuli.Polozila ju do kotolne kde sme jej urobili miesto.Cez noc opäť zmizla a podvečer sa vrátila s ďalším maciatkom.Potom vysilena tyzden len ležala,jedla a kojila.Mozno porodila a čakala aby podrastli.Urcite mala tých mačiatok viacej,ale kto vie čo sa s nimi stalo.Doniesla iba tieto dve.Do dnes nechápem ako to dokázala.Odvtedy je moja hrdinka. 😃
Podotýkam,že bola v dome a sem tam na dvore,ale ani len okolie nepoznala.

nika1971
4. jan 2022

Vratila sa?

via88
4. jan 2022

zdalekejsa sa nam kocur vratil, viem presne odkial a bolo to este dalej ;)

Strana
z2