Môžem byť modelka, keď mám 160 cm?
Tak dnes sú už aj značky, ktoré vyhľadávajú normálne, "nie perfektne" ženy. Tak isto môžeš fotiť a tam na výške až tak veľmi nezáleží.
Asi nie
A nepoznáte náhodou nejakú takú značku tu na Slovensku?
Nechcem ta veľmi odrádzať od modelingu, mám s ním bohaté skúsenosti, ale 160 cm je malo…. Musíš mat book, čím viac profesionálnych fotiek, tým lepšie. Vieš, byt modelkou neznamená zarábať milióny, konkurencia je obrovská a zaujímavých dievčat sú všade húfy. Zaroven ak chceš pocuvat stále ako je aj 90cm cez boky veľa a potrebuješ získať Krivý obraz na svoj výzor, pretože buzerovana budeš za každý 1cm, ktorý ti náhodou vznikne navyše, hurá do toho. Ja by som toto mojim dcéram nikdy nedovolila. Mám 179cm. Bohužiaľ, ono celkovo oblečenie lepšie vyzerá na vysokých postavách, nikde v katalógoch nenájdeš zeny s krátkymi nohami (nechcem uraziť, ale pozrite len take modelky pre H&M, Sinsay, Gate) nízku tam nenájdeš ani jednu. Zároveň to nie je celoživotná profesia. Za ďalšie, musíš vedieť plynule a anglicky, ak chceš chodiť na kastingy. Môže sa stať, ze budeš na 10-tich a nevyberú ta ani z jedného. A agentúra na tebe preplatí. Skôr by som sa upriamila na niečo reálnejšie.
Dnes je uplna doba ako v minulosti. Pred par rokmi by to neslo, ale teraz je kopa modeliek, Co sa preslavili cez Instagram napr.
Ako niekto vyssie spomenul, na runway to nebude, ale to neznamena, ze to vobec nebude. A vlasne, kedze doba sa tak posuva, nikto nevie ci o par rokov to aj na runway nebude OK.
nezáleží len na výške... a dnes je už moderné predvádzať rôzne modelky - plus size, s rôznymi anomáliami a pod. ... Je to o známostiach a o tom, čo ktorá značka chce danou kampaňou prezentovať.
@katkami123 presne, ono proste je fakt, že na vysokých ženách to oblečenie vyzerá úplne inak a aj konečná foto je proste viac reprezentatívna..Inak súhlasím so všetkým
Leni Klum má 163 a robí aj prehliadky (napr. včerajšia Dolce & Gabbana). Ale jasné, slávna mama. Nie som si istá, či by mala taký ľahký štart, keby nebola dcérou Heidi Klum.
@autorka, ináč na googl mi vyhodilo agentúru a našlo mi tam aj dve modelky s výškou 160 cm. Ale o tej agentúre som nikdy nepočula, mrkni:
https://bma.moda/en
@sovica
Super, ze si tu dala agentúry. Trosku to tu rozvediem do hĺbky. Aby sa autorka neodrbkala, pretože v dnešnej dobe je veľmi veľa modelkochtivych dievčat a vznikajú aj agentúry, ktoré ti reálnu prácu nikdy neposkytnú a ošklbú ťa o peniaze. Mna zastavil agent na ulici, dal vizitku s tým, ze by chceli urobiť úvodné fotenia. Pri nich zistia, či je žena fotogenicka a či pri fotení nie je “drievko” a vie aj meniť pózy, vie sa tváriť atď. Keď je to seriózna agentúra a zas vidia, ze si zaujímavý typ a budú mat z teba profit, tieto veci ako fotenia ti urobia zadarmo. Potom sú rôzne neprofesionálne agentúry, kde si chlap kupi zrkadlovku, urobí ti desne fotky a vypýta si bez hanby aj 300€ za ne, a ešte ďalšie financie za to, ze ta dá na svoj web. Pozor, toto sú podvodníci. Žiadna seriózna agentúra od teba nebude tahat peniaze, aby si bola na ich stránke. Prečo vlastne chceš byt modelkou?
@katkami123 Toto si chcela napísať asi @autorka príspevku, nie mne. Nemám ambície stať sa modelkou🙈
Ak už veľmi chceš rozbehni si sociálne siete a buď radšej influencerka. Tam na výške nezáleží. Modelka nie je povolanie na celý život, o tvojom výzore budú rozhodovať cudzí ľudia, nebudeš si môcť vytrhať sama ani obočie. Dnes už je zaujímavých dievčat na každom rohu veľa, takže vôbec nie je isté, že nejaká agentúra a svetoznáma módna značka čaká iba na teba a bohužiaľ, tá výška skutočne je problém.
@sovica
Áno, jej, len som sa chytila, čo si napísala a to rozviedla ako info pre autorku, aby ju zbytocne neodtiahli o peniaze.