Môžem chlpatú deku po praní akurát tak vyhodiť?
Ahojte, lakomim sa dlho na túto deku ale jeden kamarat mi hovoril že ak sa vypere možem ju vyhodiť..má niekto s týmto skúsenosti? S takouto dekou? Aká je úddržba takej deky?

Aj takuto deku, aj tie “ovecky” ako koberceky bezne periem. Len ich potom treba “ocesat” nejakou kefou.
Normálne ju periem v práčke a funguje. 😁
Ja mam taky biely koberec( pre dceru v detskom stane) a perem bezne. Myslim ze je to velmi podobne "chlpate"
Prečo by sa po praní mala vyhodiť? Stačí učesať tie chlpy a je pekná ako predtým.
Tak pokial je to umelina a nie chlp zo ziveho tvora, nieco prirodne, tak podla mna v pohode sa to da prat na jemne pranie alebo rucne...Prala som takeho "baranceka", latku, co sa dava dovnutra do fusakov pre deti a v pohode. Klasicka "ovca" by to neprezila, ze ano...😅
Ak je to z Jysku tak prezila aj susicku … mam ju v sedom neviem kolko rokov a “zije” vankuse tiez prezili full program
Hmm ja mam take iste iba vankuse a teda ja by som to viac nekupila....tie chlpy sa pomerne rychlo zmuchlali/polepili dokopy a uz to ani na pohlad ani na dotyk nebolo take nunkave. A kedze to bol cely vankus a nie samostatne obliecka, pralo sa to uplne na prd a vyzerali aj tak stale hrozne 😀 zit ziju ale nevyzeraju uz dobre..deku by som teda tiez nekupovala aj ked ta sa perie asi lepsie, nebavilo by ma ju stale precesavat...
Ja ju mam, po oprati je taka ako predtym🙂 takže pohoda
Ak je z jysku, tak ju mam doma aj vankúš k tomu a prala som to už asi milión krát a nič tomu nie je, takže kľudne môžeš hodiť do práčky a vyprať a periem ju normálne na 40 a zmykam na 1600 otáčkach
Kamoš asi netuší, že sa to dá rozčesať. Rovnako tak sa cestu takéto chlpaté mikiny, kabáty.. 🙂
Mam ju cca 7 rokov (JYSK), periem v pracke na 30stup., je v pohode
@mamusa123456789 kúpila som nakoniec aj tie vankúše, práve periem deku na ručnom praní potom hodim do sušičky ale tie vankúše by som tiež cela dať oprať len su v celku ale pani vyššie píše že ma vankúše a su po opratí hrozne…ajked na nich píše že sa nemôžu prať ale ja som chorá keď nevyperiem novú vec😀
Ja tiež neznesiem, veci ktoré nevyperiem, keď kúpim nové... Každý máme nejakú úchylku 😁

Ak je to deka z Jysku, tak takuto mame uz aspon 5 rokov a bezne ju periem v pracke-na rucne pranie, vyzera stale dobre a teda, mozno to nie je 5 ale asi aj 10 rokov, fakt davno ju mame.