icon

Môžem odložiť použitie lístka zo zálohy fliaš?

12. júl 2025

Ked teraz odovzdám fľaše a plechovky môžem ten lístok použiť aj o dva dni?

majlo23
12. júl 2025

Od 1. 1. 2022 nie je platnosť lístkov časovo obmedzená. Ak zákazník lístok zabudne uplatniť alebo ho nemá záujem uplatniť hneď, môže tak urobiť pri ďalšom nákupe. Dôležité však je, že lístok s hodnotou záloh za odovzdané obaly je možné uplatniť len v tej predajni, kde obaly odovzdal.

Ak sa vám aj stane, že vám zálohomat vydá lístok s textom o expirácii, tento text ignorujte. Na vymazanie textu sa mohlo zabudnúť, no na platnosti lístka to nič nemení. Ak vám takýto lístok odmietli pri pokladni prevziať, obráťte sa na predajňu a žiadajte nápravu.

katica06
12. júl 2025

Len pozor, časom môže čiarový kód na lístku vyblednuť

anonym_99facf
12. júl 2025
@majlo23

Od 1. 1. 2022 nie je platnosť lístkov časovo obmedzená. Ak zákazník lístok zabudne uplatniť alebo ho nemá záujem uplatniť hneď, môže tak urobiť pri ďalšom nákupe. Dôležité však je, že lístok s hodnotou záloh za odovzdané obaly je možné uplatniť len v tej predajni, kde obaly odovzdal.

Ak sa vám aj stane, že vám zálohomat vydá lístok s textom o expirácii, tento text ignorujte. Na vymazanie textu sa mohlo zabudnúť, no na platnosti lístka to nič nemení. Ak vám takýto lístok odmietli pri pokladni prevziať, obráťte sa na predajňu a žiadajte nápravu.

@majlo23 tak to je pekná blbosť..
Platnosť lístkov zo zálohovaných fliaš podľa obchodov: Lidl – bez obmedzenia, platia stále, ak sú čitateľné. Tesco, Kaufland, Billa a Coop – platnosť 30 dní od vystavenia, potom sú neplatné. Pozor na dátumy, po mesiaci ti ich už pokladňa nemusí zobrať.

3petka
12. júl 2025

@anonym_autor môžeš, ja používam niekedy aj po dvoch týždňoch ale naozaj treba dať pozor na kvalitu. Lebo tie lístky si robené tak že vyblednú pomaly hned uz po vytlačení.

vivuska666
12. júl 2025

Ja si ich zbieram aj niekolko mesiacov

aliziana
12. júl 2025

@anonym_autor ja som minule platila asi 5 nazbieranými lístkami v Kauflande, viaceré boli aj z mája a prešli (takže nemôžu platiť len mesiac), ale 1 z nich sa mi už nedal načítať, lebo ten čiarový kód bol už poškodený...

veronikaszabova
12. júl 2025

Mne bolo v Jednote povedane, ze platia rok. Tiez ich zbieram postupne 🙂