Môžem používať tampóny pri silnej menštruácii?

cervena_ciapocka
7. júl 2010

V poslednej dobe mám veľmi silnú menštruáciu, ktorá trvá 3 dni. Ďalšie dva dni je menštruácia už len veľmi slabá. Zvykla som si na používanie menštruačných vložiek, lenže teraz počas takejto silnej menštruácie ich musím meniť minimálne raz za hodinu, lebo ináč sa nevyhnem fľakom na nohaviciach 😖 To nie je problém ak som celý deň doma a mám toaletu po ruke. Ale vždy sa desím toho keď musím niekam cestovať alebo ísť niečo vybaviť. Naposledy som len ráno cestovala z domu do práce asi 35 minút a pár metrov pred prácou som zistila, že mám zakrvavené nohavice, lebo vložka bola už úplne plná.
Môžem počas takejto silnej menštruácie používať tampóny? Nestane sa mi podobná nehoda? A ako často potom meniť tampón pri takom silnom krvácaní?

janka_a
7. júl 2010

@cervena_ciapocka ja som doteraz mavala silnu menstruaciu stale tak som pouzivala aj tampon(samozrejme ten najvecsi) aj vlozku naraz(casto krat len tie ktore su dlhe a pouzivaju sa v noci) a len tak som nejako vydrzala take 3-4 hodinky..

aero
7. júl 2010

ahoj, ja mam tiež dosť silnú menštruáciu - je to o nervy- tie tri dni 🙄
tampony nepoužívam, ale ked sa dá sa poriadne vysprchujem , ak mi to čas nedovolí
dávam si vložky dve , tie tenké ( pamely), ze vlastne gatky mám "vystlané" vložkami- je to nepríjemné,ale čo už....
moja švagriná si dala pri silnej manštruácii v robote tampon a jej to všetko pretieklo ☹
tampony by som neodporučala- mne sa osvedčili 2 vložky a velmi častá sprcha 😉

deina
7. júl 2010

Nepomohol by menstruacny poharik? http://www.merien.sk/index.php?page=shop.produc... Pisu o nom, zevraj sa don zmesti viac ako do tampona a nepretecie. Mozno by si ho aj tak menila castejsie ako ine zeny, ak mas velmi silnu menstruaciu, ale ak naozaj nepretecie, vyskusala by som ho.

(Ja som tiez zvykla pouzivat kombinaciu vlozka + tampon, ked som musela dlhsie cestovat).

marika80
7. júl 2010

Ja tie prve dni pouzivam tampon s vlozkou, a vzdy mi treba aj vlozku vymienat. Ale je vidno, ze aj ten tampon dost nasiakne, lebo je tazky. To si pamatam, este z puberty, silne krvacanie a spinave spodne pradlo ☹ . Obcas musim vlozku menit casto, lebo mavam niekedy aj tie krvne zrazeniny, a to teda nevsiakne nikde. Nad kaliskom rozmyslam aj ja, snad sa uz dokopem si ho kupit.

dadulka19
7. júl 2010

@cervena_ciapocka tampóny ja odporúčam,tiež to riešim nimi,hlavne,keď musím z domu.A veľakrát aj doma,cítim sa tak"čistejšie" 😉

bambusko
7. júl 2010

@cervena_ciapocka jednoznacne menstruacny kalisok 😉 tiez som sa musela zdrziavat pobliz wc prve 2 dni ms, s kaliskom vydrzim tak 3h a vylejem, ked idem na dlhsie, tak si dam poistnu vlozku. pouzivam ho vyse roka, mam ladycup a je to vyborna vec 🙂

maca793
7. júl 2010

a koľko stojí kalíšok?
vyskúšala by som ho
hlavne teraz ked je leto a chodím s deťmi na pláž je to o nervy ked musím mať tampon a nikdy neviem či mi netrčí šňúrka 😀

a k tej menštruácií našťastie posledného pol roka ani neviem čo je to 😉 trvá mi najviac 4 dni 😅
vložky ani tak nemínam ale často ma tlačí na wc ani necikám ale tečie zo mňa krv 😖

motylikv
Odpoveď bola odstránená
Zobraz